Autor Wątek: su-25t i "antenki" w widoku z kabiny  (Przeczytany 1397 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kaa

• Gość
su-25t i "antenki" w widoku z kabiny
« dnia: Stycznia 31, 2006, 01:02:14 »
[1.11] czy to tak ma być czy u mnie coś jest nie tak? z zewnątrz jest ok, ale ze środka wygląda co najmniej dziwnie...

kaa

• Gość
Odp: su-25t i "antenki" w widoku z kabiny
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 31, 2006, 11:45:10 »
problem rozwiązany. winny: parametr near clipping opcjach widoczności. przy ustawieniu visibility low wynosi on 0.2. można albo przestawić całą widoczność na medium, albo - lomanem - tylko ten parametr na 4.0 czyli wartość ustawienia medium.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 31, 2006, 12:11:45 »
A swoją drogą szkoda że nie można namierzyć opisu wszystkich opcji graficznych które można pozmieniać w Modmanie. Jeżeli ktoś spotkał się z ich opisem to proszę o kontakt ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 31, 2006, 17:47:46 »
@kaa

A pisałem o tym gdzieś w tym dziale....
Nawet w Twoim topiku (coś o artefaktach w kabinie)  :002:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

kaa

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 31, 2006, 18:13:06 »
hehe... nawet odszukałem wczoraj tamten topik, bo chciałem tam to umieścić początkowo. a na Twoją wypowiedź nie zwróciłem kiedyś uwagi, bo nie miałem fc jeszcze, a wczoraj nie czytałem całego - suka nówka sztuka nie śmigana na pasie stygła... zresztą już po 10 minutach znalazłem rozwiązanie i prosiłem o skasowanie wątku. a potem się rozmyśliłem. w sumie nie wiem po co to piszę... ale jak już piszę, to napiszę jeszcze, że wyszukiwarka coś chyba szwankuje: wpisanie słowa "artefakty" nie pozwoliło mi odnaleźć  rzeczonego wątku - musiałem forum kartkować.

zastanawiają mnie jeszcze znikające momentami drogi... Mazak sugerował, że to ten fps tweak. warto by się temu przyjrzeć.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2006, 18:18:10 wysłana przez kaa »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 31, 2006, 18:18:00 »
Chyba za drogi również odpowiada któraś z "magicznych" opcji w lomanie.

Gdzieś się na to natknąłem, ale gdzie?

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

kaa

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 31, 2006, 18:21:03 »
wg lomanowych opisów chyba parametr structures... ale mi budynki już i tak dość zamulają grę więc mam nadzieję, że to nie to. ale ten opis też dość specyficzny jest, bo obok siebie są wyrażenia "obvious option" i "not sure" :P

btw
podałem odwrotne wartości: low to 4.0, a med - 0.2
« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2006, 18:26:07 wysłana przez kaa »

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 31, 2006, 22:54:42 »
mam ten sam problem ze znikającymi drogami, po odinstalowaniu w lomanie fps tweak'a dalej to samo, no chyba że ten fps tweak zmienia coś na stałe i trzeba całą grę reinstalować. Jeszcze tak na prawdę nie zacząłem grać - na razie jestem na etapie treningu, ale podejrzewam, że przy grze bez ikonek drogi mogą bardzo pomóc w znajdowaniu celu, więc to ich znikanie może okazać się poważnym utrudnieniem. Pomijając już fakt, że wygląda to idjotycznie.

kaa

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 01, 2006, 02:20:50 »
wydaje mi się, że za znikanie dróg odpowiada parametr L01 w graphics.cfg. domyślna wartość wynosi 10k, fps tweak zmniejsza ją do 4k. przy 6k wydawało mi się, że jest lepiej, ale nie byłem pewien. przy 8k już mi się nie zdarzało, żebym widział pojazdy, a nie widział drogi pod nimi. w fps różnica tak mała, że będę musiał jeszcze raz zmierzyć by się upewnić, że w ogóle jest...
ps
wygodnie się to zmienia gui configuratorem.
btw
można by w temacie dodać: "...i znikające drogi"

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 01, 2006, 13:20:12 »
super :)
no to wygląda na to, że mamy rozwiązanie - muszę w takim razie to sprawdzić u siebie.
pozdrawiam