Poproszę o jakieś bliższe info na temat tego programu, w google niewiele znalazłem, jakaś wersja 1.27 chyba jeszcze na dyskietkach, bo tak archiwum spakowane. Czy ten program jest free, jeśli tak to skąd go zassać?. Some1 piszesz, że wydajność po kompresji będzie gorsza - w stosunku do domyślnego FSX, czy wersji z mipmapami (czy wydajność FSX spadnie jak skonwertuję tekstury do tego formatu?). Które tesktury warto konwertować (zauważyłem że mnóstwo ich jest w formacie BMP).
Oprócz tego mam dwa, niewielkie myślę problemy. Pierwszy to taki, że w menu wyboru latadła niektórym dodatkowym samolotom brakuje thumbnailsa, jest obrazek z pytajnikiem i podpis, nie ma miniaturki. Podejrzewam że to kwestia niewłaściwej lokalizacji pliku dla samolotów spod FS9. Jak nazywają się pliki z miniaturkami, gdzie ich szukać, i gdzie umieścić, żeby były widoczne w FSX?
Drugi problem dotyczy niektórych maszyn (np
FSX GMAX Eurocopter EC145 REGA V3 z Simviation, czy Blackhawk również z tego samego serwisu). Otóż cały model wyświetlany jest poprawnie, z wyjątkiem powierzchni przeszklonych, wszędzie, gdzie powinna byc szyba, jest pusty otwór (bez żadnych dodatkowych bugów, wygląda po prostu tak, jakby ktoś zapomniał powstawiać szyby do maszyny).