Autor Wątek: Polskie MiGi-29 w misji Air Policing  (Przeczytany 34841 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Polskie MiGi-29 w misji Air Policing
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 01, 2009, 19:52:09 »
Hmmm wtopa, R-73 i R-60 razem w naszych MiGach nie dziala.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

« Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 14, 2010, 14:00:24 »
PKW Orlik 3: 1 maja - 31 sierpnia

PKW Orlik 3: zgoda rządu

"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #93 dnia: Maja 05, 2010, 13:30:11 »
Bardziej oficjalna wersja:
Wylot na Litwę - galeria SP
Dyżur przekazany - galeria SP

Kilka interesujących fotek:

Zestawienie jak na serwerze u Wiecznie Żywego Ognia ;)

Wylot:

Na miejscu:

...i w gniazdku:

« Odpowiedź #94 dnia: Maja 07, 2010, 11:55:40 »
http://www.youtube.com/user/PKWOrlik3

Kanał PKW na YouTube i pierwszy filmik z przelotu na Litwę. :001:
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

« Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 19, 2010, 12:58:44 »
http://www.youtube.com/watch?v=0M_SzKsOcLs&hd=1

Świerze, bo wczorajsze.  ;D Wizyta u polskich orłów.
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

« Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 24, 2012, 09:10:41 »
Nasi lecą po raz czwarty... Tym razem Malbork: Czwarty dyżur Orlika

« Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 24, 2012, 09:49:48 »
Żegnali 23-go, na św. Wojciecha, wtedy zaczyna się redyk   :021:
Tak jakoś mi się skojarzyło.  :020:

« Odpowiedź #98 dnia: Sierpnia 14, 2012, 15:50:03 »

za http://lotnictwo.net.pl/10-lotnictwo_wojskowe/121-lotnictwo_wojskowe_po_zimnej_wojnie/48090-air2air_z_migami.html , przepraszam za link do innego forum ale trzeba żeby oddać chłopakom co ich.
W reportażu trzeba oddać nie tylko to, co widzisz, ale także to, co widzi ktoś inny. (..) Tego kogoś trzeba znaleźć i odpytać. Odwrotnie niż w działaniu korporacyjnym: w każdej firmie jest przynajmniej jeden człowiek, który wie, o co chodzi. Tego człowieka trzeba zidentyfikować i natychmiast wyp.....yć.       Krzysztof Mroziewicz

« Odpowiedź #99 dnia: Sierpnia 14, 2012, 22:14:31 »
Piękne foty MiGacza darekQ, w pierwszej chwili myślałem że to z jakiejś gry.

« Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 20, 2012, 13:46:10 »
Jeszcze zdjęcia z interii (choć niektóre się powtarzają): http://fakty.interia.pl/galerie/swiat/polskie-mig-29-nad-litwa/zdjecie/duze,1669064,1,268
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 08, 2015, 15:59:18 »
My tu gadu gadu, a z Mińska odleciały (miały odlecieć) MiG-i na kolejnego Orlika, już szóstego.
Sprawa przeszła bez większego rozgłosu. Był sam el Comandante RSZ oraz MON.
Też pojechałem zobaczyć, wszak byłem w pierwszej grupie, która postawiła podwodzie na litewskiej ziemi w Szawlach.
Szmat czasu, to już osiem lat od PKW Orlik, jeszcze bez cyferki, numerować zaczęli dopiero od drugiego.

Wpisałem, że odleciały lub miały odlecieć, zależne to było od pogody na Litwie, z nad morza pędziło jakiś syf i w południe nie było warunków do lądowania.

Usłyszałem też dobry tekst: "Szybciej chwałę złapiesz odmawiając wykonania zadania w trudnych warunkach, niż wykonując je poniżej twoich dopuszczalnych". Na te słowa trzeba było czekać... dwie katastrofy.

« Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 08, 2015, 16:51:52 »
Ledwo co przylatują i znowu odlatują. Ja nie wiem kiedy ten czas tak leci.. ;)

Oby chłopaki mieli (i chyba nawet jedna Pani) spokojne wyloty.

« Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 28, 2015, 10:14:44 »
My tu gadu gadu, a z Mińska odleciały (miały odlecieć) MiG-i na kolejnego Orlika, już szóstego.
Sprawa przeszła bez większego rozgłosu. Był sam el Comandante RSZ oraz MON.
Też pojechałem zobaczyć, wszak byłem w pierwszej grupie, która postawiła podwodzie na litewskiej ziemi w Szawlach.
Szmat czasu, to już osiem lat od PKW Orlik, jeszcze bez cyferki, numerować zaczęli dopiero od drugiego.

Wpisałem, że odleciały lub miały odlecieć, zależne to było od pogody na Litwie, z nad morza pędziło jakiś syf i w południe nie było warunków do lądowania.

Usłyszałem też dobry tekst: "Szybciej chwałę złapiesz odmawiając wykonania zadania w trudnych warunkach, niż wykonując je poniżej twoich dopuszczalnych". Na te słowa trzeba było czekać... dwie katastrofy.

Moim zdaniem, do tych dwóch znanych i najbardziej tragicznych katastrof, dorzuciłbym jeszcze tę pod Otwockiem. :)
Mam nieodparte wrażenie, że mechanizm, który doprowadził do tragedii z 98 r. był bardzo podobny do tego smoleńskiego.
Ale to nie o tym temat...