Autor Wątek: Wirtualne Polskie Siły Powietrzne  (Przeczytany 12863 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wirtualne Polskie Siły Powietrzne
« dnia: Stycznia 24, 2006, 23:01:39 »
Moim pomysłem jest powołanie Polskich Wirtualnych Sił Powietrznych w Lock On FC.
Ta formacja powinna być oparta na 1 elt w Mińsku Mazowieckim - jednak najwiecej samolotów flyable pochodzi z tej jednostki (18 maszyn).

Niniejszym ogłaszam nabór do tej formacji - szukamy wszystkich funkcji od szeregowego pilota poprzez Dowódcę Eskadry aż do Dowódcy Sił Powietrznych - "latać" będziemy na nowej wersji PL-MOD, która "wydana" będzie wkrótce.

Wstępna propozycja etatów wygląda tak:

Dowódca Sił Powietrznych
Z-ca d/s technicznych (tą funkcję bezczelnie rezerwuję sobię - w uprawnieniami pilota oczywiście  :002: - czasem bym sobie polatał - rezerwowa maszyna zawsze się znajdzie)
Z-ca d/s szkolenia (np. widziałbym tu kogoś z dużym doświadczeniam w Locku)

do fuch sztabowych też się kogoś znajdzie  :002:

Dowódca 1 elt
Dowódcy kluczy
Piloci 1 elt

Dowódca 41 elt
Piloci 41 elt

Gdyby latać na Su-25 w polskich barwach lub Su-22 z kabiną Su-25  (chociaż ta druga możliwość jest chyba gorsza bo eliminuje Su-27 flyable - a przeciwnik powinien jednak mieć ten sprzęt)

Dowódca eskadry szturmowej np. 8 elt - obstawiam Kuscha  :021:
Piloci eskadry szturmowej

Piszcie co o tym myślicie

Co do misji i szkoleń to z racji aktualnej pracy mogę coś stworzyć zbliżonego do reala (nie ukrywam, że liczę na pomoc Schmeissera - w tworzeniu misji  :001:) - myślę, że Toyo mógłby pomóc jako konsultant z powietrzną praktyką.

Generalnie założeniem tej działalności byłoby maksymalne zbliżenie do realnego latania w Polsce.

Co Wy na to  :011:
Z wirtualny Lotniczym Pozdrowieniem   :new_asthanos: :564:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2006, 23:11:02 wysłana przez Razorblade1967 »

Ajti

• Gość
Odp: Wirtualne Polskie Siły Powietrzne
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 24, 2006, 23:07:26 »
Pomysl pierwsza klasa... sam chetnie bym sie na takie cos zapisal, ale nie wiem czy mialbym czas uczestniczyc w jakistam spotkaniach 'klanowych'  :015:
Pozatym nie mam zbyt duzych umiejetnosci operowania tymi wszystkimi radarami i Bog wie co tam jeszcze jest  :021:

Aczkolwiek kusi mnie... kusi :D Bo moze to mnie sprowokuje do czestszego latania, a tym samym do nauki tych wszystkich 'pierdolnikow' w MiG'u
W razie czego to zaklep mi miejsce  :020:

Pozdrawiam

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 24, 2006, 23:12:47 »
A kryteria przyjęć ?
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 24, 2006, 23:17:58 »
Pomysl pierwsza klasa... sam chetnie bym sie na takie cos zapisal, ale nie wiem czy mialbym czas uczestniczyc w jakistam spotkaniach 'klanowych'  :015:
Pozatym nie mam zbyt duzych umiejetnosci operowania tymi wszystkimi radarami i Bog wie co tam jeszcze jest  :021:

Aczkolwiek kusi mnie... kusi :D Bo moze to mnie sprowokuje do czestszego latania, a tym samym do nauki tych wszystkich 'pierdolnikow' w MiG'u
W razie czego to zaklep mi miejsce  :020:

Pozdrawiam

Myślę, że ta formacja powinna być otwarta - bez podziałów.
Moim zdaniem jest miejsce dla doświadczonych i początkujących - jak w realu - przecież pilot świeżo po Dęblinie to też jeszcze nie AS  :001: (prawdę mówiąc sam nie nie jestem orłem - osobiście wolę grzebanie w plikach - dlatego ten "etat techniczny"  :002

A kryteria przyjęć ?

Wg mnie tzw. netykieta i dobre chęci wystarczą - reszta do przetrenowania

Ideą ma być DOBRA ZABAWA dla ludzi zainteresowanych wirtualnym lotnictwem :010:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2006, 23:24:23 wysłana przez Razorblade1967 »

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 24, 2006, 23:22:24 »
Witam
Pomysł genialny.Mam tylko pytanie.To będą siły Polski NATOwskiej czy komunistycznej?

