Autor Wątek: OVER FLANDERS FIELDS  (Przeczytany 51368 razy)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: OVER FLANDERS FIELDS
« Odpowiedź #165 dnia: Sierpnia 15, 2009, 11:30:52 »
@Małyglod

Postaraj się korzystać z miniaturek, bądź przycinaj obrazki, bo zanim rozwiążesz problem dojdziemy do ilości stron porównywalnej z "komiksowymi" tematami na forum.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #166 dnia: Sierpnia 15, 2009, 12:30:48 »
zastanawiam się czy nie szło by zrobić forumowej zrzuty na Phase3 - teraz kosztuje 30$, dolar poniżej 3zł. Może zorganizujemy we wrześniu jakieś większe zamówienie z USA? Zawsze to taniej cło wyjdzie.
No to jestem kolejny na liście :001: ale warto poczekać na recenzję janweg'a :004: Trochę polatałem na OFF 2 / świetny klimat, sporo samolotów w difolcie, grafika na zupełnie akceptowalnym poziomie ...itd. / więc tak sobie myślę, że chyba jednak warto :003:
Spokój cechuje Mistrza.

narrator

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: Sierpnia 15, 2009, 12:31:52 »
Empeck,
ale czy to było 6dof czy 4dof, 2 dof? Mi się udało uruchomić tylko 2dof na FreeTracku w OFF i to jeszcze przez TIRattack.

A co do OFF3 to na filmach wygląda fajnie, już dwójka mi się bardzo podoba, ale w P3 widać jeszcze postęp. Jakieś to wszystko jeszcze bardziej spójne i zgrane jest.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Sierpnia 15, 2009, 12:38:03 »
W zasadzie 5 dof. Nie działa roll.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #169 dnia: Sierpnia 15, 2009, 15:14:03 »
A czy ktoś jest w stanie porównać OFF P3 z ROF-em? Na SimHQ jest bardzo pozytywna recenzja (tutaj jak kogoś interesuje) i wynika z niej, że gra offline jest świetna. Z drugiej strony autor stwierdził, że największą piętą Achillesową OFF P3 jest tryb multi, który pozostał niezmieniony w stosunku CFS3  :-\ Przychodzi do głowy myśl, że powinno się mieć na dysku te 2 gry - OFF do gry w singlu a ROF do gry w multi...
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

« Odpowiedź #170 dnia: Sierpnia 15, 2009, 15:36:24 »
Jedyna osobą, która pochwaliła się "maniem" OFF 3 jest Kacper80, ale jakoś zamilkł w temacie. Kacper80  :011: :010:
Spokój cechuje Mistrza.

narrator

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: Sierpnia 15, 2009, 15:52:52 »
A co było nie tak z multi w CFS3? Nie grałem w niego nigdy, w multi tym bardziej, ale widziałem na YouTube, że ludzie pocinają w 8 osób w Spadach i Albatrosach w OFF.

http://www.youtube.com/watch?v=_0kHv-JzDbc
http://www.youtube.com/watch?v=vm1PO3-sWfc&feature=related

Całkiem fajnie to wygląda swoją drogą:)

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #172 dnia: Sierpnia 15, 2009, 15:59:54 »
A co było nie tak z multi w CFS3? Nie grałem w niego nigdy, w multi tym bardziej, ale widziałem na YouTube, że ludzie pocinają w 8 osób w Spadach i Albatrosach w OFF.

Nie pytaj się mnie tylko autora recenzji :P Ja też nie mam żadnego doświadczenia jeżeli chodzi o CFS3, czy to w single czy też multi.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2009, 16:05:17 wysłana przez Ros »
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

MalyGlod

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: Sierpnia 15, 2009, 18:43:53 »
Vulg
Niestety, przeinstalowanie na inną partycję nie pomaga. Nadal mam "Run-time error 429", a zaraz po nim takie miauczenie kota :005:. Jak pisałem wcześniej to podobno wina DirectX'a. Ja mam DX10. Może ten program potrzebuje DX9?

