Autor Wątek: AKTYWACJA Flaming Cliffs DOWNLOAD PO ZMIANIE SPRZĘTU  (Przeczytany 7230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maverickdan

• Gość
AKTYWACJA Flaming Cliffs DOWNLOAD PO ZMIANIE SPRZĘTU
« dnia: Września 22, 2005, 16:05:29 »
Witam
Mam pytanie.Czy już ktoś z was aktywował wersję Flaming Cliffs download po zmianie kompa?

Boxster

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Września 22, 2005, 17:53:30 »
Masz kilka kluczy aktywacyjnych... jedziesz kolejny i po kłopocie. Najpierw jednak jeśli skopiowałeś wpis rejestru to spróbuj tej metody, jeśli zmiana sprzętu polegała na wymiania procka lub grafy to będzie ok i przyjmie Tobie stary wpis.

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 22, 2005, 18:00:41 »
Widzisz chodzi o to,że wymieniłem płytę główną z prockiem i jest lipa.

Boxster

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Września 22, 2005, 18:10:03 »
Obawiam się, że tego nie przeskoczysz i będziesz musiał uzyć nowego klucza.
Zresztą nawet po wyczeraniu wszystkich można zgłosić się po nową "paczkę" i podobno nie robią z tym problemów...

Coś takiego znalazłem na ich forum:
---
Matt Wagner:
I've leared a couple new facts today that I'd like to pass along:
1- If an end user has exhausted the activations, they may contact Eagle and Eagle will send them a new activation code by e-mail.
   I'd imagine that you'll just need to send them your current key and maybe hardware code (my guess).
   I never heard anything from Eagle that they'd charge for a new activation.
---
Tu masz kontakt: http://www.eagle.ru/contacts_eng.htm

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Września 22, 2005, 18:51:57 »
Jest na stronie oficjalnej Lockon.ru specjalny programik do robienia back_up rejestru dot. LO:FC - zrobiles to wczesniej?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Września 22, 2005, 19:21:20 »
Napisałęm jakiś czas temu do supportu na stronie LockOn.ru i szczerze mówiąc  oni sami do końca nie wiedzą ale kazali mi napisać do supportu StarForce'a. Warto dodać że na LO.ru jak i w supporcie StarForce'a odpowiedź była praktycznie natychmiastowa ale do rzeczy.

Pytanie było czy będę mógł odpalić FC po dołożeniu RAMu lub zmianie dysku na większy, bądź obie modyfikacje razem i taka odpowiedź doszła:

You can change Windows PID (re-install Windows), Volume Size (maintain new hard drive) & memory size without re-activation of your game. But do not
change computer name, please - otherwise you will need a new activation key.

--
Best regards,
Alexey Vorobiev
Customer Support Group
StarForce Technologies

Oczywiście wyliczyli to na podstawie klucza FC, szkoda że generatora nie podesłali :>

Więc tłumacząc można dołożyć RAMu, zmienić dysk i odpalić FC z backupa ale trzeba mieć tą samą nazwę Windowsa i ten sam klucz.

Więc jak pisać to do supportu StarForce'a bo na LO.ru jest standardowa odpowiedź czyliże trzeba będzie aktywować.

Ps. Dane o Windowsie można sprawdzić każdym Everestem ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Września 22, 2005, 21:14:43 »
Cytat: YoYo
Jest na stronie oficjalnej Lockon.ru specjalny programik do robienia back_up rejestru dot. LO:FC - zrobiles to wczesniej?
Był bym wdzięczny za link do tego programiku.

Boxster

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Września 22, 2005, 21:50:57 »
Nie wiesz gdzie? Na stronie Locka tam gdzie kupowałeś dodatek 1.1: http://www.lockon.ru/index.php?end_pos=135&scr=products&lang=en - Lock On v.1.1: Flaming Cliffs Activation Store Utility.

