Autor Wątek: Pf No-cd patch  (Przeczytany 3724 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Pf No-cd patch
« dnia: Stycznia 29, 2006, 12:28:49 »
W brew pozorom nie jest to post łamiący zasady mówienia o ... :)
Oto przezentuję linka do oficjalnego no-cd dla pf'a. Czyli nie potrzeba trzymać płyty z pf w napędzie żeby uruchomić grę.
Ubi solution center
Uaktualiłem temat "Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF."  o ten przydatny link
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Pf No-cd patch
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 29, 2006, 12:50:08 »
Wreszcie ktoś pomyślał!
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 29, 2006, 14:04:40 »
100krotne dzięki za wiadomość!  :564:
Moja płyta po ponad roku użytkowania (dzień w dzień :003:) jest w tak marnym stanie, że zastanawiałem się jak długo jeszcze wytrzyma. Już teraz strasznie mieli po włożeniu do napędu. Sam chciałem zapytać o takich patch na forum, ale z wiadomych względów wolałem uniknąć napiętnowania.
Dzięki jeszcze raz.
PS. Mam nadzieję, że działa...

kaa

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 29, 2006, 14:19:20 »
Cytat: Josiv
Uaktualiłem temat "Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF."  o ten przydatny link
ja bym to dał do przydatnych linków. taki temat. ;)

a przy okazji w tym wątku jeszcze FB Engines możnaby uaktualnić (ten pliczek) i adres strony oficjalnej warto byłoby zmienić na http://www.pacific-fighters.com/

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 29, 2006, 17:10:59 »
Jasha możesz sobie zrobić legalnie kopię zapasową płytki.
Pod warunkiem oczywiście, że jest ona w pełni legalna, posiadasz do niej pudełko oraz mile widziany byłby paragon zakupu
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 29, 2006, 22:01:34 »
Myślę, że wersja boxowa wystarczy. Odcisk palca, nosa, próbka DNA i paragon to już chyba przesada. Dziś sprawdzałem w EMPiKU - AEP 49zł a dla przykładu Still Life z 2005 Microids jest za 29,90zł. Jak za staroć i do tego dodatek do FB to UBI SOFT nieźle sobie liczy. Zupełnie nie rozumię polityki cenowej software`u na polskim rynku  :008:

« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 30, 2006, 03:32:07 »
Niestety takie jest prawo związane z mediami.
Może się to wydawać śmieszne, ale jeżeli mamy zrobioną kopię zapasową płytki, a nie posiadamy do niej opakowania, paragonu zakupu to nasza kopia jest kopią piracką.
więc śmiej się do woli, ale tak juz jest

Tak mi to przedstawił niejaki dr Władysław P z UO na zajęciach z "Podstaw prawnych w mediach"
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

Ice

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 30, 2006, 09:10:54 »
Może się to wydawać śmieszne, ale jeżeli mamy zrobioną kopię zapasową płytki, a nie posiadamy do niej opakowania, paragonu zakupu to nasza kopia jest kopią piracką.

Tak mi to przedstawił niejaki dr Władysław P z UO na zajęciach z "Podstaw prawnych w mediach"
I miał 100% racji

« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 01, 2006, 16:25:13 »
Jasha możesz sobie zrobić legalnie kopię zapasową płytki.
Pod warunkiem oczywiście, że jest ona w pełni legalna, posiadasz do niej pudełko oraz mile widziany byłby paragon zakupu

Oczywiście, że legalną.... a niby jaką? Paragon też mam.
Kopię, przyznam zrobić próbowałem, ale płyta jest zabezpieczona (SafeDisc jak mniemam). No chyba, że tylko z paragonem to się udaje, ale musicie dać mi znać gdzie go trzeba włożyć w kompie, żeby zadziałało :020:
Zresztą dzięki temu rts.dll sprawa została już rozwiązana. Nie zmienia to jednak faktu, że ludzie odpowiedzialni za te durne przepisy (zabraniające mi robić kopii zapasowych legalnie kupionych programów) są na wysokich pozycjach mojej listy "People to kill" :021:

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 01, 2006, 22:41:17 »

To może niech ten dr mi powie, czy jak kupię program z gazetą (bez opakowania) i w dodoatku program jest na licencji GPL, a paragon zakupu gazety wyrzuciłem to mogę wykonać kopię ?

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 20, 2009, 21:50:57 »
Mam takie pytanko - czy z Iłkiem 1946 ten patch/mod będzie kompatybilny? I czy to, co otwiera się teraz z pierwszego linku, to jest niby to*? Ten Rts.dll?

*pytanie może głupie, ale jak Ił1946 kupiłem, tak dotąd gram bez żadnych zmian  :003: Nie znam się na tych sprawach  :003:
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 22, 2009, 16:01:22 »
No chyba nie jest, bo sam wypróbowałem... Heh, panowie, w necie pełno śmieci, nic wartościowego (czyt. działającego). Nie macie w zanadrzu linka do działającego no-cd patcha do IL2 1946 v.4.08? Bo, jak mówię, w sieci same śmieci  :003:. W którymś temacie Razor podawał co prawda jednemu koledze to jakże pożądane usprawnienie, ale na PW :003:. Prosiłbym więc o poratowanie, bo nic nie mogę znaleźć. A szukam, naprawdę  :002:
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 22, 2009, 16:47:11 »
Z tego co się orientuję to NOCD oficjalny istniał do wersji sprzed IL2 1946 i występował jako plik "rts.dll". Potem już nic oficjalnego nie było.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 22, 2009, 19:13:42 »
Jeśli ten No-cd patch to rts.dll , no to mogę powiedzieć tyle, że nie działa :005: A nie ma przypadkiem niczego "nieoficjalnego" :021: a działającego? Jakby co, to mam dowody (albo w każdej chwili mogę je sporządzić aparatem :002: ), że zapłaciłem za to tyle ile trzeba  :003:

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 22, 2009, 19:29:38 »
Ehh, mały flood, ale co tam :003:: Trochę głupio się czuję, bo najpierw napisałem posta, a dopiero później popatrzyłem na zapchaną :119: skrzynkę. Aż się chce powiedzieć "żaaal" pod własnym adresem.