Ankieta

Co polecacie??

Lock On
2 (14.3%)
Flaming Cliffs
8 (57.1%)
Falcon 4.0
2 (14.3%)
Fighter Ops
2 (14.3%)

Głosów w sumie: 8

Autor Wątek: Symulatory czasów współczesnych  (Przeczytany 1779 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stealth

• Gość
Symulatory czasów współczesnych
« dnia: Grudnia 30, 2005, 01:12:37 »
Po długiej przygodzie z IŁ2 postanowiłem zmienić czasy na współczesne. Ktory z symulatorów zawartych w ankiecie polecacie? Mysle glownie o grze na multiplayer.

Odp: Symulatory czasów współczesnych
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 30, 2005, 01:37:15 »
FighterOps trzebaby narazie wykreślić z tej listy z przyczyn...powiedziłbym "obiektywnych" :008:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 30, 2005, 02:05:29 »
Ankieta trochę nietrafiona:
Ad. 1, 2. Lock ON + Flaming Cliffs v 1.11 to obecnie standard. Trudno chyba znaleźć zwolenników "gołego" LO 1.02 - jak dla mnie jedyny sensowny powód, to względy finansowe, ale jeśli weźmiemy pod uwagę, że LO kosztuje ~30pln a FC ~100pln, to cena tej "składanki" nie jest już tak szokująca, jak powiedzmy 1/2 roku temu. Oczywiście pamiętaj o potwornych wymaganiach sprzętowych tej gry. Jeśli FB/PF miałeś płynne w ustawieniach max, to masz szansę, że w FC będzie >20FPS... przy rozsądnych ustawieniach :-)
Ad. 3. Goły F4 by Mikroprosie to pewnie nawet się uruchomić nie chce ;-). Tak na poważnie, to w F4 chyba też trzeba doinwestować, pomijam kwestię zakupu oryginału, bo tego raczej (nówki nie śmiganej) w sklepie nie kupisz...
Ad. 4. GRAJ W TO! Nie ma żadnych wad! Jest już owiany legendą, ma tylko 1 mankament - jeszcze go nikt nie widział :-) IMHO poczekasz sobie przynajmniej roczek i miejmy nadzieję, że nazwa nie zmieni się F****** Opsss ;-)

pozdrawiam,
qrdl

Jeśli chcesz gracz praktycznie z marszu, to bierz LO+FC, gra wciąż rozwijana przez developerów, na horyzoncie dodatek 1.2 z czarnym rekinem do polatania (zapewne płatny). lockon.ru
Jeśli cenisz sobie perfekcyjnie dopracowane odwzorowanie układów f16, to polecam F4. Tutaj sporo cierpliwości i zapału, ale efekty warte zachodu. Doskonałe pole walki.

Poza tym proponuję poczytać odpowiednie wątki na Forum, temat "co lepsiejsze" wraca jak bumerang.

ORT. Ty i te twoje horyzonty :>>>
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2005, 20:19:01 wysłana przez KosiMazaki »

stealth

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 30, 2005, 02:06:22 »
ja sie na tym nie znam dlatego napisalem ta sonde :) w googlach w grafice widzialem pare obrazkow tych gier i na forum sa one wypisane do je wrzucilem do sondy :)

« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 30, 2005, 02:06:31 »
A tak po za tym to Lock On i Flaming Cliffs to generalnie jedna gra tylko w dwóch "kawałkach" !
Tak w ogóle to polecił bym jednak właśnie ten zestaw LOFC 1.1  - po pierwsze gra ma "przyszłość", a po drugie w grze jest MiG-29 - czyli to czym latają prawdziwi piloci w "Naszym Małym Grajdole".
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2005, 02:10:16 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 30, 2005, 10:30:24 »
nie chcąc zakładać nowego tematu zadaje pytanie.
Czy można by było wypisać w tym wątku WSZYSTKIE sumulatory nowoczesnych samolotów. Mówię o tych wartych uwagi bo zręcznościówki mnie nie interesują. (Jak chcę polatać zręcznościowo to sobie zaznaczam immortal w LO i mam.)
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał."

