Autor Wątek: OVER FLANDERS FIELDS  (Przeczytany 51444 razy)

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
OVER FLANDERS FIELDS
« dnia: Grudnia 29, 2005, 16:38:42 »
Panowie,
Zwracam się tutaj do ogólu naszej społeczności sturmovikowo - symulatorowej: Od jakiegoś tygodnia próbuję sobie ściągnąc Over Flanders Fields, ponieważ to latanie jest również niezwykle klimatyczne...Ale niestety nijak nie mogę "zassać" całego pliku - albo problemy z szybkością transferu, albo przekroczony czas transferu itp...
I tu pojawia się moje pytanie: czy ktos mógłby podesłać mi np. płytkę z nagranym OFF? Strasznię cierpię z powodu niemożności polatania na zabytkach... Proszę o ewentualny kontakt via PW albo e - mail.
Pozdrawiam.

Bis zum bitteren Ende.

Odp: OVER FLANDERS FIELDS
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 29, 2005, 17:10:38 »
Proponuję skorzystać z tej strony :
http://www.polovski.com/offdownload.htm
Tam można ściągnąć OFF w częściach po ok. 40 MB.
Sam tak zrobiłem, bo miałem podobny problem co Ty.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 29, 2005, 22:53:34 »
Widzę, że newsy rozruszały chociaż choć kilka osób ;) . Tak ten link ze strony Offa można sobie darować, ja go sobie darowałem po 2 razach i ściągnąłem ten plik 600mb w zipie ze strony Polovskiego > http://www.polovski.com/offp1/OverFlandersFieldsPhase1Version0.3.zip
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 29, 2005, 23:37:48 »
Widzę, że newsy rozruszały chociaż choć kilka osób

Szkoda tylko, że nie mam czasu Off-a zainstalować mimo, że wszystko już pościągałem  :005:
Yoyo, ty już widze (po twojej stronce) trochę pograłeś. Napisz cos więcej o modelach lotu. Jak się lata?Czy różnice (w osiągach i locie) pomiędzy różnymi samolotami są dobrze oddane? Są korki?

Ps.
Jakiś czas temu dorwałem FJC (Full Jacket Canvas) do Red Barona 3d i jestem ciekawy porównania tych dwóch gier (oczywiście nie pod wzgledem grafiki  :001:)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 29, 2005, 23:49:24 »
Tak są , da się wyjść ale kręciołki są. Różnice w modelach lotu też są, bryczki dwumiejscowe ciągną wolniej (jeszcze wolniej się da? :D) niż jednomiescowe, są różnice w promieniach skrętu, w dynamice lotu i prędkościach maksymalnych. Nie wiem na ile bo dopiero czytam ksiażki o IWŚ i wdrażam się w temat (btw. czytałem o gościu, który wylądował podczas wojny na większym balonie obserwacyjnym - niemieckim - potem na właczonym silniku zsunął się, odzyskał sterowność i wystartował - co za gość  :002:, słowem, piękne czasy ...). Petli jeszcze nie udało mi się zrobić, w szczytowym momencie mam już za małą prędkość i opadam jak liść. AI niestety dość durne nawet na najwyższych ustawieniach. Samoloty mają limity stressu, przy ostrzejszych skretach skrzypią niczym fortepiany babci ... ale trochę bugów też jest, zapalony samolot np. gaśnie po kilku chwilach (ekkk? czemu, płótno, drewno... powinno się hajcować aż miło), troche błedów w kampanii (np. znow 4 misja i rozrywa mnie Flak nad frontem, a tutaj mam brief ze wyladowalem i jest nastepny dzien - no w sumie miło, Bozia dała mi kolejne życie...)

aha, dziś wyszedł patch 0.34.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2005, 23:55:49 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 30, 2005, 00:14:25 »
btw. czytałem o gościu, który wylądował podczas wojny na większym balonie obserwacyjnym - niemieckim - potem na właczonym silniku zsunął się, odzyskał sterowność i wystartował - co za gość  , słowem, piękne czasy ...

Tak, mieli wtedy fantazję.... nie to co teraz, same procedury  :003:
A dokonał tego Belg Willi Coppens, specjalista od niszczenia balonów obserwacyjnych (zaliczył ich 26 sztuk).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 30, 2005, 01:14:11 »
Racja, ulubiona broń na takie baloniki to strzałki, ale czytałem też o zeppelinku, który wrócił z 280 takimi przestrzelinami, w Offie strzałek nie ma, ale są latające balistycznie rakiety Prieura które też się świetnie nadają do niczenia zeppelinków (w Off jest też kampania dla Zeppelina i Zeppelin flyable  :001: ale ogólnie chyba nudna,hehe)
: Grudzień 30, 2005, 00:27:02
Misja typu combat air patrol (5 z rzędu), po przelocie nad frontem (pola frontowe widać w tle, zresztą b.przypominają te z Red Barona,  AAA trafia mojego skrzydłowego (widac pikującego Albatrosa DIII - di draj). Niestety ja po 2 minutach lotu dzielę z nim los ... :(

www.yoyosims.pl

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 30, 2005, 01:53:57 »
YoYo, a mógłbyś podać jakieś tyuły? - chodzi mi o książki dotyczące lotnictwa WWI.

« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 30, 2005, 02:26:39 »
Jeśli chodzi o sam sprzęt:
Tomasz Goworek "Samoloty wyśliwskie pierwszej wojny światowej" ( z serii Biblioteczka Skrzydlatej Polski)
Wiesław Bączkowski "Samoloty I Wojny Światowej"
ale z pewnością jest tego więcej.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 30, 2005, 07:10:31 »
O, piszą o moim modzie w newsach z Over Flanders Fields: http://simhq.com/  :001:

www.yoyosims.pl

kakol

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 02, 2006, 10:51:59 »
Wielkie dzięki dla YoYo za instrukcję instalacji offa. Po każdej kolejnej nieudanej instalacji czytałem ją sobie dla podbudowania ducha i znowu, i znowu, i udało się!
Mam jednak taki kłopocik.
Przyzwyczaiłem się do rozglądania myszą (kupiłem sobie kiedyś zresztą okazyjnie tzw trackball, specjalnie w tym celu) a to tu nie działa.
Czy można włączyć rozglądanie myszą w CFS3?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 02, 2006, 10:58:40 »
Niestety, muszę cię zmartwić ale nie ma chyba takiej opcji, przynajmniej nic o niej dotąd nie wiem

www.yoyosims.pl

kakol

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 02, 2006, 11:07:39 »
Jak Ty nie wiesz, to znaczy, że nie ma.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 02, 2006, 12:43:47 »
Panowie,
Zainstalowałem, odpaliłem i trochę polatałem.
Wrażenia: cóż, nie jest to mistrzostwo świata, ale da się przeżyć. Potwierdzam to, co pisał YoYo - potrzeba piekielnej ilości amunicji,żeby przeciwnego grata zrąbać. W niektórych maszynkach okropna ( a raczej jej brak) widoczność z kabiny. Dobrze, że OFF sie pojawił, ale myślę,że jakoś niekoniecznie zostanę jego fanem. Wydaje mi się, że problem tkwi tutaj w grze - matce (czyli CFS 3 ), która jest bagnem totalnym i niestety nieco tego błota przeniosło sie na OFF'a. Wobrażam sobie jakby to mogło wyglądać zrobione nawet pod Iłka - o niebo lepiej. Ale cóż, można się przymierzyć.Jak się nie spodoba - po prostu nie latamy. Dla mnie w skali od 1 do 10 - ocena 4.

Bis zum bitteren Ende.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 02, 2006, 23:48:52 »
Na poczatek radze opanowac wylaczanie wszystkich easy opcji + ustawienia realistic, wtedy da sie jakos zapomniec ze to cos z rodzinki CFS'a3 (czyli radar i ikonki). Ja ikonek nie uzywam w kampanii, jedynie wlanczam na chwile by sie zorientowac gdzie co jest, ale mam to pod klawiszem od joya. Napisz w ktorej misji zginiesz :-D

Btw. Nowy patch 0.35 zmienil menu, akurat na gorsze wg.mnie .Ponoc jest tez kampania dla Dr1, jakos nie moge jej dojrzec  :005:

www.yoyosims.pl