Autor Wątek: Skanowanie pionowe (VS) i rozpoznanie celu w F15 na HUD  (Przeczytany 1649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Emo

• Gość
Skanowanie pionowe (VS) i rozpoznanie celu w F15 na HUD
« dnia: Października 02, 2005, 22:11:44 »
Czy na HUD w F15 jest umieszczona jakaś informacja kogo mamy zalokowanego (wróg/swój) podczas skanowania pionowego (VS), bo ja  kur...!#$@!$#@$, ekhm nie mogę tego znaleść. Czy w realu też nie ma tej informacji na HUD w F15 ? jakoś mi sie nie chce w to wiżyć żeby w hamburgerlandzie o tym nie pomyśleli. Bo podczas doga taka informacja by sie przydała, dziś u Mazaka było spore zamieszanie na serwie i jak te sępy z Qurdl`em na czele sie z leciały nad mój kawałek nieba to za bardzo nie wiedziałem kogo lokuje kolegę z teamu czy tą czerwona szarańcze  :twisted:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1 dnia: Października 02, 2005, 22:21:43 »
W Real Landzie radar F-15 autmatycznie lockuje sie na pierwszym lepszym kontakcie gdy jest w trybie VS, a jeżeli IFF jest nasz, to na hudzie pojawia się nigający krzyż.

W LockOn możesz stwierdzic tylko wizualnie (w rosyjskich maszynach nie uzyskasz autoryzacji strzału).

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 02, 2005, 22:32:19 »
Cytat: Sundowner
W LockOn możesz stwierdzic tylko wizualnie (w rosyjskich maszynach nie uzyskasz autoryzacji strzału).

Owszem, ale nie do końca i nie tylko. Autoryzację możesz wymusić zanim gościa będziesz miał w zasięgu i zanim załapiesz, iż brak autoryzacji wynikał z faktu, że to przyjaciel, będzie po ptakach. W ruskich maszynach w LockOn, przy lokowaniu celu przyjaznego w trybie skanowania pionowego na HUD'zie po lewej pojawia się literka "F", a w F-15 nic, cisza! Bubel czy co?.

Emo

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Października 02, 2005, 22:56:24 »
Właśnie chyba bubel ale tylko w wydaniu ED i Lock On. Co tym razem ED ma na swoją obrone  :roll: . Czasami brak mi słów i ręce opadają jak oni mogli spi...szyć taką fajną maszynę na siłe chcą pokazać kufajmańskie samoloty jako cuda techniki. Nie przecze są bardzo dobre ale na litość boską żeby nie było IFF. :cry:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #4 dnia: Października 02, 2005, 23:04:58 »
Nie ma paru innych rzeczy, które by się przydały, jak chocby tryb pasywny do działka, który o dziwo mamy na rosyjskich maszynach. Flary też się zbyt szybko zużywają, bo w Real Landzie odpala je się pojedynczo, a nie po dwie na raz, obraz na HUD jest inny niż powinien, większośc informacji jest, ale nie w tym miejscu w którym powinny byc itp. itd.

Na szczęście nie zamieszali z właściwościami lotnymi maszyny i na orle nadal możemy zawrócic wewnątrz zwrotu miga, a na wznoszeniu pionowym też nikt nie podskoczy ;)

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Października 03, 2005, 21:03:20 »
No czyli jednak...nie ma? No chyba joke jakis teraz  :|  Przeciez to sie nie miesci w glowie zeby nie bylo takiej informacji dla pilota... Jestem rozczarowany bo polubilem ta maszyne.

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Października 09, 2005, 17:02:17 »
Może jest coś ,tylko my nie wiemy.
Pewnie wsadzili coś w tak czytelnym miejscu jak kontrolka od hamulca aero.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #7 dnia: Października 17, 2005, 22:38:20 »
Cytat: maverickdan
Może jest coś ,tylko my nie wiemy.
Pewnie wsadzili coś w tak czytelnym miejscu jak kontrolka od hamulca aero.
Porobiłem screeny kokpitu, huda, analizowałem szukając Walliego i za Chiny Ludowe nie ma żadnej różnicy, czy namierzamy swojego, czy nie - komunikacja to podstawa (o czym Musk sie przekonał jakiś czas temu na własnej skórze :D )

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Października 19, 2005, 22:30:01 »
Nie zrobili IFF ?Totalnie olali efa w tym simie.To jest irytujące.Gdyby zrobili wszystko jak trzeba to wtedy była by fajna zabawka A tak jest wielkie "ówno".A wogóle zamiast dac jeszcze jeden samolot po stronie zachodniej to oni jakis śmigłowiec dają.Przydał by sie f 18 ale wtedy to nie były by wyrównane szanse wiec może chociaż A6

Emo

• Gość
Odp: Skanowanie pionowe (VS) i rozpoznanie celu w F15 na HUD
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 08, 2005, 18:24:10 »
Odgrzewam stare kotlety ale fani F15 może w końcu doczekają się IFF w swych wspaniałych maszynach  :002:

Unless you are doing this for your own edification, there is no need. Eagle already has all the needed data; it's just a matter of time, resources and priorities as to when something like this would be implemented.

-Matt

a tu link do całego tematu : http://forum.lockon.ru/showthread.php?t=12067