"Fanatyk to ktoś kto nie może zmienić zdania i nie zmieni tematu."
                                                                                                 Sir Winston Churchill

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 30, 2005, 10:45:51 »
Cytat: buczoPL
Czy można by było wypisać w tym wątku WSZYSTKIE sumulatory nowoczesnych samolotów.
Kurcze trochę tego by było... Poza tym nie sprecyzowałeś czy chodzi Ci o samoloty wojskowe czy też cywilne, czy może o te i o te. Na pewno godna polecenia jest seria symulatorów Jane's np. Jane's USAF czy Jane's F/A-18. Jeśli chodzi o cywilne to seria Flight Simulator jest najlepsza.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2005, 10:49:13 wysłana przez Ros »
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 30, 2005, 10:55:28 »
Generalnie obecnie na scenie są tylko 3 warte uwagi (kolejność przypadkowa):
- LockOn,
- Falcon 4.0 AF (lub opcjonalnie do singla Falcon 4.0+FF3.1),
- I bardzo zpomniany przez polską scenę Jane's F/A-18.

Ten ostatni za perfekcję w odwzorowaniu systemów uzbrojenia i pokładowych (elektronicznych, bo z resztą jest tak sobie) - wg mnie jest pod tym względem jeszcze lepszy od F4.0AF; oraz za realizm w przedstawieniu działań maszyny pokładowej (chociaż chciałbym windę na pokład i ustawianie maszyny na osi katapulty :) ). Minusów jest parę, ale chyba największym jest zbytnia "przeżywalność". Walczę (czasem lubię poćwiczyć starty i lądowania, żeby nie stracić formy na wszelki wypadek ;) i przy okazji powalczyć w innym simie) z 4 Su27 i wygrywam lub co najmniej wychodzę z walki bez szwanku. Dla porównania w F4.0 AF, którego używam na codzień, tego typu zabawa to szansa na przeżycie jak 1:10.
O pozostałych dwóch napisano już dużo na tym forum.

« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 30, 2005, 11:53:33 »
Chodzi mo wojskowe. Bo z cywilnych liczy się tylko Flight Simulator

No i tak jeszcze to dobrze by było coby nieodrzucały od monitora poziomem grafiki.

P.S
A co sądzicie o jetfighterach i eurofigrhterach Tudzież produkcjami firmy D.I.D??
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2005, 11:56:48 wysłana przez buczoPL »
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał."

Sir Winston Churchill

stealth

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 30, 2005, 12:06:31 »
czy flaming cliffs wymaga lomaca zainstalowanego czy to jest calkiem inna gra? Bo w kazdej chwili moge miec samego lomaca i nie wiem czy bede mogl skombinowac samo flaming cliffs i tylko doinstalowac czy jak zalatwie flaming cliffs to lomac mi jest niepotrzebny

« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 30, 2005, 12:09:07 »
flaming cliffs nie jest dodatkiem stand alone czyli musisz mieć LO żeby działało FC

Sir Winston Churchill

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 30, 2005, 12:12:15 »
Chodzi mo wojskowe. Bo z cywilnych liczy się tylko Flight Simulator
co nie jest do końca prawdą :) X-plane jest pod wieloma względami lepszy. Żeby nie być gołosłownym ma najlepsze FM-y w symulatorach komercyjnych.

A co sądzicie o jetfighterach i eurofigrhterach Tudzież produkcjami firmy D.I.D??
mówimy o symulatorach? Bo jeżeli tak to nie warto o w/w grach nic pisać ;)

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 30, 2005, 12:30:53 »
rozumiem:)

czyli oprócz symulatorów którym poświęcone jest to forum warto interesować się tylko produkacjami firmy Jane's.

Sir Winston Churchill

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 30, 2005, 13:09:38 »
Tzn. warto interesować się wszystkimi tylko że wg mnie dzisiejsze symulatory stają się powoli wystarczająco skomplikowane i opanowanie ich, nie mówiąc już o osiągnięciu mistrzostwa, jest trudne. Dlatego w moim odczuciu dzisiejsze simy wymagają wyboru i specjalizacji w jednym, konkretnym tytule, chyba że chce się być przeciętnym we wszystkich, ale to mi osobiście średnio odpowiada.
Poza tym też nie można generalizować - Jane's, a więc wszystko z tej stajni. Wg mnie warto zainteresować się tylko F/A-18, bo jest to jedyny właściwie dobry symulator samolotu pokładowego dostepny na rynku. W reszcie symulatorów coś jest w tym temacie, ale w moim odczuciu tak jakby na doczepkę - bo wypadałoby.

« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 30, 2005, 14:34:52 »
Wiesz chciałbym spróbować wszystkiego żeby wiedzieć co mi smakuje. Ale chyba zostanę przy lock on bo tylko tam jest MIg-29.

Sir Winston Churchill