Autor Wątek: Rise of Flight (KOTS) / Война в небе - 1917  (Przeczytany 109211 razy)

Odp: I WŚ:Rycerze nieba
« Odpowiedź #285 dnia: Lutego 13, 2009, 19:09:47 »
Rzeczywiście wykonuje jakiś ruch ale to raczej nie machanie, tylko przestawienie tej dźwigni w samolocie po prawej która nie mam pojęcia do czego służy.  :001:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #286 dnia: Lutego 13, 2009, 19:21:52 »
Viks na forum SimHQ pisał, że to jest sygnał ręką, zaimplementowali coś takiego, w końcu w czasie Wielkiej Wojny nie było radiostacji :)

Choć i tak pewnie się skończy na TeamSpeaku :)

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #287 dnia: Lutego 13, 2009, 22:04:05 »
Animacje pilotów pokazywali już rok temu (http://www.youtube.com/watch?v=05j7VLlEjFU), a o sygnałach też było zdaje się w wywiadzie Loft'a sprzed 2 miesięcy. Będzie to użyteczne raczej wyłącznie dla ludzi grających offline jako skrzydłowi na maksymalnych ustawieniach realizmu :D
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #288 dnia: Lutego 14, 2009, 08:49:30 »
...to jest sygnał ręką, zaimplementowali coś takiego, w końcu w czasie Wielkiej Wojny nie było radiostacji :)

Mogliby też zrobić wystrzeliwanie rakiet sygnałowych, na jakimś wcześniejszym filmiku w kabinie widać było pistolet sygnałowy. Wtedy byłby komplet realistycznej komunikacji.

Choć i tak pewnie się skończy na TeamSpeaku :)

A fuj! Cheaterstwo  :004: :021:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #289 dnia: Lutego 14, 2009, 11:32:11 »
W ostatnich sekundach tego filmu widać właśnie flarę sygnałową.

No chyba że to UFO.  :118:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #290 dnia: Lutego 14, 2009, 18:54:29 »
Mogliby też zrobić wystrzeliwanie rakiet sygnałowych, na jakimś wcześniejszym filmiku w kabinie widać było pistolet sygnałowy. Wtedy byłby komplet realistycznej komunikacji.

Zrobiliśmy działający pistolet sygnałowy w PZL P.11c w naszym WoP 1939. Strzelało się ładunkami żółtymi, lub czerwonymi. Niestety, żeby tego używać z powodzeniem, trzeba być nieźle zgranym jeżeli chodzi o loty grupowe. W RoF będzie łatwiej, bo samoloty latają wolniej :D

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #291 dnia: Lutego 15, 2009, 11:50:30 »
Troche zmartwiła mnie tylko ta informacja: Support of 64-bit operating system is not guaranteed by developers (RoF).
Pewnie będzie działać, ale skoro dają już taką info to po to by się zabezpieczyć przed jakimiś krzakami w RoF na OS 64bitach
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #292 dnia: Lutego 16, 2009, 11:28:22 »
Zapowiada się pysznie.

« Odpowiedź #293 dnia: Lutego 16, 2009, 21:03:11 »
Zapowiada się pysznie.

Fakt, choc zapowiedź braku gwarancji obsługi systemów 64bit jest raczej niepokojąca.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #294 dnia: Lutego 17, 2009, 12:41:25 »
Przecież Vistula 64 emuluje programy 32 więc może nie będzie tragicznie.

Voss

• Gość
« Odpowiedź #295 dnia: Lutego 17, 2009, 18:04:52 »
Mam problem z tymi ostatnimi filmikami, obraz dziwnie skacze zmienia swoją rozdzielczość bardzo często. Goglowałem ale nie mogę nic wytropić, może nieumiejętnie szukałem dzieje się to w firefoksie i w operze (najnowsze wersje) IE nie stwarza tego problemu w czym może być problem? Zainstalowany najnowszy Flashplayer i Media Player plugin, ale nie pomaga.
Proszę wiec o pomoc w rozwiązaniu tego uciążliwego problemu.
Pozdrawiam

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #296 dnia: Lutego 17, 2009, 18:47:02 »
Fakt, choc zapowiedź braku gwarancji obsługi systemów 64bit jest raczej niepokojąca.

Trochę szkoda, że w dzisiejszych czasach, kiedy nie można już praktycznie kupić procesora bez instrukcji 64-bitowych, wychodzą programy z takimi "wątpliwościami". Ale chyba nie ma co się martwić brakiem "gwarancji" - producenci oprogramowania prawie nigdy nie dają żadnych gwarancji (chętniej obwarowane ograniczeniami użytkownika licencje), a przecież mając pecha można nie uruchomić zwyczajnej gry 32-bitowej na systemie 32-bitowym. Pewnie będzie działać, a przy odrobinie szczęścia ilość problemów nie przekroczy ilości problemów, jakie w ogóle będą mieli użytkownicy niezależnie od wersji systemu operacyjnego (przynajmniej przed pierwszym patchem ;) ).

Nie wiem czy spełniły się plotki/obawy co do działania Black Sharka na Viście, ale przynajmniej tu na forum nie było chyba nic słychać w tym temacie. Miejmy raczej nadzieję, że wszyscy będziemy mogli już wkrótce sprawdzić "własnoręcznie" jak to będzie w przypadku Rise of Flight, bo to raczej termin wydania jest teraz ciekawszą kwestią :)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

« Odpowiedź #297 dnia: Lutego 17, 2009, 19:09:00 »
Też zastanawiam się nad tym problemem. Jeśli chodzi o DCS'a i Vista'e (64 bit), to program działa o wiele lepiej na tym systemie niż na XP. Mówię to z doświadczenia własnego.
Jednym słowem - bądźmy dobrej myśli, bo jak widać warto czekać na tą produkcję.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #298 dnia: Lutego 17, 2009, 19:09:43 »
Podobno termin wydania rosyjskojęzycznej wersji to kwiecień, taką informację znalazłem tu:

http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/2672840/Re_Release_Date.html#Post2672840

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #299 dnia: Lutego 17, 2009, 21:29:33 »
Czyli może angielska + 1 miesiac jak to było w przypadku DCS. Dziwnie tylko będzie latać Fokkerem i słyszeć Dawaj Wasilij  :118:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl