Autor Wątek: Jak podzielić Neostradę  (Przeczytany 2947 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

E.S.P.

• Gość
Odp: Jak podzielić Neostradę
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 02, 2006, 11:30:57 »
Zgadzam się z Panami powyżej  ale:
- czy stawiając serwer loka na jednym kompie chcesz grać na drugim?
Bo jeśli tak to ten numer niestety ci nie wyjdzie - sprawdzone i nie daliśmy rady.
Jeden sygnał musiał by iść po LAN a drugi po Internet niestety tego Lock nie potrafi.

potrafi - aby podlaczycdo serwera stojacego lokalnie trzeba zamiast globalnego IP serwera wpisac adres serwera lokalny - zaczynajacy sie na 192.168. - dziala w 100% w LO i w Il2

« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 02, 2006, 15:58:50 »
Ok .Przypisałem ręcznie IP i bramę, wyłączyłem DHCP ,na razie jeszcze działa  :004:  Dzięki wszystkim. .Teraz idę o schodek wyżej. Jak poprawnie skonfigurować firewall w routerze  :011:  nie wiem do czego są ustawienia w takich sekcjach ak :

Packet Filtering
Bridge Filtering
Intrusion Detection
Block WAN Request
URL Blocking

Jeśli ktoś wie, to niech mnie oświeci, bo ciemnośc widzę
Z góry dziękuję
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 02, 2006, 18:50:52 »
Zgadzam się z Panami powyżej  ale:
- czy stawiając serwer loka na jednym kompie chcesz grać na drugim?
Bo jeśli tak to ten numer niestety ci nie wyjdzie - sprawdzone i nie daliśmy rady.
Jeden sygnał musiał by iść po LAN a drugi po Internet niestety tego Lock nie potrafi.

potrafi - aby podlaczycdo serwera stojacego lokalnie trzeba zamiast globalnego IP serwera wpisac adres serwera lokalny - zaczynajacy sie na 192.168. - dziala w 100% w LO i w Il2

Doprawdy dziwne ?Ciekaw jestem czy to sprawdzałeś tak jak my?

Dzielone Neo przez router na 2 komputery.(oczywiście forwarding)
Postawiony serwer na jednym z nich.
Cała eskadra na zewnętrzne IP umiała wejść tylko mój drugi  komputer  nie umiał.
Zaznaczam że IP nadane ręcznie . Próbowaliśmy wejść na ip wewnętrzne i zewnętrzne.

Kurna jak to działa a mi nie to się wpienie!!!
Niech Moc będzie z Wami!

« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 04, 2006, 14:54:33 »
Używam juz parę dni to moje nowe "okno na świat -neo512" i zauważyłem jeden niepokojący mnie objaw. Jak gram na HL w IL2 wszystko jest ok, ale jeśli skończę,wyłącze HL to router albo się zawiesza, albo zrywa połączenie. NIe otwiera mi się żadna strona www.Jak się otwiera to bardzo powoli. Muszę go wyłączyći włączyć i wszystko znowu jest ok. Czy ktoś wie co jest nie tak  :011:
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

kaa

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 04, 2006, 17:35:55 »
Może coś się przepełnia i - za przeproszeniem - nie wypróżnia jak należy i router dostaje... zaparcia. U mnie było tak, że od czasu do czasu (dość rzadko ale jednak) router się wieszał i wrażenie na nim robiło dopiero odłączenie od prądu. Problem rozwiązała zmiana ustawień DNS czy czegoś takiego.

« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 04, 2006, 23:07:11 »
Dzięki Kaa za trop. Miałem ustawione w kompie DNS i IP a jednocześnie  router miał ustawiony w tych opcjach automat. Wyłączyłem automatyczny IP i DNS i działa. Po wyjściu z HL jest ok.
Gdybym jeszcze tego firewalla umiał ustawić to by było GIT.

HL- EKG_Polbaj

kaa

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 05, 2006, 23:27:08 »
Skoro już mamy taki wątek, to mam pewien problem. Otóż moje dwa kompy z XP spięte przez router (akurat jeden z nich wymieniłem... nie mój :P) pozostają ze sobą w dość specyficznej relacji tzn. tamten ojca widzi mój i udostępnione na nim foldery, natomiast mój nie widzi nic poza sobą, a gdy wchodzę w miejsca sieciowe -> cała sieć -> windows network, wywala mi, że nie można przeglądać sieci z powodu jej braku bądź nieuruchomienia. Przerzucać pliki mogę poprzez foldery na moim kompie, ale ciekaw jestem co jest nie tak...

kaa

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 06, 2006, 00:23:34 »
Dałem radę. Pomogło przeinstalowanie klienta sieci i usługi udostępniania oraz ponowne odpalenie konfiguratora. Fajnie jest. :)

« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 06, 2006, 17:26:44 »
Kaa miałem tak samo. U mnie to była wina firewalla. Też już działa.

Teraz kombinuje z przekierowaniem portów. Chciałem przekierować takie same porty dla obu komputerów w sieci. Niestety jak się przekieruje np. port FTP (21) na jednym kompie, to już na drugim się tego nie da zrobić. Szkoda.......a może zna ktoś sposób :011: Teraz ustawiłem Dynamiczny NAT, może coś pomoże.

Jeszcze nie próbowałem stawiać serwera na HL.

HL- EKG_Polbaj