Autor Wątek: No i nie znajdę swego ET :(  (Przeczytany 1098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
No i nie znajdę swego ET :(
« dnia: Grudnia 08, 2005, 11:48:48 »
15 grudnia kończy swój żywot program SETI@HOME a wraz z nim upadają moje nadzieje na nawiązanie łączności z kosmitami z poziomu mojego fotela przy kompie  :020:
spędziłem z nim około 4 lat z przerwami i jest mi przykro że się kończy. Wiem są inne szlachetne programy, ale ten był jakis taki .... po prostu z nim  bardzo się identyfikowałem :D

Pozdrowienia dla innych poszukiwaczy życia pozaziemskiego !!

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Odp: No i nie znajdę swego ET :(
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 08, 2005, 12:34:42 »
A może i nawet lepiej, że nikogo nie znaleźliście? (NB: mój dobry kumpel też cały czas szukał)
Wiecie jak już to jest, gdy cywilizacja, uważająca się za bardziej zaawansowaną od innych "sieje pokój" na nowo "poznanych" terenach, "uszczęśliwiając" tubylców "nowym ładem". Vide biali w Ameryce, Niemcy i Sowieci w Europie czy Chińczycy w Azji...

Śmiem twierdzić, iż to my bylibyśmy w tej relacji Indianami :(

Toteż wywieszam transparent: "E.T. - Go home!"
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 08, 2005, 12:46:45 »
Też spędziłem nad tym projektem z 5 lat. Naszczęście nic straconego, projekt dział dalej ale na innej nowszej platformie BONIC. Soft od Berkeley przeznaczony dla całej gamy projektów rozproszonego oblicznia, tak jak: szukanie kosmitów, oblicznie konfiguracji białek, genomu, cząstek elementarnych, czy licznie bezsensownych danych dla samego liczenia (Pirate project :P). Ogólnie jakiś nie ciekawy ten soft, stary klient konsolowy seti był fajniejszy, może z czasem powstaną jakieś mody. Ogólnie do przejścia do Bonic potrzeba przjść fazę migracji konta. Stare wyniki są zapisane. Zespoły są automatycznie migrowane. W każdym razie największe tak.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 08, 2005, 14:30:45 »
Rutkov a na szybie nalepiłeś X plastrem? Nie? to już wiesz dlaczego Cię wyeliminowali  :021:

Ps;
Teraz NSA (nie mylić z NASA) już ma lepsze komputery więc nie potrzebuje już waszej pomocy  :538:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 08, 2005, 15:01:43 »
No tak ale my też mamy lepsze komputery :D i teraz pracujemy już dla 晴转多云
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 31, 2006, 10:25:55 »
Właśnie dostałem maila podpisanego przez szefa SETI i samego A.C.Clarke z prośbą o pomoc w zdobyciu funduszy na uruchomienie ponowne programu :). Czyli jeszcze nie wszystko stracone. Potrzębują tylko 750.000$, ok ale wypłatę mam dopiero 10-ego.

dalej będę szukał swojego E.T. !!! :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 31, 2006, 12:21:57 »
Ja już swojego ET znalazłem... :021: :118:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 31, 2006, 16:28:57 »
szukanie kosmitów, oblicznie konfiguracji białek, genomu, cząstek elementarnych, czy licznie bezsensownych danych dla samego liczenia

A dla domorosłych "hakerów" jest dnetc: http://distributed.net/
Polega toto na łamaniu zaszyfrowanej wiadomości metodą brutalnej siły, czyli sprawdzając po kolei wszystkie klucze :D
Aktualnie na warsztacie jest RC5-72 (duuuuużo kluczy do sprawdzenia - trwa już chyba ze dwa lata, i wygląda jakby dopiero zaczęli). Nagroda za znalezienie klucza - 1000 $$$. Szansa obawiam się jest dużo mniejsza niż w lotto, nawet jak się zainstaluje klienta na wszystkich komputerach jakie się znajdzie :)
Jest tam jeszcze drugi "konkurs" do liczenia - OGR (Optimal 25 Mark Golomb Rulers). Raczej też świata nie zbawi, ale chyba ma większy sens, bo to coś z matematyki :)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."