Autor Wątek: Czyszczenie Sidewindera  (Przeczytany 2132 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

delaRobal

• Gość
Czyszczenie Sidewindera
« dnia: Maja 02, 2005, 20:37:01 »
Czy ktos kiedy czyscil ten joystick? Mam wersje z force feedback, wszystkie przyciski fire zacinaja sie, tzn czasami nie reaguja za pierwszym razem. Mam zamiar wyczyscic styki wiec prosze o rade na co mam uwazac zeby nic nie s.... ć :roll: Gdzies na forum wyczytalem ze wd40 niezle sie do tego nadaje, prawda czy falsz? :mrgreen: Ewentualnie mam druga nowke sztuke bez ff i moge styki podmienic, czy warto? I czy przecietny zjadacz chleba da reade sam tego dokonac? :?:

dziki

• Gość
Czyszczenie Sidewindera
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 11, 2005, 15:35:58 »
W moim MSFF2 także zacina się jeden przycisk (na szczęście nie jest to fire :) ).
Nie znam się na tym i nie próbowałem go rozbierać ale podejrzewam, że tak jak w moim starym Genx 500 przyciski zrobione są na mikrostykach. Kiedy reklamowałem Genxa w serwisie powiedziano mi, że naprawa polega na wymianie mikrostyków.

Przez analogie myślę, że sprawa wygląda podobnie z Sidewinderem.

delaRobal

• Gość
Czyszczenie Sidewindera
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 11, 2005, 21:56:14 »
no właśnie też go nie rozkręcam bo nie chcę czegoś zniszczyć. Mówisz że wymiana mikrostyków? W zasadzie mam drugi taki joy bez ff, stan idealny, może spróbować z jednego zrobic dwa?:> Gorzej jak zrobie dwa niesprawne;) Dzieki za info, ale chyba wstrzymam sie jeszcze rozkrecaniem i poczekam na opinie jakiegos magika