Autor Wątek: Problem z teksturami w Lock On  (Przeczytany 1552 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

303_Michcich

• Gość
Problem z teksturami w Lock On
« dnia: Marca 29, 2005, 17:18:17 »
Witam,

Czekając na pacz 4.0 od Olka, który to podobno ma przenieść model lotu „to a whole new level” :), postanowiłem podążyć za „tryndami” w swiatku Il2 i pobawic się Lock On-em.

Niestety, mam problem z wyświetlaniem tekstur – pokazuja mi się tzw. „flashing textures” (czyli wszystkie kolory teczy) na czesciach pulpitu w kokpicie oraz na skinach samolotow (glownie na rakietach).

Z forum ubikacji o LockOn wiem, ze nie jest to taki znowu rzadko spotykany problem, ale żadne z zaproponowanych rozwiązań nie dziala: przeinstalowałem stery (cat 5.3), zmieniłem stery dla plyty głównej (nForce 2), spróbowałem najnowszych sterow Omegi, zwiększyłem AGP w Biosie i …..NIC. Zmienialem tez rodzielczosc ekranu, opcje w grze itp.

Kombinowałem tez cos z AA, AF i Vsync – jedyna zmiana jaka uzyskałem, to to, ze niektóre tekstury w kokpicie w ogole przestaly się wyświetlać, a skiny samolotow były biale Lol. Obecne ustawienia to AAx4, AFx4, Vsync default on.

Pokombinuje jeszcze z częstotliwością odświeżaniu (obecnie 100 Hz) – ale watpie czy to cos da.

Wie ktos może co z tym zrobic ? Może mieliscie podobny problem – musze cos z tym zrobic, bo gierka wymiata.

Mój system:

AMD 2700+ @2800+
Radek 9800 Pro
1 Gig RAM Kingston
Asus A7N8x mobo

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 29, 2005, 17:51:37 »
Miałem ten problem kiedyś ale pomogła zmiana sterownikow (NVIDIA)
Jedyne co mi przychodzi do głowy to za mocno podkręcona karta, czasami jak przygrzeję to różne dziwne rzeczy się dzieją.Więc może to. Lockon nie lubi jak podkręcam karte zwłaszcza jej część zwaną rdzeniem :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #2 dnia: Marca 29, 2005, 21:44:07 »
Tylko sprawdzam, windows XP?
Achtung Spitfeuer!

303_Michcich

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 30, 2005, 18:27:11 »
tak, mam xp zainstalowane, co prawda bez service packow.

pobawie sie jescze tymi ustawieniami, chociaz juz trace cierpliwosc to tej gry...

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 30, 2005, 18:52:28 »
1. Proponuje zainstalowac wszystkie mozliwe laty i service packi do XP (ale 1... bo 2 jeszcze bardziej zepsuje :P)
2. Zainstalowac DirectX najnowszego.....  chyba 9.0c z tego co pamietam
3. Zainstalowac OMEGI z www.omegadrivers.net (przed instalacja nowego steru trzeba wywalic catalyst i w ogole caly soft standartowy)

To powinno pomoc... tak mysle  :mrgreen:

Mam taka sama grafike i nigdy nie mialem problemu z texturami....

Pzdr

303_Michcich

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 31, 2005, 18:05:07 »
Dx 9.0c mam, a stery Omegi probowalem - bez skutku...