Autor Wątek: Brak obsługiwania widoku myszką w kokpicie.  (Przeczytany 1654 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ICEJOJO

• Gość
Brak obsługiwania widoku myszką w kokpicie.
« dnia: Listopada 15, 2005, 19:00:19 »
Przesiadłem się ze spita w F-15 i zaczynam dopiero chłonąć tę całą elektroniczną zabawę z radarami itp. i wszystko byłoby w porządku gdyby nie to że nie mogę włączyć sterowania widoku  myszką. Ikonka w opcjach do tego przeznaczona jest "ślepa". moja wersja gry to 1.02 jeżeli ma to jakieś znaczenie. Co robić bo bez myszki to trochę lipa!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 15, 2005, 21:11:19 »
1. Zmień nazwę tematu na mówiącą coś o problemie.
2. odnajdź i zmień:

..\Lock On\Config\View\cocpit.lua

CockpitMouse = true
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

ICEJOJO

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 16, 2005, 12:43:35 »
Tak jak radziłeś tak zrobiłem i dalej nic. Jest tak samo jak było. Otworzyłem ten plik za pomocą notatnika, wprowadziłem zmiany z false na true , zapisałem i nic. Bez patcha 1.02 widok myszką jest możliwy. Co jeszcze spróbować?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 16, 2005, 12:45:28 »
To coś źle zrobiłeś bo u mnie ten patent nawet w FC działa. Sprawdź czy jakiś soft od myszki nie wcina się i zmień tą nazwę tematu!
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

ICEJOJO

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 16, 2005, 17:22:46 »
Działa. ikonki włączającej widok myszką nie ma ale podczas lotu działa. Dzięki;)