Autor Wątek: Preferowane modele mysliwców w Ił-2 FB i AEP  (Przeczytany 16315 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Preferowane modele mysliwców w Ił-2 FB i AEP
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 11, 2006, 06:55:55 »
Cytat z Mazaka "...W rzeczywistości nie był to taki beznadziejny samolot, tu go Olo zgnoił z lekka..."    z lekka powiadasz ,Tania to porażka jak byle Spit CW na 11 tysięcy za tobą wyleci a duże wysokowydajnie śmigło i duże skrzydła nie dają żadnej przewagi bo samolot  ledwo sie trzyma "powietrza" kilkanaście sekund lotu na MW50 czy GM1 powoduje  przegrzanie silnika na wysokości gdzie panuje prawie -40 stopni.Ten samolot w grze to raczej ciekawostka tak samo jak Bf-109Z czy Go-229 jest bo jest ale jego  zalet wykorzystać  sie nie da bo engine gry jest do tego nieprzystosowany a wszystko sie opiera na skryptach.Ende...

« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 22, 2006, 18:52:25 »
amen
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

spiton

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Lutego 10, 2006, 01:44:15 »
1. jak w powietrzu jest duzo bombowców to P-47 z rakietami-efekt murowany
2. jak nie to fw 190 -zalety twardy zad, szybka beczka,która narzuca manewr obronny.
3.no i oczywiście wszystkie mietki z MK 108.pozwala to strzelać z bardzo róznych pozycji, a pocisk 30mm w celu daje 50%zwycięstwa.

« Odpowiedź #63 dnia: Lutego 10, 2006, 12:17:06 »
A ja lubię Jaka 9UT... wiem wiem, wszyscy z "tej niewłaściwej" strony (która wyraźnie występuje tu w przewadze) od razu pomyślą że wybrałem sobie to łatwiejsze rozwiązanie i teraz szpanuję. A otóż nie, moi państwo. Ja go kocham za co innego. Jest to bodaj jedyny (a przynajmniej jedyny jaki znalazłem) samolot o zrónowazonym sterowaniu - wrażliwośc i efektywność wszystkich sterów jest mocno zbliżona, co pozwala latać płynnie i z finezją, nie zmusza do stosowania pewnej grupy manewrów "bo w innych jest słaby"... Pewnie jest w czymś słaby, a może to wina modelu, mało istotne. Chętnie oddałbym część jego parametrów i osiągów (których, nawiasem mówiąc, i tak nie umiem wykorzystać w walce), oby tylko pozostał taki "równy i prosty", jak to się w pewnych kręgach mawia. Oczywiście w dużym stopniu tyczy się to całej rodzinki pana Jakowlewa, dlaczego więc akurat ten? I znów się będą śmiać: za tę rurę w środku pyszczka :-) Wiem, wiem, niecałe 4 strzały na sekundę, do tego trzęsie całością okrótnie... no i ta zabójcza ilość amunicji... zabójcza dla pilota Jaka oczywiście :-P Ale to nie problem - przy naprawdę niewielkiej dozie wyczucia "punktuje" się tą armatką pojedyńcze pociski w (mniej lub bardziej) starannie wybrane miejsce płatowca przeciwnika, i w zasadzie po kłopocie. Większość przeciwników ma dosyć po drugim - trzecim punkcie, Mietki po pierwszym... Zwłaszcza u nasady skrzydła...
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

Rikimaru

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Lutego 12, 2006, 11:51:21 »
Huhu oczywiście że FW190 A4, a za co?
- klimat walki ze spitfeuerami VB to jest to!
- nieoceniony uber sprawny orczyk, który pozwala niesamowicie zacieśniać lub rozszerzać manewry, że kufaje nie wiedzą o co kaman, skąd ta zwrotność foki?:)
-oczywiście że roll+orczyk, to jest właśnie to czym udaje się czasem wymanewrować kufajów
- wbrew pozorom da sie tym walczyć, nie turn& burn, ale energy fighting jakoś da rade, o ile immelmanów za dużo się nie sypie i lepiej trochę bardziej być w poziomie niż w pionie(olegotrix rulezz)
-super widoczność na boki i tył, to jest to co pozwala mi żeby nie dać się zaskoczyć, zawsze można zamknąć radiator, pitch na 100% i rura do domu, kufaje po czasie przestają gonić , wystarczyć zawrócić i już można gnoić gnoja:)
-o uzbrojeniu mówić nie trzeba, chociarz dla mnie to by wystarczyła wersja 2x20mm+2x7.92mm w zupełności.

No i ofkoz FW190D9 1944 za to że może dorównać laparchom, trzyma jakoś tą energię, nie najgorzej się wznosi więc i lepiej w pionie niż anton, wystarczające uzbrojenie, ale traktuję ją trochę jako samolot, gdy naprawdę laparchy zaczynają gryźć i doganiać mojego antona. Z reguły wolę latać gorszym samolocie, co zapewnia mi satysfakcję w razie jakiegoś fraga.

Do kolekcji fajnych samolotów można dodać:
BF110- można gryźć wczesne yaki, łaggi, a w razie draki uciec nad własne AA:)wyłącznie boom&run
Zero- najlepiej wczesne zwrotne wersje z '41:)
Emilek - fajnie się tym walczy z hurrkami, jakoś tak podobnie do tego co słyszało się w przekazach, hurrek cienki w pionie, nadrabia zwrotnością, a emilek w pionie daje radę jakoś.

Generalnie im wcześniejsze samoloty, tym walka przynosi więcej emocji i satysfakcji, im później tym gorzej...
« Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2006, 23:59:30 wysłana przez Elwood »

Skyhawk.pl

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Lutego 21, 2006, 16:29:30 »
Preferowane modele myśliwców w Ił-2 FB i AEP ??

Skoro pytanie dotyczy MYŚLIWCÓW to odpowiedź jest tylko jedna: Jak-3
Jaczek trójeczka po jednodniowym zapoznaniu bije wszystkie zachodnie "cudeńka" pod każdym względem
Dlaczego??
Odpal Szturmowika i sprawdź
Pytania mile widziane

Pozdrowionka Tupolew  :021:

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Lutego 27, 2006, 12:53:51 »
Ja powiem krotko. LA5FN

:007:

KUBA

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Lutego 27, 2006, 19:36:20 »
To ja też krótko ==>  P-40 za wymalowaną paszczę rekina na masce :004: :002:

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #68 dnia: Lutego 27, 2006, 19:44:29 »
Preferowane modele myśliwców w Ił-2 FB i AEP ??

Skoro pytanie dotyczy MYŚLIWCÓW to odpowiedź jest tylko jedna: Jak-3
Jaczek trójeczka po jednodniowym zapoznaniu bije wszystkie zachodnie "cudeńka" pod każdym względem
Dlaczego??
Odpal Szturmowika i sprawdź
Pytania mile widziane

Pozdrowionka Tupolew  :021:

Takie pytanie, jaki związek z yakiem ma tupolev??
2. Dlaczego śmierdzi mi tu prowokacją:D
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

DROPI

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Marca 07, 2006, 21:21:21 »
PZL-ka przez sentyment i za to, że można mieć grawitację w d...
Hurri MK I, bo się zacina przy ujemnym przeciążeniu i za ładne skiny z kampanii BOB made in POYMANDO,
Hurri MK II, za bezkarne zabawy płaskimi korkociągami,(szkoda że kokpit się nie otwiera)
MiG 3 AM, ud i 2xUB, bo ....to już moja sprawa i mojego lekarza pierwszego kontaktu (każdy ma swoje dewiacje).
Spity są ładne, ale z zewnątrz, bo szklarz za grube ramki wstawił i czuję się jak koń z klapkami na oczach.
Generalnie mam słabość do wczesnych, zwrotnych modeli .

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #70 dnia: Marca 09, 2006, 07:53:46 »
Masz rację skiny z BoBa dla Hurka I są pikne bez dwóch zdań......
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

mps

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Maja 03, 2006, 18:03:29 »
Moim ulubionym rumakiem jest Bf 110. Ciężki, dwusilnikowy, w miarę szybki i dobrze uzbrojony. No i ładny. Dodatkową frajdę daje obsługa silników na manualu. Trzeba bardzo pilnować obrotów. Jest na co uważać podczas lotu. Z dobrze pilotowanymi myśliwcami wroga raczej ciężko walczyć i odnieść zwycięstwo, ale jak się już takiego przydybie to nie ma co zbierać. A dorwać bombowca - to już pełnia radości. Teraz od strony graficznej to b. podoba mi się kokpit.(fajny brudek na szybach). Szkoda, że niektóre dzwignie są martwe. Latam bez napisów, tylko na zegarach i wskaźnikach toteż początkowo stanowiło to pewien problem. Oprócz Bf 110 to latam jeszcze na He-111, Ju-87 i-88, a zdrugiej strony Mossi i Beaufighter. W Ju-87 cudownie gra silnik. Aż miło posłuchać. Nie lubię i nie umię latać na klasycznych myśliwcach. Czasami rekreacyjnie polatam na czymś co ma dwa płaty.
O rany zapomniałem o I-16. Bardzo przyjemny. Czasami do niego wracam.

Pjeczi17

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Maja 04, 2006, 13:50:53 »
a moje ulubione samoloty w Be Sure Simulator to:
1.FW190 wszystkie z serii A
2.BF109 E4,F2,G2,G6AS,G10 i K4
3.J2m3
4.Ki84 ta wersja z działami 30mm fajne na b29
5.Me262 i he162 fajnie polatać sobie prędkością 800km/h
6.P47 D27 za karabiny które są mocne na japońskei samoloty
7.z kufajmańskich jagerów to La73xb20 i YAK9k-fajny na bombowce
no i to tyle i tak wieloma samolotami lubie latać w tej grze.

« Odpowiedź #73 dnia: Maja 04, 2006, 18:16:19 »
A ja to P.11c. I Hurrie w różnych postaciach. Choć ostatnio Mk.II nie chce strzelać po naciśnięciu spustu na joyu. Trzeba się wspomagać klawiaturą. Można się zezłościć bo dotyczy to tylko jednego modelu a reszta działa jak trzeba.

No i MiG-3. Za tą piękną ,długą maskę.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał."

"Fanatyk to ktoś kto nie może zmienić zdania i nie zmieni tematu."
                                                                                                 Sir Winston Churchill

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #74 dnia: Maja 04, 2006, 20:27:43 »
Od jakiegoś czasu zacząłem latać dla przyjemności SBD. Powiem krótko: idealna maszyna do swoich zadań.
- stabilny jak żaden inny
- nic tak nie cieszy jak wrzucenie japońcowi bomby do czołgu przez wieżyczkę  :020:
- jak ktoś z tyłu się kręci to można mu dołożyć z ckma, który posiada bardzo szerokie pole ostrzału ( a jak wiadomo, krótka celna seria po szkrzydle Zero i żółtek jest kaputt :021:)
- no i nie ma jak lądowanie na lotniskowcu wisząc (dosłownie !) nad linami  :003:

No i oczywiśćie bardzo ładne skiny można znaleźć/zrobić do SBDka  :004:
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.