Ankieta

Co sądzisz o pomyśle stworzeina w "Hangarze" nowego działu "Inne symulatory"?

Dobry pomysł
36 (92.3%)
Zły pomysł. Dobrze jest, jak jest
3 (7.7%)

Głosów w sumie: 27

Głosowanie skończone: Stycznia 22, 2006, 13:34:40

Autor Wątek: Nowy dział forum - czy potrzebny?  (Przeczytany 4292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Nowy dział forum - czy potrzebny?
« dnia: Stycznia 08, 2006, 13:34:40 »
Zarówno my, użytkownicy tego forum, jak i symulatory starzejemy się powoli :020:, a jednych i drugich ciągle przybywa, skutkiem czego rośnie ilość chętnych i tematów do dyskusji. Efekt jest taki, że w barze coraz trudniej znaleźć wolne miejsce, zużyte koty i chomiki owinięte taśmą walają się po podłodze, siadając można nieopatrznie nadziać się na Kieł Wodza, że o odstrzeleniu kolana nie wspomnę.   :002:

Zatem proponuję (i tylko proponuję) przenieść dyskusję na temat wszelkiego rodzaju symulatorów, które nie znajdują się w nazwie tego forum, do osobnego działu. Wliczając stare, nowe i dopiero co zapowiedziane produkcje (niekoniecznie lotnicze), które przewijają się przez to forum (i nasze dyski twarde) uzbiera się całkiem spora lista wartych uwagi tytułów, często niestety pominiętych na polskim rynku wydawniczym :005:, bądź, że tak się wyrażę, nieistniejących w polskim internecie.

Nie chodzi mi o tworzenie jakiegoś multisymlatorowego forum ani konkurencji dla Konrafa czy U-Bootwaffe, raczej miejsce na dyskusję w stylu działu modelarskiego bądź techniki lotniczej.

Czekam na opinie Towarzyszy (zwłaszcza Naczelnych  :001:)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

kaa

• Gość
Odp: Nowy dział forum - czy potrzebny?
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 08, 2006, 14:19:49 »
o ile wiem pomysł taki już kiełkował w głowach naszych wielkich wodzów jednak w natłoku spraw widocznie został odłożony na lepsze czasy... :P

ja jestem za w każdym razie. :)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 08, 2006, 16:07:27 »
Ja jestem za.Dodam,że w "głowach wodzów" kiełkuje* też pomysł założenia działu ""Literatura i Film".
Można by wymieniać się opiniami na temat danej monografii itp.

*Ziarenko zasadził qrdl.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Bladerunner

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 08, 2006, 16:21:32 »
Uh czy tylko ja okzałem sie konserwą??

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 08, 2006, 16:23:20 »
Tak :D

Ale to dobrze, świat byłby nudny jakby wszyscy mieli takie same zdanie na wszystkie tematy... prawda Qrdl ? ;)

Borys Trąba

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 08, 2006, 19:16:21 »
Świetny pomysł.  :001:
A ten dział "Literatura i Film" można już założyć i później przenieść?

« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 09, 2006, 09:13:55 »
Rewelacyjny pomysł  :010: :010: :010: :010: :010:
Jeśłi chodzi o mnie, to już od dawna chodzi mi po głowie pomysł o założeniu nowego wątku o symulatorze B-17 Flying Fortress "The Mighty 8th" (oczywiście ta nowsza wersja :004: ).Sim leciwy ale baardzo realistyczny i z niezłą grafiką.
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 09, 2006, 09:46:48 »
Za powstaniem działu pt. "Inne symulatory" optowałem już dawno - więc moje zdanie jest znane - zdecydowanie za! Natomiast dział pt. "Literatura i film" to też dobry pomysł - wprowadzi większy porządek na forum. Dołożył bym jeszcze sprawę działu traktującego ogólnie rzecz biorąc o technice wojskowej - mniej lub bardziej związanej z lotnictwem, co pozwoliłoby zachować dział "Technika lotnicza" w "czytej" postaci dotyczącej tylko lotnictwa, a pojawiające się wątki na tematy np. czołgów, broni ppanc. czy broni przeciwlotniczej można by zakładać w nowym dziale np. "Technika wojskowa" czy "Uzbrojenie" (nazwa w sumie nie jest aż tak ważna). Dotychczas takie dyskusje odbywają się w dziale "Dyskusje przy barze" czy w "Technice Lotniczej".

Angelripper

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 10, 2006, 23:01:58 »
Inne symulatory...czy również takie kąski jak"Sub Command'? ;-)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 11, 2006, 01:11:33 »
Powiem tak wszystko jest na dobrej drodze, jak znajde chwile czasu to dokonam zmian :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Angelripper

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 11, 2006, 19:41:57 »
Może od razu stuknąć podział RPG/FPS/RTS jako najbardziej popularne?

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 11, 2006, 22:26:55 »
Żądam działu o wodzie w PF !!!!!!!!!!!!!  :118: :118: :118: :118: :118:

Angelripper

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 13, 2006, 02:57:06 »
Eeeee..po co taki dział?Przecież to nic specjalnego :021: :021: :021: :021: :021:

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 13, 2006, 11:57:51 »
Eeeee..po co taki dział?Przecież to nic specjalnego
Mazak, gdzie dałeś kluczyki do Blitza jak wczoraj odwieźliśmy tamtych gości do podziemnego sanatorium w górach Harzu ? Potrzebne znowu są...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 13, 2006, 14:43:15 »

Mazak, gdzie dałeś kluczyki do Blitza jak wczoraj odwieźliśmy tamtych gości do podziemnego sanatorium w górach Harzu ? Potrzebne znowu są...

Ja oddałem Schmeisserowi, mówił że ma jakąś fuszkę do odwalenia ale po robocie miał wypicowanego i napojonego fureksa odstawić do hangaru na spoczynek.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"