Autor Wątek: Lock-On Flaming Cliffs "dostępne"  (Przeczytany 7200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomek1988

• Gość
Lock-On Flaming Cliffs "dostępne"
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 25, 2005, 22:20:40 »
Na pilots.pl do końca tygodnia można zamawiać FC w nowej cenie 127 zł.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Września 04, 2005, 18:50:01 »
A tutaj w naturalpoint.com (ci od track ir) https://www.naturalpoint.com/trackir/03-enhanced-games/game-lock-on-11-flaming-cliffs.html jest LO:FC 1.1 za $19.95+$8 wysyłka (również do Polski), co w sumie daje $27.95 imo bardzo przyzwoita cena licząc nawet $1~3.3pln, to ok 92pln za grę z wysyłką, mankamentem jest konieczność płatności kartą kredytową (visa, master card) i pewnie czekanie minimum tydzień, dwa.

pozdrawiam,
qrdl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #32 dnia: Września 04, 2005, 19:53:45 »
Problem w tym, że to Oregon... czyli w Stanach... czyli doliczyc trzeba cło i vat.  :cry:

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Września 04, 2005, 20:33:56 »
Jak kupowałem AF, to nie płaciłem cła. Wydaje mi się, że do około 30$ jest ono pomijane. Nie wiem, jak z vatem.
Dzięki Qrdl za tego linka. Bardzo ciekawa oferta. Oj, chyba trzeba będzie wykombinować kasę. Dzisiaj ściągnąłem demko i kilka filmów z lockon.ru, no i rzeczywiście FC jest niezłe :wink: .
Można jeszcze przejrzeć ukraińsko-rosyjskie sklepy, tylko nie wiem jak z wysyłką i kompatybilnością.
Dopiero niedawno dowiedziałem się, że w FC nie ma Su-25 UTG, ale i tak jest ok.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Września 04, 2005, 22:29:59 »
Cytat: Sundowner
czyli doliczyc trzeba cło i vat.

Coż jest to kraj spoza UE, więc ryzyko cła i vatu zawsze istnieje. Natomiast VATu ichniejszego nie płacisz, czyli jest jak pisałem $27.95, na tyle kasują kartę - reszta ew. w kraju klienta. Mam wrażenie, że jest pewien limit , do którego urzędy celne w Polsce się nie przyczepiają, może to być coś koło 50-70 euro. Wielokrotnie problem cła był podejmowany np. na grupach modelarskich i nie pamiętam, żeby od tak małych zakupów naliczali ludziom cło.

A oto fragment prawdziwego rachunku z naturalpoint.com:

Item #          Description                 Qty           Price                              
---------------------------------------------------------------
86              Lock On: Flaming Cliffs     1        $     19.95

Subtotal:                                           $     19.95

Shipping:                                           $      8.00
Promotional Coupon:                                 $ - 0
Total Amount:                                       $     27.95
---------------------------------------------------------------

tak więc podatków jakoś nie widać  8)

pozdrawiam,
qrdl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Września 28, 2005, 16:59:25 »
I oto nastąpił finał zakupów wersji cd FC przez net w naturalpoint.com ! :-) jak najbardziej pozytywny
Właśnie wróciłem po tygodniowej nieobecności do domu i znalazłem kopertę (A4) z wersją płytową FC (płytka w opakowaniu dvd). Na kopercie była wartość $20 (przypominam, że z przesyłką całkowity koszt to $27.95). Celnicy, vatowcy, nikt się nei przyczepił, a poczta polska dostarczyła bez uszkodzeń :-)
Czas oczekiwania - jako że była to przesyłka lowcost - wyniósł ok 3. tyg (nie było nikogo żeby stwierdzić doręczenie, więc mogło to być też 2.5 tyg)
Tak więc sposób tani (sama gra to $20) i zweryfikowany POLECAM!

