Autor Wątek: Król wrócił!  (Przeczytany 9312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: Król wrócił!
« Odpowiedź #45 dnia: Września 10, 2020, 12:20:58 »
Król wraca https://www.kickstarter.com/projects/spectrumnext/zx-spectrum-next-issue-2?ref=discovery&term=zx%20spectrum%20
Jak ktoś chce, to ma jeszcze kilka godzin, żeby się załapać  :evil:.
Ja już czekam na swój egzemplarz  8).

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #46 dnia: Września 10, 2020, 12:36:13 »
A klawiatura chociaż będzie działać? :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Września 10, 2020, 12:46:50 »
A klawiatura chociaż będzie działać? :D
Poczytaj, oczywiście. Będzie to oficjalna, w pełni działająca maszyna ze wszystkimi możliwymi odmianami Spektrusia i znacznie więcej, bo np. będzie więcej pamięci, obsługa kart, wifi ;-), tryby "turbo" etc. To nie jest projekt konsoli.

« Odpowiedź #48 dnia: Września 10, 2020, 13:56:05 »
Czekam na powrót królowej A500. Wystarczyłby mi oryginał, byle z wyjściem HDMI albo DP.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #49 dnia: Września 10, 2020, 14:17:20 »
Poczytaj, oczywiście. Będzie to oficjalna, w pełni działająca maszyna ze wszystkimi możliwymi odmianami Spektrusia i znacznie więcej, bo np. będzie więcej pamięci, obsługa kart, wifi ;-), tryby "turbo" etc. To nie jest projekt konsoli.

Nie bardzo mnie interesuje ta maszynka. Po prostu pamiętam jak ludzie jarali się Comoderkiem Mini, a tam klawiatura nie działa. Taka sztuka dla sztuki była. Stąd ironicznie zapytałem. Podobny wał wyszedł z Playstation Classic, więc kompletnie nie mój target. Tym razem nie dam komuś zarobić na mojej nostalgii. No ale życzę miłej zabawy ;).

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Września 10, 2020, 14:37:19 »
Nie bardzo mnie interesuje ta maszynka. Po prostu pamiętam jak ludzie jarali się Comoderkiem Mini, a tam klawiatura nie działa. Taka sztuka dla sztuki była. Stąd ironicznie zapytałem. Podobny wał wyszedł z Playstation Classic, więc kompletnie nie mój target. Tym razem nie dam komuś zarobić na mojej nostalgii. No ale życzę miłej zabawy ;).

Defetyzm. To już jest drugie wydania ZX Spectrum Next, a pierwsze okazało się wielkim sukcesem, o czym można poczytać i raczej nikt nie ma wątpliwości odnośnie wydania drugiego. Nie ma co ludzi zniechęcać a priori, bo coś tam ktoś inny naobiecywał, tylko zgłębić temat i podjąć decyzję, bo inaczej mamy stereotyp podobny do tego, że każdy Polak to złodziej samochodów (każdy taki projekt to lipa, bo ktoś coś kiedyś naobiecywał i się nie wywiązał).
Jeśli chodzi o C-64 to jest wersja MAX w wersji 1:1 i ma działającą klawiaturę, która nawet ma odpowiedni dźwięk, ba!, można ją nawet kupić w PL w sieciówkach. Fajna maszynka, też polecam.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #51 dnia: Września 10, 2020, 15:24:31 »
Żaden tam defetyzm, piszę jak było czy tam jest. Nie mówię, że tak samo jest w tym wypadku. Co kto lubi i baw się dobrze. Ja już na kompach reto nagrałem się i nie raz zabytków się narobiłem. Starczy mi :). teraz co najwyżej oglądnę na YT jak ktoś reanimuje staruszka, albo doposaża Amigę ;).

« Odpowiedź #52 dnia: Września 10, 2020, 19:56:28 »
Królem to był Commodore 64, a nie spektruś. Swoją drogą nie mogę przeboleć, że kiedyś wieki temu komuś sprzedałem mojego Comodorka.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #53 dnia: Września 11, 2020, 08:45:26 »
A ja komuś dałem. A z 20 lat temu dostałem innego, ale żona mi wyrzuciła. :) Inna sprawa, że ja się trzymam emulatorów. Komfort użycia przeogromny. BTW ta wersja Max jest ciekawą alternatywą, ta z działającą klawiaturą, bo nie da się ukryć, że gry na C64 to nie tylko machanie joyem, ale też i użycie klawiatury...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.