Autor Wątek: OVER FLANDERS FIELDS  (Przeczytany 51473 razy)

Odp: OVER FLANDERS FIELDS
« Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 16, 2009, 13:29:35 »
m4rio - być może błąd podczas instalacji bierze się z braku dostatecznej ilości miejsca na partycji na której instalujesz OFF (potrzebuje dużo więcej, niż deklaruje producent - spora część jest kasowana po zakończeniu instalacji). Wskazane też mieć dużo wolnego miejsca na partycji systemowej (pliki temp).
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

m4rio

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 16, 2009, 14:37:19 »
Dzieki Kelso, sparawdze to, zazwyczaj podczas ostatniego instalowania mialem wolnego na partycji tylko okolo 5GB moglo byc za malo ???
Na systemowej mam zawszko kolo 20 Gb.
mozesz mi podac orientacyjnie ile tego wolnego miejsca wystarczy ??

« Odpowiedź #122 dnia: Stycznia 16, 2009, 16:39:49 »
Dokładnie nie pamiętam (dawno temu instalowałem OFF), ale 5 Gb wolnego miejsca na partycji z OFF to może być za mało i w tym tkwił problem. Jeśli to przez to, 7 Gb na pewno załatwi sprawę. Moje doświadczenia z OFF są mizerne - za bardzo jestem zrażony do CFS 3 i jego wymagań sprzętowych (na nowych kompach pewnie już działa dobrze), więc wiele więcej nie pomogę.

m4rio

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 16, 2009, 20:51:24 »
Hej,
dziekuje za radę, od razu postanowiłem to sprawdzić, okazało się że wciąż nie działa.
Byłbym wdzięczny gdybyś mógł mi podesłać DVD z tym modem.
(oczywiście zwrócę koszty)

Załączam PrtSc:

widziałeś kiedyś coś takiego, ?
A może ktoś inny widział.?

« Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 17, 2009, 08:42:43 »
Niestety nie podeślę, bo instalka OFF juz dawno skasowana  :008:.

Edit: z tego co pamiętam, wymagane jest dla OFF, aby CFS 3 instalować do domyślnej lokalizacji (można tylko zmienić literę dysku chyba). Pamiętaj również o spaczowaniu CFS 3 przed rozpoczęciem instalacji OFF.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 17, 2009, 18:18:50 »

Byłbym wdzięczny gdybyś mógł mi podesłać DVD z tym modem.

Mogą ci podesłać ze sklepu, który jest na ich stronie, za $50 + 9$ przesyłka.

pozdrawiam,
qrdl

ps. Chcesz w czapę?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 17, 2009, 18:22:08 »
Spokojnie qrdl, jemu chodziło o Phase 2 który był darmowy.

m4rio

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 17, 2009, 20:24:36 »
Dzieki Epeck,

qrdl, czytaj uważnie posty.
ps. chcesz w czape ? :-)

Kelso, sprawdzilem wszystkie mozliwosci. nic nie dziala, nie wiem dlaczego odpuszcze sobie to chyba narazie. Dzieki za pomoc.!

« Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 19, 2009, 19:28:43 »
@m4rio
Odbierz maila :004:

@OFF 3
Tu możemy obejrzeć OFF'a 3 w całej okazałości http://wwiaircombat.com/, a tu filmiki http://wwiaircombat.com/games/over-flanders-fields  :karpik
Czapki z głów Panowie  :010: :010: :010:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 31, 2009, 10:03:25 »
Witam

Zamówił już może ktoś z szanownych forumowiczów OFF Phase 3? Sam zastanawiam się nad kupnem, ale cena (około 250 zł) jest dość wysoka i nie wiem czy warto inwestować.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 31, 2009, 11:35:34 »
Ja planowałem, ale niestety dolar mocno podskoczył w górę, do tego złożyły się inne czynniki i muszę zostać pzy Phase 2 :(

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Stycznia 31, 2009, 14:05:56 »
Ogrom pracy włożony w tę konwersję jest imponujący, ale uważam, że z ceną to przesadzili, zwłaszcza, że trzeba mieć CFS3, który darmowy też nie jest.

Zastanawiałem się jakiś czas nad zamówieniem płytki, ale podejrzewam, że może być jak w phase 2 - na filmikach wszystko wygląda genialnie, a w praktyce to po prostu mod do CFSa. Może ja po jestem uprzedzony do samego silnika tego sima, ale tak jak phase 2 nie wywołało u mnie takich wrażeń jak Red Baron 3D czy wcześniej Dawn Patrol, tak nie sądzę aby z phase 3 było inaczej.

Moim zdaniem nie warto inwestować - jakoś utarło się, że mody do gier są darmowe, a jeśli nie są, to wypada chociaż demo udostępnić, tym bardziej, że sam CFS3 to straszna kicha.

« Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 31, 2009, 15:00:21 »
 Zamówienie poszło. Zapłaciłem łącznie 240 zł. Jak tylko paczka przyjdzie to postaram się napisać co i jak i czy warto.

Pozdrawiam

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 31, 2009, 16:39:29 »
zwłaszcza, że trzeba mieć CFS3, który darmowy też nie jest.

Na Allegro 20 zł, więc nie jest źle. Pytanie tylko, czy dodatek ten chodzi z polską wersją CFS3 z budżetowego wydania eXtra Klasyka?

Natomiast sam dodatek dość kosztowny, chociaż patrząc na to, że czasem jeden samolot do FSa kosztuje kilkadziesiąt zł, to wcale nie dziwię się, że nie jest to za darmo. A to co się utarło, to raczej nie ma znaczenia - jak się nad czymś napracujesz, to decyzja o cenie należy do Ciebie, nawet jak wszyscy inni robią inaczej - to chyba dość naturalne prawo.

Natomiast czy w tym konkretnym przypadku warto wydać sporą kwotę... to się okaże, czekamy na opinię, Kacper :)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

« Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 31, 2009, 17:47:54 »
pytanie tylko, czy dodatek ten chodzi z polską wersją CFS3 z budżetowego wydania eXtra Klasyka?

O kurcze o tym nie pomyślałem , choć sam mam CFS3 z kolekcji klasyki. A czy Phase 2 działało z CFS z tej serii, sam nie miałem okazji próbować.