Witam wszystkich lotników.
Odkąd używam w simach swojej przepustnicy, zbudowanej na bazie elektroniki z Logitech Extreme 3D i joysticka Saitek Cyborg Evo, pojawił się problem z właściwym skonfigurowaniem czułości osi dla tych kontrolerów (używanych jednocześnie) w niektórych grach. Dopóki latałem w Lock On problem nie istniał ponieważ tam w każdym kontrolerze dla każdej osi można ustawić jej czułość. Kiedy siadłem do starego IL2S oraz FB+AEP+PF okazało się, że ustawienia czułości osi w grze (to okno z krzyżem joya i ustawieniami 10 20 30 40 .....itd)

ustawia wartości dla potencjometrów przepustnicy Logitecha, pomimo ,że lotki , ster wysokości i kierunku mam przypisane do Saiteka ( na obrazku poniżej Saitek to ID2 a "Moc" przypisana do Logitecha-suwak osi U).

Mało tego, przy użyciu joya wogóle nie mogę poruszać w oknie ustawień czułości tymi biegającymi kwadracikami.One reagują tylko na potencjometry przepustnicy. Co ciekawe w grze to właśnie joyem steruję lotki ,wysokość i kierunek, pomimo tego, że nie mogę ustawić ich czułości. Czy ktoś może rozwiązał ten proble? Jak zrobić, by to joy Saitek był podstawowym kontrolerem w grach i w systemie a przepustnica na bazie Logitecha była tym drugim urządzeniem, bo teraz mam odwrotnie a przede wszystkim , by można było zmienić czułośc osi joya (a nie potów na przepustnicy)ze standardowych, które są automatycznie przypisywane do takich jak ja chcę? Może coś w pliku Config.ini? Ja juz wyczerpałem pomysły

dlatego zwracam się z prośba do was
Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc.