Autor Wątek: Nowy skrypt forum  (Przeczytany 11508 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
Odp: Nowy skrypt forum
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 19, 2005, 11:56:35 »
Tak z ciekawosc, konwersja z phpBB na to smf poszła bez komplikacji? Duzo było grzebania?
Trzeba poprawić uprawnienia działów grup, ogólnie to się całkiem rozjechało, reszta raczej bez problemów
Jak wygląda sprawa z avatarami i obrazkami w podpisach? Bo nie znalazłem wymogów "wielkościowych"...
awatar 100x100 przy większym rozmiarze serwer powinien sam zmienić rozmiar, powinien ;-)
Wkurza mnie to:
CYTUJ Z
Oczewiście masz prawo. http://smf.pl/tlumaczenie/
Labienius dobrze napisał warto zajrzeć do swojego profilu, tam jest dużo do zmiany

Uśmieszki będą, narazie dajcie mi odespać.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 19, 2005, 12:00:46 »
Cytat: Filip von Izabelin
a gdzie perwersyjno-chomikowy iconset??
Daj chwilę czasu adminom Filip, to się pewnie wszystko doda :-)
I jak dodac obrazek na dole?, bo nie znalazłem opcji?
Profil > dane publiczne > podpis
Cytat: Ger0nim0
Labienius...
L-A-B-I-E-N-U-S nie LabienIus :-P
Po ponad trzech latach może byś się wreszcie nauczył :roll: :lol:
Cytat: Ger0nim0
Trzeba poprawić uprawnienia działów grup, ogólnie to się całkiem rozjechało, reszta raczej bez problemów
Wiem, że to już raczej po ptakach... ale czy nie próbowaliście odinstalowywać przemoskiej modyfikacji do zwykłego-gołego phpBB i wtedy dokonywać konwersji?

To tak tylko z ciekawości Ger0 :-)

Pozdrawiam

P.S. Zróbcie przekierowanie z tamtego adresu, bo forum na przemoskim skrypcie nadal chodzi i przed momentem ktoś tam coś napisał!! Może po prostu je wyłączcie i dajcie adres tutaj - niektórzy pewnie wpisali adres do ulubionych zamiast "www.il2forum.prv.pl".
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2005, 12:09:00 wysłana przez Labienus »

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 19, 2005, 12:24:11 »
I jak dodac obrazek na dole?, bo nie znalazłem opcji?
Profil > dane publiczne > podpis
Da się to wrzucić jakoś normalnie, czy trzeba używać adresu na przykład z imageshack'a?
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2005, 12:26:13 wysłana przez tomek1988 »

Offline Rolam

« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 19, 2005, 12:31:02 »
Dzięki Gero! Działa.
Niieee no w takim skrypcie to gites :D :-D
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 19, 2005, 12:40:11 »
Całkiem sympatyczny ten nowy skrypcik... 8-) Czuję się jeszcze trochę, dziwnie ale pewnie się przyzwyczaję :-P

PS
Troszkę mnie irytuje to, że jak wezmę "pokaz wiadomości od ostatniej wizyty", to jak potem wybiorę jakiś długi wątek to otwiera mi się on na pierwszej stronie, i aby zobaczyć nieprzeczytanego posta to muszę przejść na ostatnią strone i poszukać nowego posta bo automatycznie się nie wyświetla... (uff ale długie zdanie... ;) ) Ale to pewnie też kwestia przyzwyczajenia ;]

Pozdrawiam

edit: a to taki bajer :D. Już kapuję :P: trzeba kliknąc na małą ikonkę "Nowe!" i wtedy pokazuje nieprzeczytane posty :)
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2005, 12:52:18 wysłana przez lt Schmitt »
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

kaa

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 19, 2005, 12:44:29 »
no fajnie jest

uwagi i takie tam:
- brak cytowania selektywnego
- szukajka nareszcie działa
- szybkie odpowiedzi są tylko je trza włączyć w profilu
- awatar rzeczywiście jest skalowany (ja dałem kontrolnie 200x200 a jest ewidentnie mniejszy), ale informacja o tym powinna się znaleźć w ustawieniach profilu
- rzeczywiście przynajmniej na pierwszy rzut oka niezbyt czytelne te wszystkie znaczki, ikonki...
- linki do starych tematów kierują na stare forum - czy ono będzie dalej stało w charakterze archiwum?
- na samym dole ekranu tekst "© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone." nie mieści się w grafice (przynajmniej na Operze 8.5)

tyle na razie

dzięki zamieszanym za trud

pewnie była z tym kupa roboty?

