wyślijcie mi proszę nazwy i kontakty do "Wirtualne Polskie Siły Powietrzne" kto, kiedy, jak.
Na razie ze wględu na małą ilość osób latających - to się pewnie zmieni bo działamy od 2 dni - kontaktem jest mój GG 4915536. Ponieważ używam tego komunikatora praktycznie tylko dla celów Locka, umieszczam tam informację kiedy latamy.
Drugą sprawą jest fakt, że ze względu na system pracy pasują mi raczej godziny przedpołudniowe i popołudniowe (zwykle gdzieś do 18), rzadko mam czas wieczorem, a wiem że niektórzy chcieli by latać np. po 21.00. Może ktoś chciałby stawiać serwer w godzinach wieczornych.
Jak Sundowner słusznie zauważył latamy w wersji
Lock On Flaming Cliffs 1.11 + PL-MOD2beta, a umiejętności rzeczywiście nie są ważne. Wczoraj np. ćwiczyliśmy proste zadanie szkolne:
przechwycenie pojedynczego samolotu rozpoznawczego (w tej roli Su-27 z uzbrojeniem tylko bliskiego zasięgu - 4xR73) przez parę dyżurną (z dyżurowania na ziemi) przy wsparciu własnych naziemnych stacji radiokacyjnych - w sumie czysty real, a wiele elementów walki i lotu w szyku można poćwiczyć.
Do soboty postaram się zrobić na mapie Krymu układ (stacje radiolokacyjne, bazy eskadr, strefy dyżurowania, strefy obrony rakietowej itp.) przypominający polskie realia.