Autor Wątek: Nowy skrypt forum  (Przeczytany 11475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowy skrypt forum
« Odpowiedź #105 dnia: Listopada 28, 2005, 21:11:21 »
Mam takie pytanie czy to forum kiedyś  będzie posiadało PORTAL taki jaki był na poprzednim skrypcie??

Wlasnie,  bedzie posiadalo portal? Strasznie mi brakuje czegos takiego, a najbardziej takiej listy nowych tematow co na starym skrypcie ladnie sie przewijala.

Mozna cos takiego zrobic?

Troszeczke do lyso wyglada jak sie wchodzi, a w tedy to bylo tak jakbym wchodzil do domu a nia od razu do spizarni.

Oraz to opwiadamianie na gg, to bylo cos pieknego, ale to juz przeminelo niepowrotnie...  :005:
« Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2005, 21:17:11 wysłana przez Dziobas »
Pozdrawiam.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #106 dnia: Listopada 28, 2005, 21:54:47 »
Lista nowych tematów przecież jest, już wielokrotnie w tym temacie wymieniana gdzie.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

« Odpowiedź #107 dnia: Listopada 28, 2005, 21:58:30 »
Tak wiem, ale jakos to dla mnie jest malo czytelne. Po co mi tematy na ktore sie juz nie wypowiadam sa, jak potrzebuje tylko moj a jego tam nie ma. Przegladam pozycje punkt po punkcie i nie ma.
Pozdrawiam.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #108 dnia: Grudnia 30, 2005, 11:06:44 »
Mam pytanie: w jaki sposób cytując czyjąś wypowiedź dodać informację o tym kiedy dany post został wysłany (data i godzina). Przeglądałem pomoc SMF dla użytkowników, ale tam jest tylko opisana funkcja dodania atrybutu "autor".
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #109 dnia: Grudnia 30, 2005, 13:48:54 »
Mam pytanie: w jaki sposób cytując czyjąś wypowiedź dodać informację o tym kiedy dany post został wysłany (data i godzina). Przeglądałem pomoc SMF dla użytkowników, ale tam jest tylko opisana funkcja dodania atrybutu "autor".

quote author=Ros link=topic=5569.msg77319#msg77319 date=1135937204
 podalem kod bez nawiasów kwadratowych

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #110 dnia: Grudnia 30, 2005, 15:05:22 »
Dziękuję bardzo za oświecenie. Nie rozumiem jeszcze tylko jednej rzeczy - jaki format ma data, oprócz tego że niezrozumiały dla mnie :001:
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Angelripper

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Grudnia 31, 2005, 01:45:37 »
A gdzie się podziały nasze Uberjagery i Zestorery?;-)

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #112 dnia: Grudnia 31, 2005, 11:43:18 »
Przejściowa zmiana nazw rank przed ich usunięciem (to było trudniejsze), ale Gero znalazł czas i nas wyzwolił.

No to na nowy rok dostaliśmy prezent w postaci nowej wersji forum od smf i Apacha :D
Stare skiny powrócą jak będzie ich nowsza wersja do rc2 i jak Apach będzie miał czas oczywiście.
Z pierwszych spostrzeżeń:
-w tłumaczeniu nowego stylu domyślnego zgubił się przycisk "wiadomości prywatne" ( w 2 pozostałych stylach link jest na swoim starym miejscu)
- niema narazie "połącz posty" za którego nei stosowanie z zamiłowaniem ścigam, więc chwilowo amnestia...

Tutaj oficjalne zmiany:
There are numerous changes from the preceding Release Candidate 1.1 RC1 including the release of the new default "Core" theme. This theme introduces a whole new look to SMF, using tabs for the navigation making it look original and easier to translate to other languages. The previous default theme and the classic theme are still both included in this release. The old default theme has been named back to its original name "babylon" and the classic theme stays the same.

Some of the other notable changes in this release are:

* AJAX editing
          o Edit a post without page reloads
          o Double click to edit topic subjects on message index (Need quick moderation enabled)
    * Added new search features including
          o Search within a topic
          o Search within personal messages
          o Search participation levels are now shown
          o A new feature to create a custom index for searching messages, and more.
    * Most Online Today and Most Online Ever has been added to the Info Center.

But there were also numerous bugfixes including:

* Package manager bug was fixed.
    * Deleting empty categories bug fixed

To ensure the most optimal preformance the following changes were made:

* Optimised the tables for holding "topic read" information
    * The search engine was rewritten to better accommodate the fulltext and custom indexes
    * Added cache support interface in admin panel where you can activate different accelerators.
    * Made it much easier to integrate SMF with other software.
    * Help files converted to template and language strings.
    * Ensured SMF is MySQL STRICT compatible.
    * The copyright text is now one line only.
    * Added a Private Messages link to the menu.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2006, 20:06:57 wysłana przez Josiv »
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #113 dnia: Stycznia 01, 2006, 19:25:19 »
Ludzie, znowu wszystko sie pozmieniało...nie nadążam szczerze przyznam...

Bis zum bitteren Ende.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #114 dnia: Stycznia 01, 2006, 20:26:09 »
heh, tak ale za to jest odnosnik od razu na str.glownej Forum do ostatniego tematu w danym dziale :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #115 dnia: Stycznia 01, 2006, 21:09:40 »
Te słowa wiarygodne są i prawdziwe, a Ojciec dyrektor Apacz
wysłał swojego anioła, by sługom swoim ukazać, co musi stać się niebawem.
A oto niebawem przyjdę i dokonam update'u do SMF w wersji 1.1 RC2.
Jak rzekł tak i uczynił i dnia siódmego roku pańskiego 2006 dzieło się wykonało.
Błogosławiony, kto strzeże słów proroctwa tej księgi".

« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2006, 21:12:42 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #116 dnia: Stycznia 02, 2006, 10:45:39 »
... a Ojciec dyrektor Apacz
wysłał swojego anioła, by sługom swoim ukazać, co musi stać się niebawem.
A oto niebawem przyjdę i dokonam update'u do SMF w wersji 1.1 RC2.
Jak rzekł tak i uczynił i dnia siódmego roku pańskiego 2006 dzieło się wykonało.
Błogosławiony, kto strzeże słów proroctwa tej księgi".

Oj, znowu się do Ciebie "moherowi" przyczepią  :004:

A tak poważnie to jest mały problemik - zniknęła możliwość łączenia postów, nie wiem czy to przejściowe trudności przy zmienianiu Forum czy celowa działalność. jeżeli przejściowe to nie było pytania, a jeżeli celowa działalność to mam uwagę:
Są tematy, w których pisze znacznie mniej osób niż je czyta czy korzysta z zawartych tam infromacji. Niemożliwość edytowania posta po określonym czasie czy łączenia postów (da druga możliwość jest wg. mnie lepsza) będzie powodowało powstawanie kilku następujących po sobie postów tej samej osoby co nie jest chyba zbyt dobrym rozwiązaniem - i chyba jest niezgodne z regulaminem :021:. Panowie pomyślcie o tym!.

A generalnie jestem pod wrażeniem (Wielki Brat też :004:) wykonanej przez Was pracy!
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2006, 10:50:11 wysłana przez Razorblade1967 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #117 dnia: Stycznia 02, 2006, 11:29:43 »
A gdy się skończy tysiąc lat,
z więzienia swego wersja skryptu oficjalna 1.1 zostanie zwolniona.
I wyjdzie, by omamić narody z czterech narożników ziemi, Goga i Magoga,
by ich zgromadzić na bój,a scalanie postów powróci bo to przejściowe komplikacje.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #118 dnia: Stycznia 02, 2006, 11:40:39 »
Prace trwają.
Całe to zamieszanie jest spowodowane przez moją niecierpliwość, i decyzja o zmianie poprzedniego skryptu phpBB2 by Przemo, spowodowała przjście na smf 1.1 RC1. Niestety nie była to wersja finalna, dlatego po pojawieniu sie nowej wersji (RC2) i po przeprowadzeniu testów na forum testowym, musiałem zrezygnować z poprzednich tematów i dodatków (łaczenie tematów). Sprawdze, lub poczekam na updety i dodam ponownie.
Co do edycji postów to decyzja o blokadzie edycji po określonym czasie była głęboko przemyślana, i wolę osobiście połączyć kilka postów, niż użerać się z ludzikami którzy zmienią swojego posta, po celnej replice.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2006, 12:34:08 wysłana przez Ger0nim0 »

« Odpowiedź #119 dnia: Stycznia 02, 2006, 11:47:26 »
Co do edycji postów to decyzja o blokadzie edycji po określonym czasie była głęboko przemyślana, i wolę osobiści połączyć kilka postów, niż użerać się z ludzikami którzy zmienią swojego posta, po celnej replice.

Z tym się akurat po przemyśleniu zgadzam (zresztą dyskutowaliśmy o tym jakiś czas temu) - skoro to przejściowe to nie ma sprawy. Powodzenia w pracy !