Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator X  (Przeczytany 155349 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online some1

• Global Moderator
Odp: Microsoft Flight Simulator X
« Odpowiedź #420 dnia: Lipca 12, 2007, 18:29:39 »
raczej fakt że trzeba troszkę poświęcić czasu na szukanie dodatków które zatykają powiedzmy"niedociągnięcia "

Dodałbym jeszcze: "pieniędzy" :D Cena FSX'a plus te dodatki które wymienił Konraf przekracza chyba 1000zł.

Można jeszcze dodać coś w stylu Radar Contact + ruch AI jeśli chcemy latać offline IFR.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #421 dnia: Lipca 12, 2007, 20:45:31 »
Dodałbym jeszcze: "pieniędzy" :D Cena FSX'a plus te dodatki które wymienił Konraf przekracza chyba 1000zł.

Osoby ograniczone finansowo chyba powinny trochę poczekać na Ultimate Terrain X Europe, który jak się wydaje może zastąpić Taburet Vector Europe + xClass Europe za niższą cenę, przy lepszej jakości. Ale zobaczymy jak to będzie.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #422 dnia: Lipca 12, 2007, 20:49:01 »
A co ja niby robię, jak myślisz? :D

empeck

• Gość
« Odpowiedź #423 dnia: Lipca 13, 2007, 14:34:56 »
Mam takie pytanie, jak można wyłączyć te napisy wyświetlające się w prawym górnym rogu ekranu przy przełączaniu widoków?

« Odpowiedź #424 dnia: Lipca 18, 2007, 16:46:36 »
Pytanie w sumie od mojego kolegi (nie będącego użytkownikiem naszego Forum), który chce zakupić FSX deluxe:

Czy spotykany obecnie FSX w cenie około 140PLN jest tylko w wersji polskiej - czy może spotyka się także "normalne" FSX w wersji angielskiej w podobnej cenie?

Czy może angielską wersję trzeba sprowadzić/zamówić sobie w cenie około 300PLN (tak jak były dostępne FSX początkowo np. na pilots.pl)?

Ja swój FSX kupowałem "na początku" jako normalny angielski FSX za ~300PLN, więc nie orientuję się czy obniżenie ceny dotyczy wszystkich wersji językowych czy tylko wersji PL.

« Odpowiedź #425 dnia: Lipca 18, 2007, 18:06:39 »
Pytanie w sumie od mojego kolegi (nie będącego użytkownikiem naszego Forum), który chce zakupić FSX deluxe....

Angielskiej wersji FSX za 140PLN nie spotkałem. Widzialem tylko w tej cenie polskie wersje ale też nie wszędzie  :005:. Musiałbym sprawdzić. Jak coś to dam znac na priv.
Motto obrony plot.: najpierw zestrzel - poukładasz sobie już na ziemi.

« Odpowiedź #426 dnia: Lipca 18, 2007, 18:23:27 »
Angielskiej wersji FSX za 140PLN nie spotkałem. Widzialem tylko w tej cenie polskie wersje ale też nie wszędzie  :005:.

Dzięki tak mi się też wydawało :005: - w końcu gdzieś musiał być haczyk tej nagłej obniżki ceny z 300 na 140PLN (to po prostu tylko wersja PL). No cóż kolega i tak jest przygotowany na wydatek tych 300 PLN - tyle, że kiełkowało w nim ziarenko nadziei, że może da się nieco taniej.

Trudno, zresztą ja też będę się rozglądał za drugim egzemplarzem gdy w styczniu czy lutym kupię nowego kompa i mój obecny oddam żonie wraz z zainstalowanym tam FSX (bo na razie "męczy" starego FS9 - FSX jej obecny komp nie pociągnie niestety).
« Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2007, 18:32:46 wysłana przez Razorblade1967 »

empeck

• Gość
« Odpowiedź #427 dnia: Lipca 21, 2007, 22:39:21 »
Tak powinien wyglądać VFR Poland... Fototextury + idealnie dopasowany autogen:

Więcej:

http://www.aerosoft.de/_php_projekte/_php_screenshots2/screenshots.php?sp=fsx&p=vfrgermany_1

« Odpowiedź #428 dnia: Lipca 23, 2007, 13:23:12 »
MFSX tylko dla Visty ?
Dlaczego wybrano tą platformę dla tej gierki? Wyłącznie z powodów marketingowych.

Jak widzę FSX nie wykorzystuje jakiś super możliwości D10 . Poza tym jak się okazuje D10 może już wkrótce nie być only Vista przygotowywana jest specjalna konwersja do XP.
http://www.idg.pl/news/109602.html
Ale jak się okazuje sam Micro prowadziła prace z przeniesieniem D10 na XP (jak można było tworzyć aplikacje/gry pod D10 gdy  vista nie była wydana ?).
http://osbeta.org/directx_10_jednak_na_windowsie_xp/news.38.pliki.htm

Tak więc całkowicie możliwe że FSX był testowany pod XP :010: :011:
« Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2007, 13:31:12 wysłana przez muminek »

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #429 dnia: Lipca 23, 2007, 13:33:04 »
Ale o co chodzi, bo nie rozumiem? Przecież póki co FSX śmiga w wersji DX9 pod XP. A że wersja DX10 której jeszcze nie wydano i która na chwilę obecną wygląda tak:

będzie działać tylko pod DX10, to chyba zrozumiałe. A na czym ten DX10 będzie działać, to jeszcze kwestia otwarta.

« Odpowiedź #430 dnia: Lipca 23, 2007, 13:41:20 »
Idę po lugera i poszukać mojego dostawcy "softu"*.  :007:
No kurde w butelkę mnie znowu nabili :/

A moderatora proszę o wywalenie tej ciężkiej głupoty którą strzeliłem. :karpik

*" Oszukasz mnie - powinieneś się wstydzić , oszukasz mnie drugi raz - to ja powinienem się wstydzić"

« Odpowiedź #431 dnia: Lipca 23, 2007, 13:59:32 »
FSX + VISTA to strata cennych FPSów.
Jak najbardziej XP.

pozdrawiam
ROB

empeck

• Gość
« Odpowiedź #432 dnia: Lipca 23, 2007, 14:06:18 »
Dx10 na XP jest bardzo mało prawdopodobny.

http://blogs.msdn.com/ptaylor/archive/2007/06/28/dx10-on-xp-round-2.aspx

Ja mam Vistę i nie narzekam.

« Odpowiedź #433 dnia: Lipca 23, 2007, 14:41:24 »
Z XP byś bardziej nie narzekał  :003:

pozdrawiam
ROB

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #434 dnia: Lipca 23, 2007, 14:43:49 »
Mając sprzęt jak empeck to ja bym na nic nie narzekał...

Dobra, starczy spamu.  :002: