Autor Wątek: OVER FLANDERS FIELDS  (Przeczytany 51456 razy)

empeck

• Gość
Odp: OVER FLANDERS FIELDS
« Odpowiedź #195 dnia: Listopada 23, 2009, 22:07:24 »
Ja ten temat czytam :)

Nie mam OFF BHAH, zawsze coś innego się znajdzie do kupienia, ale śledzę temat na bieżąco :)

« Odpowiedź #196 dnia: Listopada 23, 2009, 22:22:36 »
Myślę, że znalazło by się więcej obserwatorów "ukrytych w sali". W tym moja skromna osoba. Śledzę temat cały czas i powoli przymierzam się do zakupu tego dodatku. Lecz jak napisał Empeck, kasa zawsze wypłynie jakąś "dziurą" i jesteśmy w punkcie wyjścia.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #197 dnia: Grudnia 07, 2009, 19:19:58 »
W oczekiwaniu na wydanie add-ona / chyba jednak na Boże Narodzenie  :005: / mały zbiór smakowitych skreenów z dodatku. Zapowiada się naprawdę zaje...ie  :karpik http://forum.combatace.com/topic/50616-hat-in-the-ring/  :banan :banan :banan

Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #198 dnia: Grudnia 11, 2009, 18:08:59 »
Kolejna seria skrinów z "Hat in the Ring" http://www.simhq.com/_air13/air_417a.html  :003:
Koniecznie powiększyć do rozdziałki 1920x1200...kopara opada  :karpik
Komuś ten sim "śmierdzi" jeszcze CFS3   :011: :121:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #199 dnia: Grudnia 14, 2009, 14:37:50 »
Wyszedł już dodatek HAT IN THE RING , cena - 19,99 $

http://www.overflandersfields.com/Addon1.htm

najprawdopodobniej jeszcze dzisiaj zamówię, ściągnę i przetestuje.

« Odpowiedź #200 dnia: Grudnia 14, 2009, 15:01:15 »
Mam go od wczoraj  :001:  Szkoda, że jak na razie do dostania tylko w wersji "download" / płyta to jednak płyta /  :005: Od złożenia zamówienia do instalacji na dysku nie zabiera więcej jak 1/2 godziny, koszt ok. 68 zł. Jeszcze nie latałem z braku czasu, ale na forum OFF'a jak na razie same superlatywy  :010:
Dodatek instalujemy na BHaH + Superpatch v.1.32 i Minipatch v.1.32g - trochę głupio, bo mogliby pacze właczyć do addona. No i mogliby pomyśleć o wersji 2w1 bo cena zakupu całości to już prawie 200 zł...chociaż... jak się porówna cenę zakupu jednego samolotu w RoF'ie...ssssss...obiecałem milczeć  :004:     
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #201 dnia: Grudnia 21, 2009, 15:32:11 »
Dla posiadaczy całości OFF:Between Heaven and Hell + Hat in the Ring ukazał się oczekiwany mini patch v.1.46, który usuwa dostrzeżone błędy w symulatorze po wypuszczeniu addona. Szczegóły tu: http://www.overflandersfields.com/DownloadsHitR.htm  :001:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #202 dnia: Stycznia 21, 2010, 11:39:29 »
W kwestii aktualizacji tematu - ukazał się kolejny mini patch v.1.47 - szczegóły tu: http://www.overflandersfields.com/DownloadsHitR.htm  :001:
Przy okazji zachęcam do przeczytania recenzji "Hat in the Ring" http://www.simhq.com/_air13/air_445a.html  :001:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #203 dnia: Lutego 24, 2010, 14:45:38 »
No i plotki stały się faktem :001: Na oficjalnej stronie OFF'a pojawił się oficjalny komunikat:

LATEST OFF NEWS  - STOP PRESS!