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 24, 2006, 23:29:52 »
To będą siły Polski Rydzyka.Jak Templariusze będziemy nieść wiarę pogańskim narodom.

Z racji "małych możliwości online" ( maks do 6 graczy?) może skupić się na jednej jednostce.

Ps;
Na pilota rezerwowego możecie mnie wpisać  :118: bez możliwości awansu  :118: :118:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 24, 2006, 23:30:42 »
Polski komunistycznej to jak pamiętam nigdy nie było  :003: - co najwyżej w "drodze do socjalizmu", ale i tak było daleko  :002: - w politykę się bawić nie będziemy :004: - a Rydzyków i podobnych jemu Marianów ignorujemy - jest to poniżej naszej inteligencji  :001:

Jeżeli chodzi o pytanie czy czasy Układu Warszawskiego czy NATO - to ponieważ PL-MOD jest robiony do obecnego stanu naszego lotnictwa - to uważam, że jako siły NATO - jak zabraknie wroga to coś się wymyśli - zawsze można jakąś Białoruś wytworzyć (nawet umiem  :021:).

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 24, 2006, 23:37:52 »
Jak już masz tworzyc nowy kraj,  to proponuję Irak. Już mam nawet pilota śił Iraku hehe :021:

« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 24, 2006, 23:46:22 »
Z racji "małych możliwości online" ( maks do 6 graczy?) może skupić się na jednej jednostce.

Jasne - misje w stylu para lub klucz MiG-ów i parka szturmowców to akurat możliwości naszych Sił Powietrznych (nie sieję defetyzmu tylko znam realne możliwości  :021:) - więc zbliżone do realu - sam nie mam czasu na siedzenie ciągle w sieci na symulatorku, ale od czasu do czasu chetnie z szachownicą bym polatał.

Jak już masz tworzyc nowy kraj,  to proponuję Irak. Już mam nawet pilota śił Iraku hehe :021:

Ten kraj już kiedyś stworzyłem w ME-MOD (z maili wiem, że ten mod jest w "międzynarodowym świecie LO" bardziej popularny niż PL-MOD, a szkoda  :005:) - ale dla zatwardziałego miłośnika "farmerskiego" lotnictwa jakaś współpraca z naszymi Siłami Powietrznymi też się znajdzie  :001:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 24, 2006, 23:54:57 »
Nie no fajnie, byłaby jakaś odmiana, zamiast naparzać się między sobą lecimy razem przeciw Su-27 AI.Ewentualnie jakimś cudem próbujemy, przetrzebić pancerne hordy, bronione przez TORy,Osy,Buki,Szyłki,Tunguski,Faforyty,Igły,Strzały  :020:

Jak bym zrobił taką misję to nikt nie powróci  :021:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 24, 2006, 23:56:12 »
Ja się piszę na tą imprezkę :D

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 25, 2006, 00:06:42 »
Ideą tego byłoby zebranie ludzi, którzy lubią Polskie Lotnictwo (jakie jakie ono jest - jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma) - przecież w takich siłach powietrznych może być 20-30 pilotów, a jednorazowo latać 4-8 w miarę wolnego czasu i możliwości - i zaznaczam początkujący też!.
Podstawa to w miarę możliwości "full real" - mogę porobić trochę misji zbliżonych do realnych założeń, ale byłby potrzebny (na pewno) ktoś doświadczony w organizacji gier on-line w LO (ja niestety "latałem" dotychczas w ekipach około 4 osobowych) - może jako dowódca tych sił :001:.
Technicznie jak trzeba dla lepszego samopoczucia to mogę porobić nawet "nasze" pojady naziemne.

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 25, 2006, 08:27:05 »
Ja się chętnie piszę na taką imprezę :)
Jak tylko nauczę się dobrze lądować :)
Moim zdaniem świetny pomysł! 

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 25, 2006, 09:56:48 »
Ja moge goscinnie powalczyc po dobrej stronie mocy  :004: Latam jakis czas i moge w razie potrzeby pociagnac jakies dzialania na froncie :020: Zaznaczam jednak ze to raczej goscinne wystepy bo nie mam zbyt wiele czasu...

Chcialbym sie jeszcze dowiedziec jakby mialy wygladac misje... jak widzicie loty?

Pozdrawiam i gratuluje pomyslu!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 25, 2006, 10:14:04 »
No to macie pierwszego do którego możecie postrzelać ;]  Lang liebe heilige Deutschland und machtige Luftwaffe ;]

Ps. Sam pomysł mi się podoba :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"