Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator X  (Przeczytany 155573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Microsoft Flight Simulator X
« Odpowiedź #540 dnia: Września 25, 2007, 18:40:22 »
Jeśli ktoś by mógł zrobić taką misje to byłbym wdzięczny  :001:
A może na online gaszenie pożaru?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #541 dnia: Września 25, 2007, 19:17:26 »
Czy SP1 działa z demkiem?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #542 dnia: Września 25, 2007, 19:40:45 »
Chyba jeszcze nie było nikogo kto by chciał sprawdzić, możesz być pierwszy :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Boxster

• Gość
« Odpowiedź #543 dnia: Września 25, 2007, 22:34:54 »

Dorwałem lekko chorawy dodatek "Mission: Combat Force". Latamy jakimś wypasionym A-10, trzepiemy d... terrorystą, na pasie mijamy krokodyle, Abramsy walczą z pingwinami ... ludzie o co tu chodzi?  :banan

http://www.pcaviator.com/shop/viewAProduct.php?pid=741

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #544 dnia: Września 25, 2007, 23:32:35 »
Mam takie lamerskie pytanie. Ponieważ dzisiaj zebrało mi się na latanie wołowatymi jetami i wszystko nawet fajnie, tylko nie mogę dojść do tego jak używać odwracaczy ciągu. Włączanie ich myszką w trakcie lądowania jest maksymalnie niewygodne bo łapy trzeba trzymać na drągu a nie odrywać do gryzonia, a w controlsach nie dogrzebałem się stosownej opcji (może nazwa jest jakaś dziwna). Przepustnica od x45 w pozycji 0% daje ciąg 0%, jak uzyskać wsteczny?

« Odpowiedź #545 dnia: Września 25, 2007, 23:48:51 »
Ja mam podobny problem w FS2004  z X52. Ja go rozwiązałem przypisując klawisz zmniejszenia ciągu w profilerze do joya, ale jeśli ktoś ma inną radę to chętnie poczytam.  :121:
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #546 dnia: Września 26, 2007, 00:57:07 »
Hmm, możesz dokładnie napisać którą opcję z controls przypisałeś do klawisza i jak to działa - stopniowo, czy od razu na full?
Mam jeszcze jedno pytanie. Ponieważ z nieznanych mi powodów FSX nie umożliwia przypisania zoomu widoku do osi, to mam go ustawionego pod klawiszami Saiteka. Problem w tym, że za każdym razem jak włączę okno ATC to zoom przestaje działać. Aby ponownie móc zoomować muszę wyłączyć sterowanie widokiem przy pomocy myszy (używam emulacji myszy w nview to mouse zeby kontrolować widok UR Gearem) kliknąć na ekranie (byle gdzie) klawiszem myszy i ponownie włączyć sterowanie widokiem przy pomocy myszy. Jest to okropnie upierdliwe (tyle czynności, a przecież z ATC korzysta się bardzo często. Sprawdzałem już czy gdzieś nie ma konfliktu klawiszy, sprawdzałem różne opcje, które mogłyby mieć z tym związek i nic. Za każdym razem jak wywołam ATC zoom przestaje działać :-/

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #547 dnia: Września 26, 2007, 07:43:01 »
Sterowanie ciągiem:

F1 -  0%
F2 -  płynnie do tyłu
F3 -  płynnie do przodu
F4 -  100%

Wystarczy przytrzymać F2 żeby włączyć rewersy. Warunek konieczny - oś przepustnicy w joyu nie może drgać. Najwyżej ustaw sobie deadzone na zerze.
Żeby rewersy przypisać do przepustnicy trzeba mieć płatne FSUIPC, ewentualnie latać jednym z samolotów Project Tupolev w FS2004.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #548 dnia: Września 26, 2007, 10:08:40 »
Dzięki, teraz wiem mniej więcej na czym stoję.
Co do zoomu, to doszedłem do tego, że nie ma związku z emulacją myszy. Nawet jak włączę domyślne rozglądanie hatem i do tego zoom pod przyciskami, to za każdym, razem jak włączę okienko ATC zoom przestaje działać i nie działa nadal po jego wyłączeniu, dopóki nie kliknę gdzieś myszą.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #549 dnia: Września 26, 2007, 10:23:36 »
Dlatego zoom nie działa, bo aktywne jest okno ATC. Jeśli nie zamykając okna ATC klikniesz w widok 3d, to zoom powinien działać.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #550 dnia: Września 26, 2007, 11:28:49 »
Nie da się tego zrobić bez klikania? Kombinuję tak, aby ATC obsługiwać klawiszami bez dodytykania myszki, bo to dla mnie uciążliwe ze względu na to, że rozglądam się myszą (tzn gearem, ale on w FSX udaje myszkę), więc aby cokolwiek zrobić myszką muszę unieruchomić rozglądanie się. Skoro wyłączam okno ATC (domyślnie klawisz "`") i ono znika, to dlaczego aktywny nie staje sie widok 3d bez potrzeby odatkowego klikania na nim?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #551 dnia: Września 26, 2007, 11:45:46 »
Chyba sie nie da na 99%, ATC tez obsluguje z klawiszy ale potem trzeba myszka kliknac byle gdzie na pulpit po zamknieciu ATC
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #552 dnia: Września 26, 2007, 15:25:23 »
Za ile można kupić FSX delux ?
Zapytałem googla i mam wyniki w przedziale od 140 zł do 305!
O co tu chodzi ?Stare dane?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #553 dnia: Września 26, 2007, 15:31:35 »
Nie, promocyjne ceny. Śmiało bierz tego za 140zł, na przykład:
http://www.3kropki.pl/p/1/2/microsoft_flight_simulator_x_deluxe_edition.php

« Odpowiedź #554 dnia: Września 26, 2007, 15:53:05 »

Dorwałem lekko chorawy dodatek "Mission: Combat Force". Latamy jakimś wypasionym A-10, trzepiemy d... terrorystą, na pasie mijamy krokodyle, Abramsy walczą z pingwinami ... ludzie o co tu chodzi?  :banan

http://www.pcaviator.com/shop/viewAProduct.php?pid=741
Abacus. Czy trzeba pisać coś więcej :118:? http://www.abacuspub.com/catalog/s702.htm