Autor Wątek: FreeFalcon 3.1 wkrótce ujrzy światło dzienne (duze foty)  (Przeczytany 6340 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FreeFalcon 3.1 wkrótce ujrzy światło dzienne (duze foty)
« dnia: Lutego 25, 2005, 23:38:29 »
Jak donoszą kompetentne osoby na forum FF, już za ok. 3-4 tygodnie ma wyjść patch do FreeFalcona oznaczony cyferkami 3.1. Na razie wiadomo, że waży to to 22MB i jest w trakcie testów. Ma sporo zmieniać (czytaj poprawiać),dodać nowe modele,skóry i poprawiać grafikę, niestety nie podano żadnych konkretnych informacji, poza tymi screenami:

Wiadomo też, że przygotowywana jest kampania "Angola Theater", ale raczej nie ukarze sie już teraz. Niektóre modele do tego projektu są już gotowe, nad innymi wciąż pracują:

Mirage F1AZ - gotów
Mirage F1CZ - gotów

Mirage IIICZ - gotów
Mirage IIIEZ - 80%
Mirage IIIBZ - 50%
Mirage IIIDZ - 50%
Mirage IIID2Z - 50%
Mirage IIIRZ - 50%
Mirage IIIR2Z - 50%

Cheetah C - 50%
Cheetah D - 50%
Cheetah D - 50%

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 26, 2005, 12:02:42 »
Dodać należy że już niedługo ukażę się długo wyczekiwana kampania „Iraq freedom” Mniam :) Czeka nas wysyp wspaniałych dodatków. Odnośnie postu Piotrka z. Nowy model B-52 wygląda cudownie :)
Link do strony projektu "Iraq Freedom"
Strona "Iraq Freedom"

Pozdrawiam

pawel

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 01, 2005, 13:23:14 »
Jak będziemy latać online nad Półwyspem Arabskim będzie wesoło, ale również nudno!!! Te odległości... I czeka nas chroniczne dotankowywanie w locie. A powyższe screeny są super. Masz racje Boba, B-52 robi wrażenie.

pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 02, 2005, 20:19:08 »
A wiec doczekalismy sie  :D .Od dzisiaj na stronie www.freefalcon.com  mozna sciagac  Freefalcona v3.1 , plik wazy 39.2mb. Na forum FF prowadzone sa dyskusje na temat kolejnosci instalacji , sa rozne opinie , wiadomo napewno ze po wgraniu FF3.1 nie powino sie instalowac HFFMs oraz FF3 hotfix1n2

PS.W pakiecie FF3.1 zawarty jest Cobra One v1.1

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 02, 2005, 22:02:24 »
Pospieszyli się chłopaki.

Tutaj link: http://www.freefalcon.com/download/FreeFalcon-31.exe

Aktualna kolejność instalacji:
-Falcon 4
-FreeFalcon 3
-FreeFalcon 3.1
-HiTiles
-2D Cockpits, 3D cockpits, art and sounds
-Extra theaters

Nie instalujemy dodatków:
-FF3 hotfix2in1;
-Cobra 1.1 ponieważ FF3.1 już go zawiera;
-dodatku HFFM, bo zmienia pliki FF3.1.

Polecana jest instalacja "od nowa".

WAŻNE UWAGI !!!
-instalator "FF3 cockpit addon" będzie szukał pliku "FF3-BMS Config Editor.exe",
dlatego trzeba skopiować plik "Cobra Config.exe" i (ten skopiowany)przemianować
na "FF3-BMS Config Editor.exe" i dopiero wtedy odpalić instalator "FF3 cockpit addon"

-po zainstalowaniu FF3.1 trzeba(!!! to podobno ważne) odpalić symulator i ustawić opcje
graficzne. Szczególnie ważne jest, żeby(chyba o to chodzi, bo nie napisali wprost)
wybrać w rozdzielczości 32 bity. W innym prazypadku straszą jakimiś anomaliami  :roll:.
Zapisujemy zmiany i wychodzimy z gry. Teraz można już grać.

pawel

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 03, 2005, 08:47:24 »
Boba, robiłeś ostatnio testy porównawacze modów do F4.0. Pochwal sie swoimi dokonaniam, bo napewno wszyscy są zainteresowani. Jestem ciekaw jaka jest w tej chwili konfiguracja paczowa obowiązująca nas w lotach online.
pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 04, 2005, 18:32:26 »
Jeśli po zainstalowaniu FF3.1(zawierającego już Cobra1.1- to tak w ramach przypomnienia) po naciśnięciu przycisku FLY wybranej misji, gra wyskakuje do systemu i wypisuje następujący komunikat:

oznacza to, że twój procesor nie obsługuje SSE -cokolwiek to oznacza (niestety nie orientuje się za dobrze w zawiłościach sprzętoeych :oops: ). Podobno mają tak stare procesory AMD, AMD64 i Semprons oraz stare Pentiumy (wcześniejsze niż PIV).