Czy Ty oby masz oryginał?  :twisted:

Emo

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Września 22, 2005, 22:09:20 »
Czy Ty oby masz oryginał?

No jeszcze nie znalał się leszcz co by zabezpieczenia najnowszego SF złamał. No ja przynajmniej nie słyszałem.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Września 22, 2005, 22:11:23 »
Boxter! Dzięki, że koledze pomagasz, ale nie przesadzaj! Mav MA ORYGINAŁ! Ja, Emo i TracerX wiemy po tym najlepiej. Ty też byś wiedział, kiejbyś uważniej czytał forum. :). Czy naprawdę podejrzewasz, że któryś z członków eskadry <Furious Martens> lata na piratach?

P.S. Już sobie poradziliśmy, to znaczy kolega sobie poradził :). Dzięki wszystkim!

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Września 24, 2005, 16:05:34 »
Witam
Dobra udało sie :D  jadę na nowej płycie głównej abita KV8pro,procek sempron 2500+64bit aktywacja się udała lol ze mnie.
Musze przyznac że w FPSach nie widzę zmian.Jedyna zmiana jaką zauważyłem to to że lock szybciej mi się ładuje i działa bardziej stabilnie,ale nie chcę za peszac.
Narazię wygląda to bardzo obiecująco.
pozdrawiam

NESQUIK

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Października 17, 2005, 14:23:49 »
A ja kupiłem w wakacje FC i zaraz po instalacji i aktywacji zrobiłem kopie wpisów do rejestru programem ‘LockOn_Save_Registry’ wczoraj przeinstalowałem system, żadnych zmian w sprzęcie i FC nie chciał się uruchomić bez pobrania nowego klucza  :(

Edit:

P.S. Nie wiem czy po reinstalce windy nie trzeba zachować takiej samej nazwy kompa? Moze dlatego FC potrzebował pobrać nowy klucz?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Października 17, 2005, 16:38:20 »
Cytat: NESQUIK
Nie wiem czy po reinstalce windy nie trzeba zachować takiej samej nazwy kompa? Moze dlatego FC potrzebował pobrać nowy klucz?

Na 99% dlatego, że zmieniłeś nazwę. Tego podobno SF nie "toleruje" :-)

pozdrawiam,
qrdl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Października 17, 2005, 18:23:34 »
Tak jak Qrdl mówi wszystkie informacje o systemie muszą być jak przed instalką czyli klucz, nazwa kompa. Ja osobiście dodałbym jeszcze nazwy kont użytkowników.

Powiem więcej Panowie z supportu StarForce'a mieli rację bo ostatnimi czasy dołożyłem RAMu i o aktywację się nie zapytał  8)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline iq85

• APAsq
  • *
Odp: AKTYWACJA Flaming Cliffs DOWNLOAD PO ZMIANIE SPRZĘTU
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 26, 2006, 22:48:01 »
Nie chciałem zaśmiecać forum nowym tematem więc odkopuję ten ;)

W moim komputerku zmiany sprzętu dokonują się dość często (awarie, przenoszenie części z jednego kompa do drugiego itd.). Od instalacji Flaming Cliffs minęły chyba 2 miesiące, a w tym czasie dokładałem RAMu, wymieniałem HDD i ostatnio nawet grafikę! StarForce jak narazie nie odzywa się i jadę na jednym kluczu aktywacyjnym. Oczywiście zawsze robię backup'y rejestru (a nawet mam image partycji systemowej z już zainstalowanym FC). I tutaj moje pytanie: chciałbym wiedzieć czy jeszcze jakieś machloje w sprzęcie robić? Czy np. jeśli zmienię najpierw procka, później płytę główną to stracę przez to 2 klucze?! Ktoś miał może podobną sytuację?
(Przyznaję się bez bicia, że jestem za leniwy żeby szukać na forum LockOn.ru i liczę na życzliwość tutejszych forumowiczów :D )
DCS/FSX/AC/pCARS