Menu ładuje się poprawnie, za to filmik (chyba intro) - nie. Mam takie czarne paski na białym tle.
No i na koniec podczas ładowania misji OFF zaprzestaje działania...

narrator
Jeśli janweg odpisze, że warto to dołączę się do grupowego zamówienia. Jednak z tą phase2 coś jest nie tak. Może Vista dla phase3 będzie bardziej przyjazna.

KosiMazaki
True. Mogłem przyciąć. Zapamiętam. Phase2 chyba sobie odpuszczę więc komiksu nie będzie.

Ros
Właśnie tak sobie czytałem w sieci zarówno o RoFe i OFFp3. Nie mając żadnego z nich myślę, że bardziej spodobałby mi się ten drugi. Jednak kampania to jest to, a w multi też w nim da się grać.

Pozdrawiam

narrator

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: Sierpnia 15, 2009, 19:56:48 »
Nie mam Visty więc nie potrafię powiedzieć czy to działa, ale próbowałeś tego? To jest co prawda FAQ dla Phase3, ale może pomoże:

http://www.overflandersfields.com/FAQ.htm

3) If you have problems running OFF, with errors such as:  OFFMan: Fatal Error Loading Menu! OFF will now exit! - Try un-installing and re-installing OFF!"
Set the OFF Manager and cfs3.exe to run as administrator. To do this:

Right click on the icon for OFF manager, left click on Properties, Compatibility,  set it to Run as Administrator.

Find the cfs3.exe in "CFSWW1 Over Flanders Fields" folder and do the same.

MalyGlod

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: Sierpnia 15, 2009, 20:45:01 »
Spróbowałem. Nie pomogło. Ale dzięki Tobie wpadłem na pomysł aby w "Properties"->"Compatibility" zaznaczyć "Run this program in compatibility mode for: Windows XP (sp2)". Zrobiłem to zarówno dla OFFManager jak i cfs3config. I o dziwo pomogło :020:. Na tyle, że mogę już polatać. Nadal słyszę miauczenie kota na początku ale to już nic.
No to teraz się pobawię :004:.

Dzięki chłopaki!

narrator

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpnia 15, 2009, 20:50:04 »
Hmm... ale ten kot ma miauczeć, to żaden błąd :002: Taki żarcik.

MalyGlod

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpnia 15, 2009, 21:11:04 »
O widzisz, nie wiedziałem o tym. Zasugerowałem się tym, że kot miauczy po komunikacie "Run-time error 429", a tym samym jest to jakiś błąd.

Ktoś kiedyś napisał, że pociski są jak kulki grochu. To prawda :001:.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Sierpnia 16, 2009, 08:15:53 »
Ja nie wiem co powoduje Twój problem, ale OFFp2 na Viście Premium 32bit działa. Ja mam Vistę, u mnie OFF śmiga, nie miałem nawet jednego problemu z instalacją i uruchomieniem. Zainstalowałem, odpaliłem, działa.

MalyGlod

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Sierpnia 16, 2009, 11:03:24 »
Ja mam Vistę Home Premium 32bit sp2 ang. Z instalacją też nie miałem problemu. Z działaniem owszem. Twój przypadek świadczy, że się da :001:.
Zresztą u mnie w końcu OFFp2 też ruszył. Trzeba było tylko trochę pokombinować, ale się udało (dzięki Waszej pomocy).

Wczoraj troszkę pograłem. Z wrażeń na gorąco: śmierdzi CFS3 na odległość (da się wyłączyć ten "radar"?), całe menu łatane jak dziurawe majtki :004:, pociski jak kulki pingpongowe.
Z plusów: grafika ładna (szczególnie teren) jak na CFSe możliwości; czuć że to szmata, listewki i okucia :001:.

Ogólnie się podoba.
Pozdrawiam