W takim wypadku trzeba zainstalować: NOSSE Hotfix
Jest to updateowany plik CobraOne.exe.

Jeśli takie problemy nie wystąpiły, nie instalujcie tego fotfixa, bo może to dosyć radykalnie obniżyć FPS-y.

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 04, 2005, 20:49:23 »
Cytat: pawel
Boba, robiłeś ostatnio testy porównawacze modów do F4.0. Pochwal sie swoimi dokonaniam, bo napewno wszyscy są zainteresowani. Jestem ciekaw jaka jest w tej chwili konfiguracja paczowa obowiązująca nas w lotach online.
pozdrawiam

Z powodu wyjścia FF3.1/C1.1 porównanie jest NIEAKTUALNE. Wprowadzam korekty dopasowując do obecnej wersji a to wymaga czasu (testy w locie) Cierpliwości.

Piotrek z. Bardzo dobrze że o tym wspomniałeś (noSSE) Dziękuje :) Dodam tylko że pliki do obu wersji są dodane do instalacji FF3.1 Katalog np. E:\Falcon4\patches. Po prostu podmieńcie potrzebne Wam pliki w katalogu głównym gry.

Pozdrawiam
 :564:
PS

Piotrek z. Mam nadzieje że się nie obrazisz, skorzystam z Twojego obrazku pod podpisem, jest śliczny a przy okazji informuje wszystkich wokół jaką konfigurację preferujemy, po za tym ja po prostu kocham F-15E :D

erbaX

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 04, 2005, 22:29:43 »
A czemu akurat F15 :) ?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 04, 2005, 23:20:35 »
Cytat: Boba Fett
Piotrek z. Mam nadzieje że się nie obrazisz, skorzystam z Twojego obrazku pod podpisem, jest śliczny a przy okazji informuje wszystkich wokół jaką konfigurację preferujemy, po za tym ja po prostu kocham F-15E :D
Ale to jest F-15I  :twisted:

« Odpowiedź #10 dnia: Marca 05, 2005, 00:15:44 »
Piotrek z. Mam nadzieje że się nie obrazisz, skorzystam z Twojego obrazku pod podpisem, jest śliczny a przy okazji informuje wszystkich wokół jaką konfigurację preferujemy, po za tym ja po prostu kocham F-15E

Jasne,że nie. Wkońcu ja też "podprowadziłem" go komuś z forum FF :mrgreen:

Tutaj inne wersje tego obrazka z innymi samolotami

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 05, 2005, 00:37:34 »
Cytat: Sundowner
Ale to jest F-15I  :twisted:

Haha, wiem, ale podstawą jest wersja E, różnica taka że ten na obrazku ma gwiazde dawida :)
(pomijam kwestie wyposażenia itd :) )

PS. teraz już napewno jest E :D Dzieki Piotrek :)
PS2. Erbax, bo to duży samolot, a z nimi jak z samochodami, czym większy tym ładniejszy  :lol:

pawel

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 05, 2005, 11:15:08 »
Haha, wiem, ale podstawą jest wersja E, różnica taka że ten na obrazku ma gwiazde dawida  
(pomijam kwestie wyposażenia itd  )

Dla zainteresowanych podaję link http://home.att.net/~jbaugher1/f15_22.html
pozdrawiam
P.S.
PS2. Erbax, bo to duży samolot, a z nimi jak z samochodami, czym większy tym ładniejszy
Boba, a może od razu z grubej rury, np. B1B. On jest jeszcze większy, a również można sobie "z niego postrzelać", a jakie ma możliwości walki elektronicznej...

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 05, 2005, 11:44:48 »
Ale na B1B raczej trudno zapolować na Migi :) Natomiast F-15E łączy 2w1 :D

« Odpowiedź #14 dnia: Marca 05, 2005, 12:20:28 »
A nie ma wersji tych obrazkow z F14 Tomcat albo F4E Phantom ?