pozdrawiam,
qrdl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #36 dnia: Września 28, 2005, 17:08:48 »
Szkoda,że przyszła dopiero po załamaniu nerwowym  :mrgreen:
Dobrze,że jest alternatywa dla Pilots.pl nic tak dobrze nie wpływa na cenę produktu jak konkurencja.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Września 28, 2005, 17:30:16 »
Cytat: Kusch
Szkoda,że przyszła dopiero po załamaniu nerwowym

Jakim załamaniu? :mrgreen:
Jak postawię (a myślę, że w tym tygodniu, a może i jutro) to na max 6 graczy, niestety... tak... niestety, to jest nieuleczalne :(

pozdrawiam,
qrdl

[ Dodano: Sro Wrz 28, 2005 8:30 pm ]
....i jeszcze news z ostatniej chwili!!!
Oglądam kopertę (poprzednio w pośpiechu nie zrobiłem tego dokładnie :oops: ) a na niej jest pięcząteczka:
"
URZĄD CELNY 1 w WARSZAWIE
         Objęto procedurą
    dopuszczającą do obrotu
                 -19-
" ... tak to wygląda choć jest zielone i słabo odbite :-)
Tak więc chyba celnicy nie clą tak tanich przesyłek...tak więc chyba wszystko jest legalnie i można przyjąć, że nikomu nie oclą zamówienia FC :-)

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #38 dnia: Września 28, 2005, 23:15:53 »
Kupione :D, Co za paranoja, aby ściągnięcie z USA było tańsze niż kupno u nas.

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Września 28, 2005, 23:34:10 »
Cytat: martin
Co za paranoja, aby ściągnięcie z USA było tańsze niż kupno u nas.

Szczególny akcent na ściągnięcie... dlaczego? Otóż na kopercie jest znaczek, wysyłka pocztą lotniczą koperty A4 z pudełkiem dvd w środku kosztowała ze stanów $3.80. Tak! $3.80, co prawda naturalpoint bierze ryczałtem $8 ale to cena koperty i pracy pakowacza.
$3.80 hmmm nawet nie chcę przeliczać na złotówki i porównywać z naszą PP... przypominam również, że te $20 za FC jest totalnie wolne od podatków, a np. polski dystrybutor takowe musi płacić. Więc to co się opłaca w skali "mrówczej", pojedynczej przesyłki, pewnie w skali quasi-hurtowej wzbudza duże zainteresowanie fiskusa.

pozdrawiam,
qrdl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #40 dnia: Września 28, 2005, 23:47:24 »
Interesujące, to o 1/3 mniej niż u nas w kraju, dużym minusem pozostaje jednak nadal czas realizacji - 3 tygodnie, to drobna przesada.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Września 29, 2005, 00:09:56 »
Cytat: Sundowner
3 tygodnie, to drobna przesada.

Nie przeczę :-) Może być nawet i 4 - zgodnie z zapewnieniami na stronie :-) Jak jednak powszechnie wiadomo, ja mam wersję down, więc dla mnie czas nie grał roli, a poza tym polski dystrybutor raz ma, raz czeka na dostawę, więc - jak to się ładnie mówi - na dwoje babka wróżyła, tzn. czy na przesyłkę od "naszych" też nie trzeba będzie poczekać tego chyba w 100% wykluczyć się nie da.

Ja tam Panowie nie namawiam, relacjonuję :-) Kupiłem bez problemu, przyszło w stanie nienaruszony (a mogło np nieco sponiewierane - bądz co bądz kawał świata podróżowało), kosztowało mniej niż 100pln z przesyłką, ot wszystko... trwało to trochę, nie przeczę, ale mnie się nie spieszyło :-) Krótko mówiąc: kanał zadziałał i jest to legalna możliwość nabycia 1.1 w wersji box cd.

pozdrawiam,
qrdl

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #42 dnia: Października 05, 2005, 16:45:00 »
Wysłany: Sro 28 Wrz, 2005 23:15
Kupione Very Happy, Co za paranoja, aby ściągnięcie z USA było tańsze niż kupno u nas.

Martin

płytka czeka w domu   :o  :shock: ,  7 dni ( 5 roboczych )

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.