Istniał jeszcze piaty tekst "Rein mit Sack und Flote" - (Bang in with Bag and Whistle) który przynależał do Bodo Dirschauera ale niestety nie istnieje żadne zdjęcie z tym napisem.
Co do napisu "Im Auftrage mit Reichsbahn" to napis ten Wubke miał już podczas BoB, związany on był z sarkastycznym traktowaniem lotów Jabo które na swoim Me 109 musiał wykonywać. Tekst chłopaki skopiowali z wagonów kolejowych którymi przywożono bomby

.
Faber w jednym z wywiadów po wojnie twierdził że pasy miały być początkowo na aliancką modłę, czyli biało-czarne. Obawiano się jednak iż młodzież przy Flak-u może zbyt sugerować sie wydarzeniami z czasów D-Day i przyłożyć sie solidnie do roboty

. Staneło więc na czerwieni w białe pasy.
Dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy przeczytałem że piloci "Sachsenberg Schwarm" mieli obiecane że w nagrodę za dobą służbę na Dorach będą mogli przesiąść na Świstaki. Tak wogóle to poza Sachsenbergiem który był Alte Experte, tylko Wubke i Faber mieli spore dośwaidczenie myśliwskie, Hofmann i Dirschauer to prawie frontowe żółtodzioby. Z tego by wynikało że elita jko całość to oni nie byli, choć swą robotę wykonywali bez zastrzeżeń.
dla ciekawskich skąd to wiem

--> "Doras of Galland Circus" wyd. EagleFiles #1 aut. J. Crandall