Autor Wątek: Impact spacing Help?  (Przeczytany 2855 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RUsCH

• Gość
Impact spacing Help?
« dnia: Maja 08, 2005, 12:37:38 »
Witam jak zwykle mam kolejne pytanko(zbierajac moje wszystkie posty to chyba manual powstanie  :D ).Do czego sluzy IMPACT SPACING przy ustawianiu parametrow bomb?Jaka wartosc utsawic poprawnie???

Miszon

• Gość
Impact spacing Help?
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 08, 2005, 19:58:39 »
W ten sposób ustalasz odstępy między zrzutem kolejnych pocisków A-G. Weźmy np. że lecisz na kolumne pojazdów i chcesz za jednym przelotem zrzucić dwie CBU. Wybierasz więc SMS i tam ustawiasz parametry zrzutu, np. czy bomby mają być zrzucane pojedynczo czy w parkach (Silngle/Pair), ile ma być powtórzeń (Repeat), czyli ile bomb (pojedynczych lub parek) za jednym impulsem ma zostać wypuszczonych oraz w jakich odstępach mają spadać.

W powyższej sytuacji gdy wieziesz np. 2xCBU ustawiasz Single, żeby bomby spadały pojedynczo, Repeat = 2, żeby za jednym przelotem puścić obie, oraz spacing dajmy na to 200 ft, żeby bomby udeżyły w takich odstępach, choć w przypadku CBU są to oczywiście uderzenia obszarowe.

Impact spacing świetnie nadaje się do demolki pasów, gdzie wioząc np. 6 Durandali wypuszczasz je w takich odstępach aby za jednym przelotem zniszczyły pas na całej długości.

RUsCH

• Gość
Impact spacing Help?
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 08, 2005, 21:37:30 »
Czyli poprostu jezeli ustawie np. zrzut dwoch MK-84 i ustale impact spacing np zalozmy na 300  ft,to znaczy ze spada jedna bomba w dany obszar natomiast nastepna spada 300 stop dalej od punktu uderzenia pierwszej?Dobrze to rozumuje?

Miszon

• Gość
Impact spacing Help?
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 08, 2005, 22:38:02 »
Tak w skrócie można to ująć, pod warunkiem że w opisanym przez ciebie przykładzie zrzucisz dwa single.

Boba Fett

• Gość
Impact spacing Help?
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 08, 2005, 22:52:46 »
Witam

Wybacz RUsCH, zabieralem sie do opisu, ale Miszon mnie ubiegl :D Napisze wiec Ci meila o dogfighcie :)

Pozdrawiam

RUsCH

• Gość
Impact spacing Help?
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 08, 2005, 23:06:40 »
Bardzo dziekuje Miszon za pomoc,wlasnie sobie testowalem Impacta :).Boba no problem czekam na mail.Odpisz jak znajdziesz chwilke czasu nie chce zawracac glowy,sam studiuje i wiem jak to jest miec kupe rzceczy na glowie :).Pozdrawiam was.

Miszon

• Gość
Impact spacing Help?
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 09, 2005, 11:14:03 »
Spoko, ja za miesiąc muszę oddać pracę mgr, a narazie jedyne co pilnie studiuję to manuale do Falcona.

Tak na marginesie, moglibyście wszelkie pomoce publikować tutaj, aby posłużyły też innym. Tak myślę sobie, że kiedyś mógłbym sporządzić jakiś obszerny opis wyjaśniający podstawy Falcona, jednak dopiero jak wyjdzie jedna, normalna, stabilna, uniwersalna wersja, być może Allied Force.