Autor Wątek: Sprzętowy dodatek do Falcon-a  (Przeczytany 5135 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Night Intruder

• Gość
Sprzętowy dodatek do Falcon-a
« Odpowiedź #15 dnia: Października 24, 2005, 18:50:39 »
Panowie.
Od dwóch lat mam podobną szkaradę (na szczęście nie w sypalni;), zresztą oparte właśnie na projekcie Martina, którego zdjęcia były tu pokazywane i na kartach interfejsowych Hagestrom. Na forum www.viperpit.org znajdziecie szczegóły nie tylko odnośnie mirrorwania danych dotyczących MFD ale również gotowe rozwiązania dotyczące zaimplementowania do waszych kokpitów zegarów analogowych (do kupienia w zestawach za grube pieniądze) lub działających lampek ostrzegawczych. Potwierdzam, ze da się w prosty sposób: przy pomocy wyjścia TV w grafie i drobnej modyfikacji kokpitu za pomocą edytora kokpitu (np. edytor Seifera) uzyskać na cz/b monitorku 5,5" (za 60 zł) obraz konkretnego MFD.
Jeśli macie zbędne 2500 $ to kupicie sobie wszystkie niezbędne interfejsy pozwalające przy pomocy MemReadera, lub Falcona-A (programy w VB napisane przez przez takich zapaleńców jak my) uzyskać działające wskażniki i zegary analogowe, obsługę wszystkich przełączników, potencjomentrów, przycisków i switchy, działający DED, PFL, wyświetlacze CMFD a nawet sposób na wykonanie realnego HUD-a (fantastycznie prosty pomysł, również przy użyciu monitorka o zielonej poświacie).
Gorąco polecam wizytę na forum viperpit.org :) I zaznaczam - do tego można dać się zapalić, więc radzę na wizytę zabrać gaśnicę, lub co chwila zaglądać do portfela w celu ostudzena zapału;)
Pozdrawiam.
Night Intruder :)

PS. Latacie w weekendy online na Hyperlobby, na hoscie 444th czy stawiacie swój własny serwer?

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Października 24, 2005, 19:28:31 »
Cytat: Night Intruder
...PS. Latacie w weekendy online na Hyperlobby, na hoscie 444th czy stawiacie swój własny serwer?

Latamy na swoich serwerach, jako 13 WELT, że tak powiem, w zamkniętym składzie ;) Natomiast czy ktoś lata indywidualnie na różnych serwerach.. to już inna bajka :)

:564:

Night Intruder

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Października 24, 2005, 20:47:01 »
Nie powiem ze nie ucieszylbym sie gdybyscie mnie ponownie zaprosili do wspolnych lotow:) W marcu cos tam nie poszlo, bo i sprzet mialem gorszy i cos sie polaczenie wywalalo. Aktualnie sprzet zapgrejdowalem, czasu mam tyle samo co i zawsze czyli duuuuzo :) Mam nadzieje ze dacie mi szanse na uczenie sie od wyjadaczy. W sumie pomimo falkoniego hopla niewiele mam godzin wylatanych w tym simie.
Pozdrawiam.

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Października 24, 2005, 21:04:09 »
Przejrzyj materiały na maverick.webd.pl, ale niestety zaprosić możemy dopiero gdy wyszkolimy personel, co znajmie troche czasu.

Night Intruder

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Października 24, 2005, 21:23:18 »
Dzięki za link Miszon. Pozostaje wysuplac grosz na F4:AF i czekac.
Uwazajcie na szóstą:) Pozdr.

« Odpowiedź #20 dnia: Października 27, 2005, 20:29:06 »
Panowie nie wiem czy widzieliście to ....

http://212.160.164.236/~apacz/phpBB2/viewtopic.php?t=5332

Oraz nie wiem czy wiecie ale możliwe jest wyciągnięcie MFD z falcona (na pewno z FF) na zewnętrzne wyświetlacze.... masakraaa ale się rozmażyłem jak o tym czytałem :):)

http://forums.frugalsworld.com/vbb/showthread.php?t=82563

Co najważniejsze ... to DZIAŁA z rozglądaniem!!!
\___[O}====-
 /OOOOO\

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Października 27, 2005, 21:25:18 »
Haaah! Chciałoby się powiedzieć, genialne w swojej prostocie. Na screenach wygląda bardzo realistycznie, obawiam się tylko, co widać na jednym zdjęciu, że na obrzeżach szkła powiększającego kształty się rozmazują, ale nie powiem, pomysł przedni.

« Odpowiedź #22 dnia: Października 28, 2005, 00:25:06 »
w poście autor tej zabawki wyraźnie napisał że hud nie jest rozmazany pisze to gdzieś dalej tylko zdiencia takie wychodzą :) ale jeszcze lepszy jest myk z wycięciem MFD pracujących na zewnętrzne ekraniki mmm

Trzeba kushowi podziękować ładnie za takie link :)
\___[O}====-
 /OOOOO\