Autor Wątek: "Les Chevaliers Du Ciel" - TopGun żabojadów ;)  (Przeczytany 15890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
"Les Chevaliers Du Ciel" - TopGun żabojadów ;)
« dnia: Listopada 22, 2005, 23:12:45 »
Ciekawi mnie, czy ktoś to już widział ?

http://www.leschevaliers-lefilm.com/site/intro.html

Odp: "Les Chevaliers Du Ciel" - TopGun żabojadów ;)
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 22, 2005, 23:16:33 »
Widzę to pierwszy raz, ale nie mogę sięoprzeć wrażeniu, że trochę zmężniał nam Małysz. ;)

Ach ten wąsik.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 22, 2005, 23:19:12 »
Ujeeeeeee,widzę bedą też najemnicy w Miarage.Jezeli nie zwracać uwagi na fabułę to będzie dobre.Tylko niech dają jakiś angielski dubing.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 22, 2005, 23:21:41 »
Słyszałem że 'frogs' montuja rewersy w Mirażach ostatnimi laty :D :D :D

« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2005, 23:23:49 »
Takie małe dopalanko do tyłu, gdyby przeciwnik zaskoczył atakiem frontalnym.

A tak swoją drogą to chciałbym mieć w kluczu taką panią pilot.

Nie wiem czy to już było, ale wiecie po czym ładna dziewczyna pozna na imprezie, na której jest kilkaset osób, że jest tam jeden jedyny pilot myśliwca?

Proste - sam jej powie.
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2005, 23:27:22 wysłana przez Toyo »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 22, 2005, 23:39:57 »
Tak, to jest niesamowite, jak niektóre pary są w stanie wytrzymac w takim trójkącie - ona, on i jego ego  :D ;)

A tak swoją drogą, to nie wiem czy zauważyliście ale Francuzi lubią ratowac świat na ekranie telewizorów... mimo iż sami ostatnio raczej nie ruszają tyłka ze swojego kraju ;) (żeby nie wspomniec o fotelu, z którego jednak sie ruszają... i nawet cwiczą... rzucanie koktajlami mołotowa w samochody :P)

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 23, 2005, 00:01:56 »
. mimo iż sami ostatnio raczej nie ruszają tyłka ze swojego kraju ;) (żeby nie wspomniec o fotelu, z którego jednak sie ruszają... i nawet cwiczą... rzucanie koktajlami mołotowa w samochody :P)

Ciiii Sunny - nie można ich tak drażnić - w końcu nie ich wina, że okupują ten biedny muzułmański kraj nad Sekwaną i Loarą

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 23, 2005, 00:06:19 »
Tylko niech dają jakiś angielski dubing.
Nigdy w życiu!
Francuski to język, który brzmi super fajnie po wojskowemu... znając ich uwielbienie skrótów wszelkiego rodzaju. Choćbyś milion lat się uczył to i tak nie zrozumiesz o co chodzi wojskowemu... ale nadal brzmi hiper-profesjonalnie :D
A tak swoją drogą, to nie wiem czy zauważyliście ale Francuzi lubią ratowac świat na ekranie telewizorów... mimo iż sami ostatnio raczej nie ruszają tyłka ze swojego kraju ;) (żeby nie wspomniec o fotelu, z którego jednak sie ruszają... i nawet cwiczą... rzucanie koktajlami mołotowa w samochody :P)
Eeee... do Amerykanów pod tym względem im jeszcze mnóstwo brakuje... a mimo wszystko jestem mocno sceptyczny wobec tego jak Amerykanie ratują ten nasz świat przez ostatnie półwiecze... co nie znaczy, że uważam, że ich interwencje były kompletnie niepotrzebne!

Wracając do filmu - tam nie ma słowa o ratowaniu świata... oni raczej będą się zwijać chyba (ile udało mi się wyciągnąć z tych urywanych gadek pilotów) w okolicach Paryża i jego pilnować.

Chętnie bym sobie obejrzał, bo filmik wygląda fajnie na tych zwiastunach... a fotki jakie dali do galerii... miodzio :D

Pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 23, 2005, 00:26:44 »
mon dieu de o éjectent! éjectent!

lolololol
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 23, 2005, 11:49:27 »
No zapowiada się nieźle.
Dali nawet mój ulubiny wątek w filmach wojennych - miłosny :D
Ciekawe czy będzie ich wspaniały lotniskowiec - jeżeli się nie zepsuje :D
zobaczymy
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 23, 2005, 11:58:26 »
Francuski to język, który brzmi super fajnie po wojskowemu... znając ich uwielbienie skrótów wszelkiego rodzaju. Choćbyś milion lat się uczył to i tak nie zrozumiesz o co chodzi wojskowemu... ale nadal brzmi hiper-profesjonalnie :D

Tak ale rozmawiałem kiedyś (w pewnym dalekim arabskim kraju) z francuskim sierżantem Legii Cudzoziemskiej i pokazywał mi taki poradnik, który zawierał około 300 słów i zwrotów - podobno wystarcza to do dowodzenia żołnierzem na szczeblu plutonu  :)

musk

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 23, 2005, 12:11:36 »
Tylko niech dają jakiś angielski dubing.
Tylko Panią Pilot zostawiłbym w oryginale, fajnie brzmi, można słuchać nie ważne co mówi ;)

NiKuTa

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 23, 2005, 12:17:25 »
Wątek miłosny w filmie wojennym i mamy nowy Pearl Harbor - az łzy wiciskał :D

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 23, 2005, 13:51:18 »
lub ciemnoniebieski świat:))
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Bladerunner

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 23, 2005, 16:33:10 »
Dobra, dobra ja złapałem:P Są sobie żabojady, latają po niebie i zjadają... żaby. Przychodzi Pani Pilot i się o nią zabijają(tego sie domyśliłem) a terroryści kradną UZDŚBM (Uber Zbawienna Dla Świata Broń Mirage) i się zbijają... Pomijając wątek JPKMZR (Jedyny Pilot Który Ma Zawszę Rację) który robi jakąś BLNRz (Bohaterska lecz nie roztropna Rzecz) i go wywalają, lecz później go przyjmuja bo to jest JCzKMUŚ (Jedyny Człowiek Który Może Uratowac Świat)... Banalne... Ale ja sie nie znam