Autor Wątek: Aquanox - revolution  (Przeczytany 2221 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Aquanox - revolution
« dnia: Stycznia 27, 2006, 15:46:09 »
To miła , ciepła pełna franciszkanskiej miłości do wszystkiego co żyje gra , która zaczyna sie słowam :

Peace time, a hard time for a mercies like me. For many years i used to get every kind of job ....

Po czym pojawiaja się ruiny nowego yorku , mniej wiecej na głębokości 200 m :D

Swiat Aqua to ziemia po wojnie jądrowej , która stopiła czapy polarne - ludzie uciekli pod wodę. Wszystko było by pięknie.... tyle że prawowitym władcą głębin niejakim Biontsom nie bardzo się to spodobało i wybuchła wojna, którą rzecz jasna wygrali ziemianie. Tyle w pierwszej częsci gry czyli Archimedean Dynasty. Po 30 latach  wybuchła druga wojna z biontsami i o tym jest Aquanox. Gra bardzo podobna do Privateera - wcielamy sie postać wolnego strzelac ,  najemnika , który ma gdzies całą wojnę i chce zarobic tylko kasę, niekoniecznie w sposób kryształowo uczciwy ale koniecznie szybko :D

Co to ma wspólnego z tym forum.

Otóż w gierce jest rewelacyjna woda !!!! Pojazdy posiadają model lotu , a większośc figur bojowych , lotniczych , sprawdza się w walce przeciw ... ni to lodziom ni to samolotom.
Własny statek mozna dowolnie modyfikować - na ile nam kasy wystarczy - mozna zainstalować wtrysk polimeru przed kadłub -zmniejsza tarcie i  wtedy można wykonywać nagłe krótkotrwałe skoki z potęzną prędkością , można zainstalować latarnię plazmową ( podobne rozwiązanie co w ruskich torpedach naddzwiękowych :P - Sun do boju lol), i pozwala nam to pływac też szybko ale bez ograniczeń czasowych , kosztem zasięgu. Do tego całkiem fajnie zrobiona częśc walki "hydroelektronicznej" czyli oszukiwanie sonarów , wykorzystanie warstw ciepłej wody , etc

« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2006, 16:07:43 wysłana przez Schmeisser »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Aquanox - revolution
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 27, 2006, 15:56:49 »
Potrzeba więcej niż 4 screenów żeby zainteresowac nas tą grą ;)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2006, 16:10:40 wysłana przez Sundowner »

Bladerunner

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 27, 2006, 18:39:46 »
Wow uberwoda!! Musze to mieć!! Jest La-7?!

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 27, 2006, 18:44:40 »
Jest
Dostajesz go pod koniec gry podobno , nazywa się Succubus ( ponoć jak Ponury jedzie na przebieżkę po świecie ze swoimi trzema kumplami , to jedzie na koniu o tym wdzięcznym imieniu)  , i jest to łodka zrobiona w technologii Biontsów - nie widac , nie słychać , a jak przy.... uderzy znaczy sie to kredki z tornistra się wysypuja lol

A tak na poważnie jesli rozpatrujem gre w kategorii 'sim' to stawiam ją wyżej od PF , jeśli zaś w kategorii arcade :D to równiez lol

edit

Własnie poszukałm kilka chwil co to też może być ten succubus i nieodmiennie wychodzi na to ze to ksywka jaką nadali wiklingowie swiętemu ubermieczowi w  Pieśń Lodu i Ognia
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2006, 18:53:25 wysłana przez Schmeisser »

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 27, 2006, 20:10:59 »
Własnie poszukałm kilka chwil co to też może być ten succubus i nieodmiennie wychodzi na to ze to ksywka jaką nadali wiklingowie swiętemu ubermieczowi w  Pieśń Lodu i Ognia
Eee tam, Succubus to żeński demon napastujący seksualnie nocą mężczyzn. W odróżnieniu od Incubusa demona męskiego, który chędożył kobiety po kryjomu.
Ogólnie super wymówka na skoki w bok :)

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 27, 2006, 20:14:46 »
A przepraszam , kolega nie wie gdzie można rzeczonego demona może spotkać ?

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 27, 2006, 20:19:30 »
Pamiętam kiedyś była podobna gra, gdzieś tak za czasów alone in dark, zwało się chyba subwar 2050. Naprawdę dużo czasu przy tym spędziłem, symulator prawie jak samolot :D Bardzo dobrze ją wspominam. Świetna grafika, dobrze animacje, warstwy termalne w których można było się ukryć przed torpedami termicznymi a przede wszystkim niesamowicie mroczny i wyrazisty klimat . Jak na mój gust ktoś mógł by zrobić remake, jedynie z lepszą grafiką i był by hit. Jeżeli jest chodź trochę podobne spróbuje ( choć na razie grafika za cukierkowa i za dużo fantastyki)
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 27, 2006, 20:25:06 »
Można spotkać w internecie.
Przeważnie Sukuby są przedstawiane jako kobiety z nagimi piersiami i skrzydłami nietoperza.
Niestety wraz z rozwojem cywilizacji wszystkie demony i potwory wyginęły, nic już nie straszy na uroczyskach. Nawet tajemnicze jęki i ogniki na bagnach, w końcu okazują się kilkoma żulami imprezującymi w krzakach. Nic nie jest już takie jak dawniej :(
Chociaż w jednym z odcinków South Parku Sukubem okazała się nauczycielka :)
A oto i przykładowy Sukub:

Zasady muszą obowiązywać wszystkich. Nawet jeśli chodzi o sztukę...piękną sztukę ;]. Mazak
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2006, 20:35:19 wysłana przez KosiMazaki »

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 27, 2006, 20:26:39 »
Grałem sporo w subwara , był rewelacyny, najniemilej wspominał okręty klasy Whirlwind , które jak przypływały to było zazwyczaj mission over lol
Ja zagrałem w Archimedean Dynasty .. prawie 8 lat temu , i zrobił na mnie kolosalne wrażenie własnie z powodu podobieństwa do subwara w czasie walki. A część gry między misjami, gdzie poruszamy się po bazach  , romawiamy z przygodnie napotkanymi ludzmi 'Ej kolego może przewieziesz ten woreczek fioletowych wodoorostów  do Atacama City - po czym gonią nas piraci chcący odzyskac skradzione zioło ,oraz policja która chce wystrzelać piratów a nas wsadzić za handel drugami' , powoduje że gra ma klimat niepowtarzalny.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 27, 2006, 21:54:22 »
Jeśli ktoś grał w Diablo, to pamięta, że na głębszych poziomach atakowały nas takie biuściaste demonice czarem Blood Star - i to właśnie tak wyglądają te Suki... yyy Suckery... yyyy znaczy się Succubusy :D

Szmajser dobrze wie, że i ja drzewiej zagrywałem ostro w Archimedean Dynasty (przeszedłem ją 1,5-krotnie na najwyższym poziomie trudności). W Subwara 2050 też próbowałem, ale po wielu latach, w związku z czym za nowoczesny komputer sprawiał problemy z przestarzałym programem...

Szmajs, doradź mi, bo powinieneś znać odpowiedź na to pytanie: grałem w Archimedean Dynasty i pasował mi tamten interfejs i sterowanie. Natomiast za ch..... iny Ludowe nie mogłem przyzwyczaić się do Aquanoxa. Źle mi się "latało". Zarówno na dżoju jak i klawiaturze. Dałem sobie spokój po jednodniowej próbie. Nota bene gra wyglądała i brzmiała dla mnie jakbym był na Gay Rave Party w Berlinie *) ...potem był Aquanox 2 czy coś, ale dałem już sobie spokój...
Czy nastąpiła na tym polu jakaś poprawa? Czy lepiej Rola ma odkurzyć stare Archimedean Dynasty ?

*) jak wygląda Gay Rave Party 2005? Mniej więcej tak. A pan Bob Anderson z niesmakiem odstawia herbatę...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2006, 22:01:48 wysłana przez Rola »
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 27, 2006, 22:00:31 »
A własnie mi sie przypomniało że najciemniejsze i najbardziej intratne interesy to robiło sie w pewnej knajpie w  Atacama City - jedynym mieście Aqua które posiadało ulice i wyglądało jak miasto ,bo zbudowano je w jaskini. Knajpka nazywała sie .... Magneto :D a wniej wiecznie dwa sucuby sie wiły na rurkach :D i leciał techno łomot :D

Co do sterowania to mi joy odpowiada, zważywszy szczególnie na fakt ze archimedeana skończyłem na klawiaturze

Co do wybuchów i efektów, to rzeczywiście jest kolorowo :D
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2006, 22:05:33 wysłana przez Schmeisser »

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 27, 2006, 22:04:34 »
Przewrotny humor autorów gry, dać podwodnemu miastu nazwę... pustyni.

archimedeana skończyłem na klawiaturze
A ja to niby na czym? :002:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 27, 2006, 22:08:45 »
W archimedeanie to mi się najbardziej podobał klawisz "~" - Awaryjny shutdown zasilania , wyłączało wszystko - napęd, aktywny sonar jesli ktoś się nie bał go włączyć, systemy antytorpedowe 9 jak kogoś było stać :P ) . Pozwalało zgubic gościa z ogona , jak się wpłyneło w jakieś skomplikowane formacje skalne na dnie. Gorzej jak się ni zgubił :D bo odpalenie na nowo reaktora trwało około 10 sekund podczas których nic sie nie dało zrobić.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 27, 2006, 23:44:52 »
Jeśli ktoś grał w Diablo, to pamięta, że na głębszych poziomach atakowały nas takie biuściaste demonice czarem Blood Star - i to właśnie tak wyglądają te Suki... yyy Suckery... yyyy znaczy się Succubusy :D

Taa, w zasadzie każdy szanujący się autor cRPG'a musi wstawić gdzieś te piękności (w charakterze mięcha do zabijania oczywiście :002:).
Diablo mam trzy instalki, ale nie mogłem zrobić 'Succom' screenów, bo w jednym modzie ich nie ma  :005:, drugi działa tylko pod win98, a do czystej wersji nie mam postaci...
Ale i tak znalazłem coś u siebie w innych tytułach:

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 27, 2006, 23:53:07 »
Jednym słowem - fajna laska, ale nieco drapie i gryzie  :021: (perwersja!  :icon_kuleczka_162: :icon_kajdankiplusz_126: )