Autor Wątek: ja chcę pedały!!!!! :D  (Przeczytany 3402 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gsg_matos

• Gość
ja chcę pedały!!!!! :D
« dnia: Listopada 19, 2004, 18:51:22 »
Jak w domowym zaciszu zrobić pedały(chodzi o orczyk).Może z gamepada.Ale się nie wymądrzam bo nie wiem.Licze na was.... :566:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 19, 2004, 21:15:28 »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

xpw

• Gość
Spoko, możesz łatwo zrobić
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 30, 2004, 10:50:06 »
Może zainteresuje Cię moja konstrukcja : post http://212.160.164.236/~apacz/phpBB2/viewtopic.php?t=3397

Piotr

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 08, 2004, 20:23:35 »
Witam :)

Jestem tutaj nowy, niedawno zainteresowalem sie IL-2. Na razie posiadam tylko taniutki zwykly joy ale przymierzam sie do kupna czegos lepsze i tutaj pytanie.

Czy pedaly od kierownicy (takiej najtanszej) beda sie nadawaly na ster kierunku?
A jesli tak to czy beda dzialac lepiej niz joy z 3 osia?

Poniewaz niestety nie niebo a cena jest granica ;) to staram sie przemyslec jak najtansze opcje.

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 08, 2004, 20:26:19 »
Tak - będą działały. I jest to dużo lepsze rozwiązanie, niż joy z trzema osiami. Wymagać to będzie ustawienia ich jako Kontroler nr 2 (w Win XP Home może być z tym problem, ale w Pro wsio OK jest).  Do tego trzeba będzie je zamapować już w samej grze.

Kopi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 10, 2004, 16:01:53 »
Nowsze symulatory jak AcesHigh Il2 Lomac czy z serii targetwere obsluguja pare joysticow wiec przypisujesz tylko odpowiednio osie i po klopocie. W starszych grach jak Warbirds czy European air war nie bedzie to dzialac. Szkoda ze nie produkuja samych tanich pedalow tylko trzeba badziwena kiedownice do tego kupowac.

Piotr

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 10, 2004, 16:35:06 »
Dzieki wszystkim za odpowiedzi.
No to zaczynam rozgladac sie za jakas tania kierownica.

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 11, 2004, 09:54:24 »
No dobra, ale pedaly maja inne wtyki! Z tego co sie dowiedzialem ta sa jakies "podobne do USB", "podobne do wtyczki od myszy"- tak mi powiedzieli sprzedawcy na allegro...
Czy mozna ewentualnie zmienic wtyczke od pedalkow i mimo to dalej bedzie dzialac?
A czy przypadkiem takie pedaly nie potrzebuja zasilania, ktore daje im kierownica?
Pomozcie

Piotr

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 11, 2004, 11:44:48 »
Ajti
Podlaczasz kierownice razem z pedalami do kompa. Kierownica moze miec wejscie na Gameport lub USB.
Samych pedalow od kierownicy nie podlaczysz.

Pozniej w grze trzeba tylko zamiast klawiszy Z i X przypisac pedaly same, jak Kopi mowil w ILe da sie to zrobic.

grad

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 11, 2004, 19:20:56 »
Cytat: Piotr
Podlaczasz kierownice razem z pedalami do kompa. Kierownica moze miec wejscie na Gameport lub USB.
Samych pedalow od kierownicy nie podlaczysz.

A szkoda. Myślałem, jak Ajti, że można je podłączyć bezpośrednio. A tak, będę musiał jeszcze gdzieś zmieścić kierownicę. Jak już mój osobisty księgowy mi przydzieli fundusze.