Autor Wątek: Rise of Flight (KOTS) / Война в небе - 1917  (Przeczytany 109317 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Odp: I WŚ:Rycerze nieba
« Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 03, 2006, 12:59:04 »
Z "sikorsky project" to jest tak....
Miesiąc temu Gennadich (developerzy sima powyżej) "podkupił" jednego z członków dev.teamu "Sikorsky..."
Od dawna na stronie Sikorki nie dodają nowych obiektów, itd. Co prawda, mają już chyba ukończone środowisko gry (sądząc po screenach) ale modele 3d i cała zabawa związana z nimi wciąż czeka:)
Pisałem maila do Sikorsky Project. Było to ze 3 miesiące temu. Owszem, gra ma zawierać elementy frontu wschodniego (zachodni również) . Planowane są też scenariusze z wojny domowej.

Jak tylko wyjdzie produkt Gennadicha (czyli to co podziwiamy na screenach w tym topicu), obiecuję że zajmę się skinami dla polskiego lotnictwa. Oczywiście Jedyną słuszną Armię i jej "letczików" tez się zrobi:) Spad 7 będzie. Mam nadzieję że Nieuport 24bis również. Halberstadt CL.II dla 14EW jest. Tak więc zrobienie potencjalnych scenarów (jeżeli będzie jakaś kustomizacja, możliwość tworzenia kampanii, itd) z wojny 1919/20  będzie jak najbardziej możliwe. Szczególnie z walk 7.Dywizjonu Lotniczego (10EW,12.EW,14EW, 13EM oraz 19EM)  z V-VI 1920, bo tylko wtedy doszło do regularnych walk powietrznych.

A co do Nieuportów, Rola :
Wg. "Samoloty Wojskowe w Polsce 1918-24" w latach 1918-24 posiadaliśmy:
-2x N.11                    -5xN.21
-1xN.16                     -14x-N.23
-7xN.17                     -1xN.24
-2xN.17bis                 oraz 5x N.24bis, najwspanialszego dziecka moskiewskiej fabryki samolotów DUKS (po rewolucji znanej jako GAZ-1  :002:  :002:  :002: )
Znaczna część maszyn była sprzętem zdobytym na Sowietach oraz Ukraińcach w latach 1919/20  W tej wyliczance uwzględniono również samoloty będące na stanie 1 i 2 Polskiego Oddziału Awiacyjnego z 1918

Przepraszam za mały off-topic. 

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 03, 2006, 16:31:52 »
Wielkie dzięki za "insider's info" o projektach, ja nie mam już wolnego czasu na śledzenie co tam się u nich dzieje - teraz będzie mi łatwiej skupić się na jednym...

A co do Nieuportów, Rola :
Wg. "Samoloty Wojskowe w Polsce 1918-24"
Spox szefie, sam zrobiłem na własny użytek zestawienie (w Excelu) naszych samolotów użytych bojowo w wojnie z Sowietami - przecież ja skrycie myślę o tym samym co ty :003:

Żeby tak jeszcze engine obsługiwał konisie (Budionny - you better start running :021:) i ciuchcie pancerne :002:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

« Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 09, 2006, 14:53:30 »
Wszystko rozbija się o kwestię czy w tym nowym simie od Giennadicha będzie możliwość robienia własnych skinów do samolotów,bo jak bedą tylko domyślne z gry to macie problem.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 10, 2006, 12:21:29 »
Święta prawda. A druga kwestia to,  czy będą "flyable" samoloty 2-miejscowe, jak na przykład Halberstadt CL.II. Bo jak tu robić kampanię/czy jakieś scenary (o ile to będzie w ogóle możliwe) dla wojny 1919/20, gdy ich nie będzie. Samymi Spadami VII (o Oeffagach nie mówię, bo nie będzie raczej. za niego się bedzie brało pewnie Albatrosa D.III)  to raczej nudno będzie. Polatałoby się bomberkiem.
A ze swojej strony i tak mogę obiecać, że coś takiego jak wojna 1919/20 będzie zrobione. nie do Genaddicha... Postaram się napisać o tym w przyszłości. Jeszcze za wcześnie  :020:

