Autor Wątek: A to co?  (Przeczytany 4368 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czaju

• Gość
A to co?
« Odpowiedź #15 dnia: Października 03, 2005, 21:56:44 »
Cytat: Hauptmann Kuba
Obawiam się że także PF oraz przyszłe produkty Ola będą dążyć w stronę arcade.

I wnioskujesz to na podstawie tej gierki? Bez przesady, czy każda gra z samolotami w roli głównej musi być od razu realistycznym symulatorem?

Molnar

• Gość
A to co?
« Odpowiedź #16 dnia: Października 03, 2005, 22:07:56 »
Cytat: Czaju
czy każda gra z samolotami w roli głównej musi być od razu realistycznym symulatorem?

Olo mówi, że robi realistyczny sim  :wink: i z każdym patchem jest coraz bardziej realistycznie  :lol:

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
A to co?
« Odpowiedź #17 dnia: Października 03, 2005, 22:35:29 »
Ja wnioskuje po wielu innych oznakach i nie są to gwiazdy na niebie.I po tym o czym napisał przedmówca.Poaztym,przecież to moje subiektywne odczucie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
A to co?
« Odpowiedź #18 dnia: Października 03, 2005, 23:42:09 »

Bez przesady, czy każda gra z samolotami w roli głównej musi być od razu realistycznym symulatorem?

Tak, bo samo określenie symulator zobowiązuje i jak z definicji wynika opiera się i ma za zadanie odwzorować rzeczywistość. Oczywiście to co napisałem to w dużym uogólnieniu, przeczytaj definicję słowa symulacja.

Gdybym chciał pograć w strzelankę z samolotami w roli głównej to wybrałbym strzelankę od Schmeissera lub kilka innych produktów pokroju Rive Raid'a :) A na brak strzelanek nie narzekam, a na brak simów tak!
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Czaju

• Gość
A to co?
« Odpowiedź #19 dnia: Października 04, 2005, 08:47:23 »
Cytat: KosiMazaki

Bez przesady, czy każda gra z samolotami w roli głównej musi być od razu realistycznym symulatorem?

Tak, bo samo określenie symulator zobowiązuje i jak z definicji wynika opiera się i ma za zadanie odwzorować rzeczywistość. Oczywiście to co napisałem to w dużym uogólnieniu, przeczytaj definicję słowa symulacja.

A czy twórcy Heroes of the Pacific twierdzą, że zrobili symulator? Zwykła gra akcji jest dla Was pretekstem do załamywania rąk nad dogorywającym gatunkiem symulatorów lotniczych. Przecież to bez sensu.  :roll:

Offline KosiMazaki

• Administrator
A to co?
« Odpowiedź #20 dnia: Października 04, 2005, 14:30:53 »
Moja wypowiedź dotyczyła serii IL2, do tej gry nic nie mam bo ona miała być arcade.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
A to co?
« Odpowiedź #21 dnia: Października 04, 2005, 14:40:13 »
A gdzie tak bylo napisane Kosi ze ona miala byc ARCADE ?? :roll:
Geschwader  Kommodore

Offline KosiMazaki

• Administrator
A to co?
« Odpowiedź #22 dnia: Października 04, 2005, 15:08:23 »
Cytat: macras
A gdzie tak bylo napisane Kosi ze ona miala byc ARCADE ?? :roll:

Wejdź na główną stronę i masz komentarze z recenzji

Dwa gra jest na konsolę więc to też może sugerować jej charakter, aczkolwiek z tym bym uważał bo są wyjątki. Miałem możliwość pokatować grę pt. "Forza Motorsport" na Xpudło i wg. mnie sim pełną gębą. Po wyłączeniu wszystkich "wspomagaczy" w postaci ABSu i TCSu poprostu sztuką było utrzymać się na właściwym torze jazdy. Polecam Każdemu :)

A to co?
« Odpowiedź #23 dnia: Października 04, 2005, 21:48:17 »
Ja sam posiadam GT4 na PS2 i także jest fajnie (żeby nie było, że nie bronie świetności Sonki :twisted: ). Ubolewam tylko nad faktem, iż nie ma zbyt zaawansowanego tuningu (vide Forza) oraz multi (vide Forza...).

Offline KosiMazaki

• Administrator
A to co?
« Odpowiedź #24 dnia: Października 05, 2005, 12:49:27 »
O GT4 mi nic nie mów bo to dla mnie wciąż jest numero uno + dużo miłych wspomnień [;  A sprawę tuningu pozostawiam grom typu NFS a w GT4 liczy się czysty sport stąd zawsze szczytem modyfikacji była wrzuta karoserii sportowej a nie body kitu :)

Każdy lubi to co lubi ale dla mnie Pan Kazunori Yamauchi jest Bogiem podobnie jak ID Software na PC  8)  8)  8)

Dobra wracamy do "Bohaterów Passyfiku" a resztę tej dyskusji jak coś to możemy zakończyć na PW.