19 FEBRUARY 2010
PHASE 4 NEWS.  The next major release of OFF is well underway in development. New aircraft and other new features and improvements of course are expected.
Currently the full details of new features are under wraps but we believe it will be well worth the wait!   It's a fair way off yet so no "when will it be out?" questions will be entertained at the moment ;)

No to nie pozostaje nic innego jak spokojnie czekać na najnowszą odsłonę OFF PHASE 4  :banan  :banan :banan ...i oby nie za długo :004:

Spokój cechuje Mistrza.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: Lutego 24, 2010, 15:04:51 »
Ciekawe co oni jeszcze chcą dodać do OFF. Żaden symulator WWI nie ma do OFF startu, jeśli chodzi o realizm historyczny. Ogranicza ich już tylko engine :/

« Odpowiedź #205 dnia: Lutego 24, 2010, 15:27:16 »
Dokładnie tak jak mówisz empeck  :010:  Po ostatnim addonie znacznie wzrosło zapotrzebowanie sima na GPU i już żadna karciocha na rynku nie była w stanie pociągnąć OFF'a na ustawieniach zbliżonych do maxa, może kombinują coś z tym.
No i ten silnik CFS3 ... :005: ale trzeba przyznać im rację, że potrafią z niego wyciągnąć naprawdę duuuużo  :001:   
Spokój cechuje Mistrza.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: Lutego 24, 2010, 15:33:55 »
To prawda. Sam trójki OFF nie mam, jakoś zawsze coś innego było do kupienia, ale w dwójkę czasem latam i bardzo ją lubię :)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #207 dnia: Lutego 24, 2010, 19:11:30 »
No i ten silnik CFS3 ... :005: ale trzeba przyznać im rację, że potrafią z niego wyciągnąć naprawdę duuuużo

Jak się umie, to się robi dziełka sztuki ze starego kodu. Patrz Battle of Britain II Rowana - no istne cudo!

OFF też chcę kiedyś spróbować, ale trochę odstrasza mnie ten CFS3 jako podstawa. Widziałem kiedyś - wyglądał okropnie, a do tego nie dało się ustawić więcej niż jednego joya... Ale pewnie nie umiałem wycisnąć z niego co trzeba :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #208 dnia: Lutego 24, 2010, 22:50:32 »
Nie da się ukryć, że sam CFS3 - delikatnie mówiąć - porywającym simem nie jest :021: Ale to co z nim zrobiono w OFF'e to...wielki szacun dla twórców OFF'a :010:
Graficznie OFF BHaH w niczym nie przypomina CFS3, w grafice wymienili dosłownie chyba wszystko. Pozostała niestety indentyczna jak CFS3 konfiguracja "instrumentów", ale przynajmniej u mnie wszystko działa bez problemów. Używam Saitka X52 + Saitek Pro Flight Rudder Pedals i TIR 3PRO+VE i ... nic sie nie gryzie. Najwięcej problemów miałem z "zaprzęgnięciem" do działenia pedałów, ale kilka dni czytania "ich" forum /...ale mają tam burdel w postach :118:/ i rozwiązanie jak zawsze okazało sie banalnie proste. Kilka rzeczy, które występowały w CFS3 /"radar", ikonki, komunikaty itp./ daje się bez problemów wyłaczyć w OFF'ie więc kiedy już zasiadamy w kokpicie samolotu to mamy przed soba naprawdę świetny WWI sim, który moim zdaniem bije RoF'a na głowę /za wyjątkiem grafiki samolotów/, co nie znaczy, że nie jest bez wad.   
Co wymyślą w części IV ... zobaczymy :001:     
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #209 dnia: Kwietnia 29, 2010, 14:15:48 »
Trwają w najlepsze prace nad OFF PHASE 4 o czym świadczy komunikat z oficjalnej strony OFF'a:
09 APRIL 2010
Still working away on Phase 4, release is a long way off so no need to ask "when" as we don't know yet.  Some cracking 'wallpaper' screenshots are being taken as we go.  We have improved areas that people said could not be improved on :)Also the OFF Manager has a lot of new features and looks great.  Currently details are "under wraps."
...więc pozostaje tylko czekać :001:

A tak przy okazji polecam świetną stronę z imponującym zbiorem zdjęć z historii awiacji i WWI /samoloty i nie tylko / http://www.earlyaeroplanes.com/archive1.htm ...naprawdę jest co przeglądać w wolnych chwilach...no i ten klimacik tego okresu  :003:
Spokój cechuje Mistrza.