Próbowałem lotów na He-111. Bardzo przyjemny w pilotowaniu, bardzo dobra widoczność, możliwość spojrzenia ze stanowiska strzelca/bombardiera., łagodnie podchodzi do lądowania. A nade wszystko to oczywiście samolot bombowy, a nie myśliwski co jest rzadkością. T eraz - do rzeczy
A / problemem okazało się jednak utrzymanie maszyny w locie poziomym po uruchomieniu pilota automatycznego. Ogólnie trzyma się w powietrzu jednak wykazuje tendencję do nieznacznego pochylania na skrzydła. Po pewnym czasie prowadzi to do utraty kursu, ze wszystkimi płynącymi stad konsekwencjami. Czy powodem może być niesymetryczny ciąg silników ?
B / interesują mnie wskaźniki w kabinie pilota.Większośc znam ale - jeden to okrągła tarcza z zielonkawym punktem pośrodku. Drugi mieszczący się po jego prawej stronie - podłużne okienko z trzema pionowymi paskami. W okienku porusza się, na lewo lub prawo, bursztynowa kreska. Czy ktos ma może link do odpowiedniej strony ? Nie chciałbym latac " na pasek" u dołu ekranu...
C / czy jest określona, w miarę precyzyjnie, wzajemna zależność pomiędzy mieszanką, a obrotami silnika ? Jak się ma do tego skok śmigła ? Jaka jest ekonomiczna temperatura cieczy chłodzącej ?
D / czy stosujecie przy starcie procedurę blokowania koła ogonowego ?
E / widoczne na ekranie symbole celownika – czy mają konkretne znaczenie ? Ma ktoś może linki do tego typu stron ?
F / osobna sprawa to zrzut torped…Robimy to, odkładając poprawkę, tylko na oko ? Wysokość zrzutu ? Z tego co wiem spadają obie naraz.
Teed