Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator X  (Przeczytany 155351 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Microsoft Flight Simulator X
« Odpowiedź #885 dnia: Stycznia 15, 2008, 14:07:20 »
A zwróciliście uwagę w jakim stopniu wykorzystane jest to monstrum? ... 87%  :karpik  :karpik  :karpik
To ja już nawet nie będę żadnych wniosków wysuwał, bo normalnie szkoda słów  :118: ... ktoś nas tu robi w ...  :118:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #886 dnia: Stycznia 15, 2008, 16:16:43 »

Sprawdzone przeze mnie, pracownika EMPiKu. Jeśli nie będzie na miejscu, można sprowadzić z innego empiku do tego, w którym chce się odebrać.

Potwierdzam. Właśnie dzisiaj zamówiłem w ten sposób w Bydgoskim EMPiK-u drugiego FSX (PL - ja mam angielski z pierwszej dostawy) dla małżonki (jako dodatek do odziedziczanego właśnie po mnie kompa). Bez problemu poszukali gdzie jest i na poniedziałek sprowadzą z innego EMPiK-u w cenie 139 zł.

Odszczekuję  :569: to co napisałem! EMPiK to jednak dziadowska firma! Wczoraj w dniu wyznaczonym na odbiór FSX przybyłem do EMPiK i dowiedziałem się, że jednak nie ma. Na moją uwagę, że skoro żądali telefonu kontaktowego to wypada klienta uprzedzić aby nie jeździł bez sensu zrobili głupie miny i powiedzieli, że dziś zadzwonią. Zadzwonili ... i poinformowali, że gry nie ma bo ... mają coś pomylone w kodach towarów.  :036:

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #887 dnia: Stycznia 15, 2008, 16:48:42 »
Nie wiem co to za "czit" na tym filmiku z 8 jajkami, skoro FSX i tak korzysta tylko z dwóch. A jeśli mają gotowy lepiej zrównoleglony kod to czekam na pucza i lecę do sklepu po C2Q.
Ostatnio nawet miałem okazję sprawdzić u siebie jaka będzie różnica gdy zamiast 1GB RAM wsadzę 3GB. Różnica była taka, że oczywiście było nieco płynniej i szybciej mogłem przywracać do pulpitu, ale tekstury nadal się ładowały i po chwili znikały jak tylko spojrzałem w drugą stronę. :D Sprawdzałem stan wolnej pamięci i nie spadał poniżej 2GB nawet na wysokich detalach z autogenem (WinXP).  :karpik
Ciekawe rozwiązanie 2GB wolnej pamięci, a FS ładuje tekstury z HDD zamiast zrobić pożytek ze 100x szybszego RAMu. :D
DCS/FSX/AC/pCARS

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #888 dnia: Stycznia 15, 2008, 16:56:41 »
FSX potrafi robić większy użytek z dużej ilości rdzeni przy wczytywaniu i genracji terenu - dlatego gra tak szybko się wczytuje na tym filmiku. Ale FPS od tego nie wzrasta specjalnie, co najwyżej nie ma przycięć na najwyższych detalach. Nic nadzwyczajnego.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #889 dnia: Stycznia 15, 2008, 17:04:30 »
FSX potrafi robić większy użytek z dużej ilości rdzeni przy wczytywaniu i genracji terenu

Chyba nieszczególny, skoro tak trudno pozbyć się rozmytych tekstur.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #890 dnia: Stycznia 15, 2008, 17:14:10 »
Chyba nieszczególny, skoro tak trudno pozbyć się rozmytych tekstur.

Chodzi głównie o domki i drzewka z autogenu, siatkę terenu, która jest zagęszczana w zależności od ustawień symulatora. U mnie FSX stosunkowo mało rzeźbi po dysku podczas wczytywania, za to procesor cały czas prawie pracuje pod pełnym obciążeniem. Co do rozmytych tekstur, to ja tam żadnych na tym filmie nie widziałem :D

Ostatnio nawet miałem okazję sprawdzić u siebie jaka będzie różnica gdy zamiast 1GB RAM wsadzę 3GB. Różnica była taka, że oczywiście było nieco płynniej i szybciej mogłem przywracać do pulpitu, ale tekstury nadal się ładowały i po chwili znikały jak tylko spojrzałem w drugą stronę.
A ile pamięci dołożyłeś do karty graficznej? ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #891 dnia: Stycznia 15, 2008, 17:36:40 »
A ile pamięci dołożyłeś do karty graficznej? ;)
Oczywiście nie dołożyłem i to normalne, że tekstury znikają, tylko dlaczego na nowo wczytuje je z dysku a nie z RAMu skoro ma tyle wolnego ?  :121:
FSX można scharakteryzować krótko tak: jak twój sprzęt nie spełnia wymagań to zamula, jak masz dużo lepszy niż zalecany to nie będzie w pełni wykorzystany, a i tak pewnie będzie zamulał. :D
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #892 dnia: Stycznia 15, 2008, 20:11:56 »
Hej .
W czwartek jadę do Krakowa , jak możecie podajcie namiary na sklepy które mogą mieć FSX .

« Odpowiedź #893 dnia: Stycznia 15, 2008, 21:20:49 »
Panowie to ja juz chcem miec tego procka  :020:
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #894 dnia: Stycznia 16, 2008, 20:53:44 »
Panowie to ja juz chcem miec tego procka  :020:

Heh, to zacznij już starać się o kredyt pod zastaw domu, samochodu i swojej duszy  :121:
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #895 dnia: Stycznia 16, 2008, 21:16:57 »
nie no spokojnie dam rade bez kredytow itp. :003:
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #896 dnia: Stycznia 20, 2008, 23:05:47 »
Odszczekuję  :569: to co napisałem! EMPiK to jednak dziadowska firma! Wczoraj w dniu wyznaczonym na odbiór FSX przybyłem do EMPiK i dowiedziałem się, że jednak nie ma. Na moją uwagę, że skoro żądali telefonu kontaktowego to wypada klienta uprzedzić aby nie jeździł bez sensu zrobili głupie miny i powiedzieli, że dziś zadzwonią. Zadzwonili ... i poinformowali, że gry nie ma bo ... mają coś pomylone w kodach towarów.  :036:
Masz już.
Ja nadal czekam :/
Szukałem po necie sklepów które to mają . Żaden nie ma :( A jak już to w cenie 200-350 zł !!!

« Odpowiedź #897 dnia: Stycznia 20, 2008, 23:53:17 »
Masz już.
Ja nadal czekam :/
Szukałem po necie sklepów które to mają . Żaden nie ma :( A jak już to w cenie 200-350 zł !!!

Nie mam - EMPiK ma taki bu... ups ...to jest bałagan, że nie potrafią ustalić czy i gdzie mają towar. W zasadzie czekam na to aż będzie na pilots.pl. Cena akurat nie gra roli, ale chciałem dla żony wersję polską (ja mam swoją angielską, z tych pierwszych dostaw po 320zł - właśnie z pilots.pl) dla ułatwienia. Jak się jednak nie pojawi ponownie w najbliższym czasie ta wersja FSX.pl to po prostu zamówię normalną wersję angielską w jakimś zagranicznym sklepie i tyle.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #898 dnia: Stycznia 22, 2008, 20:53:56 »
Na stronie gram.pl w dziale używki jest jedna oferta FSX. Tylko, że nie nówka a używana. Może kogoś zainteresuje :)
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #899 dnia: Lutego 12, 2008, 23:58:49 »
Sprawę opisałem tutaj http://www.forum.vatsim.pl/viewtopic.php?t=26841
i pytanie kieruję do posiadaczy FSX+Vista czy też coś podobnego zaobserwowali FSX SP2, Vista 64bit
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl