AD1
1) Po co chcesz czytać overtake? Jedyny sens wtedy jeżeli zaczął uciekać myśliwiec z walki kołowej, żeby sprawdzać czy przypadkiem nie zaczyna wytracać prędkość, żebyś nie zrobił "overshoot". W pozostałych przypadkach oczy na zewnątrz. Tym bardziej nie ma sensu prędkości i odległości do celu. Prędkość słychać,odległość widać. Na prędkość trzeba od czasu do czasu jedynie zerknąć żeby wyskalować własny słuch. Co do kiedy nacisnąć spust, to wyobraż sobie Miga 29 w tym samym miejscu, gdzie ten IŁ i kiedy jego końcówki skrzydeł dotkną funnel to wtedy naciśnij spust. Tak ja robię, ponieważ oczywiście bez sensu zmieniać ustawienia wingspan dla funnel w uniwersalnym przypadku.
2) Zmienia położenie względem czego? Jeżeli względem HUD to albo nie "gonisz" go dziobem, albo jesteś w innej płaszczyżnie i musisz to poprawić. Najpierw płaszczyznę, a póżniej kąty.
Dodam jeszcze jedną uwagę. Bardzo trudno zestrzelić uciekający samolot z predkością 400+ KIAS. Poprzez uciekający mam na myśli lecący w linii prostej i ewentualnie wykonujący jakieś niewielkie "uciekanie" w kierunku zmiany płaszczyzny. Taki to właściwie sie poddał i oddał wszystkie swoje kąty i zamiast marnować amunicję to utwierdzić się w przekonaniu, że nawet wersja P sidewindera, odpowiednio wystrzelona może mieć 100%Propability of Kill.
Inaczej jest za celem manewrującym na "corner speed" nie oddającym żadnego kąta. Tu skolei nie ma co marnować wersji P i trzeba korzystać z działka, tym bardziej, że przy dużych G łatwo jest celować. Trudno zmniejszyć aspect angel, ale jak to już mamy to dalej jest już łatwo. Jemu skolei będzie trudno wyjść z takiej pozycji. A z łatwością celowania to tak jak lataniem w szyku. Łatwiej w akrobacji utrzymać szyk w pętli niż w locie płaskim. Można bardzo szybko poprawić swoją pozycję.
AD2
Widać jak często korzystasz z master mode'a VS. Gdybym miał na myśli Vertical Scan to bym napisał 10x60 lub "pod tryb ACM VS". Teraz właśnie zobaczyłem, że to bardziej widać jak ja często korzystam (w AFie dodali Ranging i jest VSR

). Pete Bonanni napisał w bibli F4 "it is my theory that thismodewascreated by a bunch of Westinghouse engineers as a joke on fighter pilots". W skrócie nie korzystam z MRGS w ogóle. A w tym symulatorze te funkcje na pewno są przede wszystkim po to, żeby mogł on wiernie nazywać się Falcon. Proponuję, żebyś lepiej pilnował zmiany położenia "tego jeta" niż zmiany MRGS.
AD3
1) Rozwiązanie- Solution - ang. tłumaczenie i dotyczy takiego jak rozwiązanie wykresu y=x2. Przy czym rozwiązanie dotyczące y=x2 jest 100% prawdziwe, a w przypadku F16 jest 100% prawdziwe jedynie dla FCC lub twojego umysłu (dochodzą błędy np. rozrzutu pocisków) i w dodatku z 0,5 do 1.5s opóżnieniem (czytaj: wróg w celowniku nie może zmieniać parametrów lotu przez ten czas)
2) Jak będziesz przypominał to prześlę taki stary szkic. Mam go na kompie z F4 i nie przewiduje żebym go uruchomił przed weekendem. Poki co musisz sie zadowolić rysunkami i opisem z 16v5.pdf. Zresztą na szkicu nie ma nic więcej, niż moje bazgroły na podstawie tegoż dokumentu. Ustaw Gun Cross przed cel. Póżniej odpowiednio funnel na celu i wykonaj pierwszy akapit ze strony 116. Tam też są rysunki.