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 19, 2005, 12:48:16 »
- linki do starych tematów kierują na stare forum - czy ono będzie dalej stało w charakterze archiwum?
To chyba można rozwiązać poprzez odpowiednie zapytanie do tabeli postów bazy danych - podmienić wszystkie adresy stare na nowe. O ile system wywoływania postów i tematów jest ten sam oczywiście.

Przynajmniej ja tak zrobiłem przy forum, które prowadzę...
- na samym dole ekranu tekst "© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone." nie mieści się w grafice (przynajmniej na Operze 8.5)
Kaa, u mnie na Operze 8.5 wszystko na dole wygląda cacy i mieści się dobrze... :roll:

Pozdrawiam

P.S. Ja bym miał jeszcze taką drobną uwagę (można to zrobić, gdy już naprawdę nie ma czego poprawiać, bo to duperel) - na górze jest tytuł forum:
"Forum miłośników symulatorów lotniczych serii IL-2 Szturmovik - Lock-On - Falcon 4.0"
... no to albo serii "IŁ-2 Szturmowik" albo "IL-2 Sturmovik", a nie "IL-2 Szturmovik" 8-)
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2005, 12:54:58 wysłana przez Labienus »

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 19, 2005, 12:54:53 »
L-A-B-I-E-N-U-S ;-) przepraszam za mało snu za dużo literek
Co do konwersji nie gra roli na jakim forum się to robi ponieważ, w przypadku przemo wpisy dodatkowe są poprostu omijane.
Co do linków zostawie na razie stare forum jako arch.

kaa

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 19, 2005, 12:57:54 »
przykład - wątek o newview:
stary adres w wątku o przydatnych programach to http://www.il2forum.pl/~apacz/phpBB2/viewtopic.php?t=4455
nowy to http://www.il2forum.pl/index.php?topic=4455.0
jak widać numeracja się nie zmieniła za bardzo - to 0 na końcu to numer posta chyba

ale jak stare forum jeszcze postoi to nie problem

w tym wątku zaktualizowałem wczoraj odniesienia do forum po niedawnych zmianach adresu, ale pewnie sporo jest jeszcze linków z 212.160.164.236 zamiast www.il2forum.pl - to możnaby zmienić jakąś kwerendą

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 19, 2005, 13:08:44 »
Zwróćcie uwagę w skinie Helios_Multi (domyślnym - ciemnym) nad logo forum na samej górze, po prawej jest kilka przycisków z barwami. Klikając na nie można sobie zrobić indywidualne jeszcze zabarwienie kilku elementów skina. Świetne :)

Zwracam honor Kaa - w skinie Helios-Multi (domyślnym) dolny zapis nie mieści się w grafice. W skinie stalowym SMF-default theme wszystko jest cacy.

Pozdrawiam :)

NiKuTa

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 19, 2005, 13:26:46 »
Moja taka mała sugestia

Pomimo tego ze czas logowania mam na 60 minut to często mnie wylogowywuje przy przechodzeniu pomiędzy tematami :(.

Poza tym mało czytelne są okiena z cytatami. :( Tło forum jest czarne a okienko z cyctatem to ciemny niebieski.
Prosze o zmianę :]

Pozatym forum owiele lepsze do tego co było wcześniej :D
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2005, 13:29:47 wysłana przez NiKuTa »

« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 19, 2005, 13:29:26 »
Jak poznać, w których wątkach są nowe posty?
Kiedyś na nowych postach było "nieczytany post", teraz chyba nie ma?
Na postach obok zgłoś do moderatora jest napis zapisane. Sotoest? :?
I po co dodano nad awatarem licznik postów w postaci gwiazdek? Teraz będę musiał pisać 100 postów dziennie, żeby dotrzeć do uberMember :-D
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2005, 13:33:19 wysłana przez PZl Belfegor »

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 19, 2005, 13:42:54 »
masakryczne ikonki :] i multum nowych opcji :)

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 19, 2005, 13:45:24 »
Czytać
1. Ciemne forum złe proszę bardzo opisałem juz jak zmienić na inny styl.
2. Nowe posty są zaznaczane poprzez inną ikonę oraz potem jest ikona <nowe>
3. Te gwiazdki oznaczają że Twoje IP zostało zapisane i nie musisz się starać o te 100 postów, osobiście będę CI zniejszał licznik LOL
żartuję, ilość gwiazdek jest to coś czego nie można skasować, ten skrypt tak ma i koniec.

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 19, 2005, 13:47:54 »
Zdecydowałem się jednak na styl Apollo.