Autor Wątek: Stary Hangar  (Przeczytany 15613 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Odp: Stary Hangar
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 23, 2006, 17:17:33 »
Nota bene niewiele miał o tym samolocie, by móc zrobić model - znalazł wreszcie źródło... w Polsce  :002:
Podobnie z Fischerem - jego Junkers wiele zyskał na znajomości z Andyfem...

Do czego dożyliśmy: Polacy uczą Niemców jak wyglądały niemieckie samoloty... :003:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 05, 2007, 09:17:20 »
Panie dzisiejsi niemcy to już nie ci sami niemcy
Podejrzewam nawet że administratoro-moderatorzy tego forum są ostatnimi nazistami na świecie lol

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 14, 2007, 15:41:36 »
Ja, ja - to jeszcze by Ci się teutońska łezka zakręciła w Augen:

To był Welt, ganz in alte Stile
schöne Welt - Soldaten, nicht Zivilen.
Schöne Welt, niemieckim Motorradem
w jeden Tag byłem pod Stalingradem.
:002:

(były też inne zwrotki, ale zapomniałem)

Nota bene zagadywałem odnośnie tego Dżankersa, że jakby potrzebował, to mój znajomy ma dobre dane np. profili aerodynamicznych, więc jak poda oznaczenie, to znajdziemy - a on na to "a wiesz, że nie wiem jaki on ma profil?"

Dlatego uważam, że samolot do gry powinny robić minimum 2 osoby: jedna ("grafik") by ładnie wyglądał, druga ("inżynier") by prawidłowo latał.

Dalszą część dyskusji nt. budowy samolotu i jego modelu lotu wydzieliłem do osobnego wątku: "Model lotu podczas tworzenia własnych samolotów do symulatorów." http://www.il2forum.pl/index.php/topic,9188.msg140365.html#new
Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2007, 12:48:12 wysłana przez Razorblade1967 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 03, 2007, 21:15:04 »
Kopara mi opadła H-1 w nowym wydaniu, szkoda że płatnym jeno !!!

http://forum.aerosoft.com/viewtopic.php?p=71387#71387
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 03, 2007, 21:17:17 »
Właśnie z Lucasem o nim rozmawialiśmy. Poziom na jaki wychodzą high-endowe samoloty do FSX'a chyba sięgnął szczytów. Ten to będzie must-have.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 03, 2007, 22:02:01 »
Modelarz Stefan Hoffmann jest mi chyba znajomy (zaczynał dłubiąc Ju 188 do IL-2/FB/itd.) - podpytam go, czy to on dłubał. Jeśli tak, to efekt mnie nie dziwi - solidna niemiecka robota. :003:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 03, 2007, 22:40:26 »
No to ja jutro odpalam Aviatora i przeżywam film na nowo. Może w FSie będę tylko pomijał lądowanie w burakach khekhe  :118:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 06, 2007, 21:29:18 »
Ależ zrobili do H1 śliczną animację Trymu : http://www.aerosoft2.de/downloads/h1/ELEVATOR_TRIM_MECHANICS.avi

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Września 08, 2007, 14:29:01 »
Kolejny ciekawy model:

Junkers W33/34 Lionheart Creation, scenerie różne, FSX, AS X

Piękny, klasyczny samolot, jako model do FS'a bardziej dla hobbystów niż miłośników realizmu

Niestety efekt na screenach (a nie brak AA ;) ) psuje trochę faktura samego płatowca, charakterystyczna blacha Junkersa.

www.yoyosims.pl

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #24 dnia: Września 10, 2007, 04:49:11 »
Fajne cacko, wygląda podobnie do Junkersa F-13, na którego zawsze miałem chrapkę.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #25 dnia: Września 12, 2007, 14:45:06 »
Obecnie są dostępne dwa modele Junkersa F-13.
Osobiście używam tego:
http://www.classicwings.net/freeplanes/f13/f13.html

Ma nawet paintkit. Tylko brakuje mi czasu zmajstrować jakieś malowanie Aerolotu  :006:

Tymczasem pracuję nad malowaniem dla W.34, który pokazał Yoyo. Przerabiam cammo LW i zrobię wersję transportową.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #26 dnia: Września 19, 2007, 17:27:47 »
Wczoraj ukazała się kolejna perełka. Douglas DC-2.
Strona projektu: http://home.hccnet.nl/r.cappers/dc2/

A tu screen malowania LOT-owskiego, które jest w paczce:

Jak pisał "Przegląd Lotniczy" w numerze 3 z 1936 roku, po wprowadzeniu DC-2 i Electry do służby:

"[...] Z tego też względu P.L.L. LOT po przeprowadzeniu gruntownych studjów nad wszystkimi typami samolotów, wyprodukowanemi ostatnio przez przemysł lotniczy całego świata - nabyły samoloty produkcji amerykańskiej typu Douglas i Lockheed Electra. [...]
Posiadają tak samo komfortowo urządzoną kajutę pasażerską (doskonałą izolacja tłumi szum silników i łagodzi wibrację, bardzo wygodne fotele, które można dowolnie przechylać, znakomita wentylacja, toaleta z bieżącą wodą i t.d. [...]
Porównując oba typy samolotów można określić Douglasy mianem nowoczesnych, komfortowych autobusów, Lockheedy zaś wytwornych samochodów osobowych.[...]
Lockheedy użyte zostaną na nasze linje komunikacyjne z chwilą wejścia w życie letniego rozkładu lotów, to jest od dnia 5-go kwietnia 1936 roku.
Wówczas Douglasy, które jak wiadomo, latają już w Polsce od kilku miesięcy, obsługiwać będą linje międzynarodowe, cieszące się największą frekwencją, Lockheedy zaś linję "trzech mórz" łączącą Bałtyk z Morzem Czarnym i Egejskim, zapewniając połączenie w jednym dniu z Warszawy do Aten".

*pisownia oryginalna, nie strzelać!  :001:

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #27 dnia: Września 20, 2007, 12:02:02 »
*pisownia oryginalna, nie strzelać!  :001:
Ujeee, prawdziwy hardkor - to lubię :021:

Od razu model mi się bardziej podoba (YoYo pokazał mi jako pierwszy skrin czeskie malowanie, więc nie było to "wejście smoka" bynajmniej jak dla mnie). NB pięknie komponuje się z krajobrazem, n'est pas?

A wracając jeszcze do Junkersa - przez pewien czas romansowaliśmy z hydroplanem Junkers G-23W, bardzo zbliżony do tego W33.
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2007, 12:10:46 wysłana przez Rola »

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 25, 2008, 09:32:23 »
Zachowało się kilka fotek z Pucka z tym samolotem, jak stoi przy pirsie.