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 21, 2006, 18:56:50 »
Nie będę się powtarzał ale polecam dzisiejszy news i oblukanie filmu http://acn.waw.pl/sturm/ jak dla mnie REWELACJA, świetnie będzie się przeładowywać podczas walk, mam nadzieję, że nie będzie to automat, tylko trzeba będzie choć wcisnąć "R" jak usłyszymy "klik klik" bez wystrzału

a tu bonus, Schmeisser zapomniał kalesony zabrać http://www.gennadich.com/images/206_pic_en.jpg
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

bartek

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 28, 2006, 09:49:06 »
Czołem Kolegom!
A jakie wymagania sprzętowe będzie miał ten symulator?
Pozdrawiam

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 28, 2006, 13:12:10 »
Czołem Kolegom!
A jakie wymagania sprzętowe będzie miał ten symulator?
Pozdrawiam

Duże :)

10K poly na kokpit i 12K na samolot (albo odwrotnie, nie pamiętam), do tego takie bajery jak powiewająca na wietrze pościel susząca się gdzieś przy jakimś domu, uber-realistik woda (obecna Olowa wygląda przy niej jak jakiś niedorób, przy czym nie będzie zżerała aż tyle zasobów, co w PFie).
Do tego oryginalne dźwięki silników bądź oryginałki remasterowane pod inne modele, a nie jakieś śmieszne matematyczne wzory + 32 ścieżki tła dźwiękowego w grze (śpiew ptaszków, odgłosy "nocy", jak np. świerszcze, odłosy strumyczków itd - oczywiście wszystko słyszalne tylko na postoju lub z lotem przy wyłączonym silniku :) )

« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 28, 2006, 14:19:31 »
A kiedy sie ukarze?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 28, 2006, 14:46:30 »
Witam,

Nie będę się powtarzał ale polecam dzisiejszy news i oblukanie filmu http://acn.waw.pl/sturm/ jak dla mnie REWELACJA (...)

Przeczytałem "Rewelacja" i od razu zassałem. Okazało się "Umiarkowany optymizm". W sumie jest to model 3d kabiny pilota z kilkoma ruchomymi elementami. Nic z symulacji tam nie widać, a już na pewno nic z naszego ulubionego tematu FM.

pozdrawiam,
qrdl

ps. Tfu, tfu, tfu, na psa urok - proszę się tak nie podniecać tym projektem, bo będę znowu się musiał deklarować odnośnie jedzenia płyt cd  :020:

« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 28, 2006, 14:50:17 »
A kiedy sie ukarze?

Ukarze się jak symulator będzie BEE  :118: Jednak o tym dowiemy się dopiero gdy się ukaże  :003:
PFS_milo

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 28, 2006, 15:06:05 »
Witam,

Przeczytałem "Rewelacja" i od razu zassałem. Okazało się "Umiarkowany optymizm". W sumie jest to model 3d kabiny pilota z kilkoma ruchomymi elementami. Nic z symulacji tam nie widać, a już na pewno nic z naszego ulubionego tematu FM.
Chyba tytuł ma już polskiego wydawcę :smile:
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 29, 2006, 00:29:50 »
Chyba tytuł ma już polskiego wydawcę :smile:

Kto? nic nie wiem.

No o FM na razie cisza....  :008:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 30, 2006, 23:30:51 »
YoYo- przeczytaj mój post jeszcze raz :!:

Podpowiedź- jest ironiczny :682:
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 19, 2006, 18:32:27 »
Wracajac do "Knights..."

Jestem ciekawy screenow terenu. Kilka miesiecy temu doszlo przeciez do fuzji Gennadicha oraz drugiej rosyjskiej firmy produkujacej konkurencyjny: "Sikorski Project" O ile sie orientuje, to modele 3d maja byc Gennadichowe, a jesli chodzi o teren to chyba kwestia otwarta. Ci drudzy stworzyli wlasny engine graficzny i pierwsze co stworzyli to wlasnie teren i obiekty naziemne. Pozyjemy, zobaczymy. Ciekawe,czy tworcy rzeczywiscie wydadza produkt pod koniec tego roku, tak jak to zapowaidali. Jezeli tak, to zapowiada sie oczekiwany od lat nastepca RedBarona 3D z 1998 roku:)

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Września 19, 2006, 20:46:01 »
Widzieliście te trzy filmy?
http://www.gennadich.com/id/69/

Jeden z nich to chyba ten kokpit (jeszcze nie ściągnąłem), ale tych dwóch pozostałych wcześniej nie widziałem.