Autor Wątek: Kłopot z Falconem AF (nie działający przełącznik)  (Przeczytany 6427 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kłopot z Falconem AF (nie działający przełącznik)
« dnia: Listopada 20, 2005, 21:59:47 »
Od paru dni mam falcona i jestem z tego dumny. Ale jak to bywa w życiu szczeście trwa krótko. NIE MOGĘ (NIE POTRAFIĘ) ODPALIĆ SILNIKA W TYM CACKU. Robię wszystko po kolei, jak jest napisane w instrukcji, do momentu kiedy trzeba włączyć pstryczkiem JET FEUL'a -nie włącza się. Kiedy naciskam na niego myszką słyszę, zę pstryka ale  wogóle się nie przestawia. Mam ostatniego patcha (1.3) i lipa. Kto znajdzie problem zostanie moim idolem :D
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2005, 07:48:05 wysłana przez Sundowner »

tomek1988

• Gość
Odp: KŁOPOT Z FALCONEM, czyli marudzenie kolejnego wieśniaka...
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 20, 2005, 22:59:09 »
Mówisz o Falcon4:Allied Force?
Moja rada na początek: upewnij się, że klikasz odpowiedni przycisk. Wiem, że to głupie, ale dawno temu miałem taki problem :).

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2005, 00:31:25 »
http://www.maverick.webd.pl/pliki/sp4_ramp_start_trainer.exe
Ściągnij sobie i postępuj wg wskazówek. To jest co prawda i tak nieco uproszczona procedura (nie ma w niej sprawdzania sprawności systemów ostrzegawczych, wprowadzania danych do ICP) ale zasadniczo większość pstryczków jest przedstawiona w odpowiedniej kolejności.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2005, 07:18:34 »
http://www.maverick.webd.pl/pliki/sp4_ramp_start_trainer.exe
Ściągnij sobie i postępuj wg wskazówek. To jest co prawda i tak nieco uproszczona procedura (nie ma w niej sprawdzania sprawności systemów ostrzegawczych, wprowadzania danych do ICP) ale zasadniczo większość pstryczków jest przedstawiona w odpowiedniej kolejności.
Obawiam sie, że to koledze Whiskey nie pomoże, bo zapomniał dodac, że już wczoraj dostał odemnie flasha 1.10. Problemem jest nie działający przełącznik Fuel Master On/Off.

Albo i nie, już sam sie zgubiłem :D
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2005, 07:49:04 wysłana przez Sundowner »

Odp: Kłopot z Falconem AF (nie działający przełącznik)
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 21, 2005, 11:04:07 »
DLA TYCH CO TO SIĘ POGUBILI ;-)
Nie mogę odpalić silnika w falconie AF (patch 1.3). Wykonuję wszystkie punkty według instrukcji: włączam hamulce, zasilanie (eloc -czy jakos tak), później paliwo, air source, sprawdzam czy cała inna reszta z paliwem jest na normal, czy zasilanie awaryjne jest na normal. Po wykonaniu tych cudnych czynnoŚci powinienem właczyć JET FUEL(to chyba jest starter) . Pstryczek znajduje się na lewej konsoli ma on pozycje 1,2, off. Mimo, że najeżdzając na niego myszką podświetla mi się jako aktywny to po kliknięciu nic się nie dzieje. Cały czas uparcie tkwi w pozycji off, a silnik nie reaguje. Może faktycznie to nie ten pstryk ,ale jak byk jest nad nim napisane Jet Fuel. Zobowiązuję się do prania bielizny osobie/om, która/e da temu radę :D

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 21, 2005, 11:14:04 »
bo on ma tylko pstryknac. Potem powinien wlaczyc sie generator pomocniczy i wskazowka obrotow turbiny powinna podniesc sie do 20 %. Potem przepustnica lekko do przodu, klikens w te malusia wajche kolo przepustnicy (znowu pstryk) i obroty powinny szybko wzrosnac :)

« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 21, 2005, 12:33:00 »
A jeżeli pstrykam i nic się nie dzieje ? Hmmm... już nie wiem. Pokombinuje jeszcze dzisiaj w domu, z lupą w ręce posprawdzam wszystkie napisy co i jak pstrykam. Albo może nakręce film Frapsem i prześlę komuś kto dobrze wymiata w te giere...

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 21, 2005, 18:29:46 »
...prześlę komuś kto dobrze wymiata w te giere...

Nie giere, tylko symulator :P
Przeslij, sprawdzimy

« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 21, 2005, 22:46:19 »
Tak masz rację Boba - to nie gra tylko rasowy sim. Sundowner przeslał tobie mojego screenshota, jakieś pomysły ?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 21, 2005, 22:58:12 »
żeby szersze grono się z nim zapoznało, to umieszczę również tutaj:

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 22, 2005, 00:48:16 »
Przełącznik jest właściwy. Upewnij się, że masz przepustnice w pozycji 0. Czy podczas naciśnięcia słychać 'klik'?

« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 22, 2005, 15:54:24 »
Przepustnice mam na zero, a przy klikaniu słychać klik (jakby się przełączał), ale się nie przełącza. Zauważyłem, że identyczny problem pojawił mi się z przełącznikiem ECM. Nie mam wirusów, mam antyvira Kasperskiego (który jakoś tam daje radę), wszystkie systemowe aplikacje działają sprawnie, więc o problemie systemowym chyba nie ma mowy. Wciąż czekam na sugestie jak poradzić sobie z tym problemem. Pozdrawiam :)

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 22, 2005, 21:46:45 »
To na pewno nie kwestia wirusów. Może głupie pytanie, ale na jakich ustawieniach realizmu latasz?

« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 23, 2005, 12:09:49 »
Głupie pytanie ! Wszystko mam na FULL REAL. hehehehe, widzę, że jednak sobie nie polatam... szkoda.

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 23, 2005, 12:18:08 »
Idź do kolegi, zobaczy czy u niego działa. Przeinstaluj sim jeszcze raz. Ten przełącznik powinien działać bez najmniejszych oporów.