Autor Wątek: Kogo bardziej podziwiać..?????  (Przeczytany 17477 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tomek

• Gość
Odp: Kogo bardziej podziwiać..?????
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 02, 2006, 23:06:28 »
Chyba nie przeczytałes dokładnie mojego postu napisałem
I tu można dyskutować jeszcze nad tym i bronic rycerzy LW czy Japońców, że nie mieli innego wyboru, że propaganda a to tamto.

Czy można Mu zarzucić, że brał w „tym” udział?
I oczywiście, że nie można nic zarzucić komukolwiek kto z przymusu musiał w to się wpieprzyć. Ja nawet nie krytykuję tych którzy się temu poddali. Zwłaszcza tych młodych i niedoświadczonych chłopaków, którzy nie wiedzieli w co się pakują i przelewali swoją krew. I doskonale wiem, że to wszystko nie jest takie proste, że nic nie jest wyłacznie czarne lub białe. I nie wiem nawet jak sam bym postąpił w takich okolicznościach. Teraz po latach znając przebieg tych wydarzeń łatwo jest oceniać to wszystko.

Czy miał szanse jak to mówisz spierd.....?

Wiem, że większość nie miała takiej szansy. I dlatego właśnie nie krytykuję ich wcale, a podziwiam jedynie tych, którzy dostrzegli do czego prowadzą zamierzenia wąsatego i jakoś udało się im tego wszystkiego uniknąć. Być może dla niewielu to się udało. Ale kogo w takim razie miałbym podziwiać z "tej" strony("osiowej" znaczy się) tych wspaniałych lotników co strzelali do bezbronnych ludzi albo do spadochroniarzy, a to wszystko dla wielkiej i wspaniałej Rzeszy??Oczywiście to nie takie proste to nie do końca była ich wina bo wąs im wpoił, że są ubermenschen i wogóle.

reelcash

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 17, 2006, 12:31:11 »
P.S. Wątek ten napisałem po licznych postach podziwiających niemieckich asów z 300 zestrzeleniami, po prostu chciałem pokazać że doskonała machina jaką była luftwaffe bardzo pomogła w tej sztuce.....
weź tylko pod uwagę, że ta maszyna to nie jakieś abstrakcyjne perpetum mobile tylo żywi ludzie, którzy ją tworzyli - jak widać hansy umiały to zrobić, a iwany nie  :021:

reelcash

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 17, 2006, 12:34:53 »
niestety wojna to najgorsza z rzeczy na tym Świecie
a przy okazji główny motor postępu kekekke
wot ironia

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 19, 2006, 01:39:38 »
weź tylko pod uwagę, że ta maszyna to nie jakieś abstrakcyjne perpetum mobile tylo żywi ludzie, którzy ją tworzyli - jak widać hansy umiały to zrobić, a iwany nie  :021:

Ooo - z pewnością tak - taki Meyer był jednym z tych bardziej "uzdolnionych" lol

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 19, 2006, 03:02:12 »
Znalazłem ostatnio ciekawy cytat z rozmowy w Akademii Frunzego pomiędzy czołgistą a pilotem.
Pilot do czołgisty - "Chwała, którą wywalczyliśmy na polu walki jest nasza. Ale jesteśmy uciszani w kwestii środków, którymi pobiliśmy faszystów. Prawie wcale nie wolno nam o tym mówić."
Czołgista (D. Łoza, znany chociażby z Iremember.ru) jeździł Shermanem, pilot latał na P-39 - oczywiście to Pokryszkin.
I jeszcze jedna ciekawostka, mało kto wie, iż Pokryszkin został już w październiku/listopadzie 1943 wyznaczony do trzeciego BZS. Wniosek jednak został odrzucony, pomimo faktu, iż formalnie był w porządku - Pokryszkin miał wówczas ponad 50 zaliczonych zgłoszeń.
"Nie wydaje się możliwym przyznanie tego tytułu podpułkownikowi A. Pokryszkinowi, ponieważ walcząc na amerykańskim sprzęcie, podniósł prestiż zagranicznego wyposażenia."
Ot taka ciekawostka, w polskiej literaturze do tej pory całkowicie nieobecna.

Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Oberst26

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 30, 2007, 08:26:24 »
A słyszeliście o kimś takim jak Michaił Diewiatajew?

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 30, 2007, 09:49:23 »
A słyszałeś  o używaniu na forum funkcji Szukaj:021: Historia Diewjatajewa opisana jest u nas kilka razy...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Oberst26

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 30, 2007, 12:09:28 »
Upss... Znowu gafa. Mein got!

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 30, 2007, 13:24:02 »
Mein Gott! (duża literka G  i 2xt)

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 30, 2007, 15:16:16 »
Wiecie co
Rozstrzelajmy go
upozorujemy samobójstwo

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 30, 2007, 15:17:09 »
A słyszałeś  o używaniu na forum funkcji Szukaj:021: Historia Diewjatajewa opisana jest u nas kilka razy...

Ja użyłem -> Michaił Diewiatajew i ....
Nic nie znaleziono

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 30, 2007, 15:28:20 »
Marcin Widomski

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 30, 2007, 15:46:16 »

Bo szeregowi userzy mają specjalnie popsutą wyszukiwarkę. Dzięki temu My wredni i nadęci moderatorzy którzy jesteśmy plagą tego forum możemy ich opierniczać za nieszukanie podsyłając jednocześnie linki do właściwych tematów (że niby My umiemy korzystać z wyszukiwarki a Wy nie).

:021:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 30, 2007, 15:55:36 »
Kogo bardziej podziwiać..?????
Lotnictwo wojskowe z epoki II Wojny Światowej

Odp: Kogo bardziej podziwiać..????? wysłane przez some1
...

Bo szeregowi userzy mają  ...
 32.3%  traun  Luty 02, 2006, 12:37:37 
  Sowieckie samoloty zdobyczne
Lotnictwo wojskowe z epoki II Wojny Światowej

Odp: Sowieckie samoloty zdobyczne wysłane przez Leon
...  -9 GIAD, Michaiła Piotrowicza Diewiatajewa. Asa z 9 zaliczonymi zwycięstwami  ...
... ła reszta o rozstrzelaniu to...bzdura - Diewiatajew zmarł 24 listopada 2002 roku w Kazaniu.
 :001:
Marcin Widomski

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 30, 2007, 16:37:45 »
Dostosuj parametry wyszukiwania
Szukaj:Michaił Diewiatajew

Forum miłośników symulatorów lotniczych serii IL-2 Szturmovik - Lock-On - Falcon 4.0 » Szukaj » Pokaż wyniki
Strony: [1] Nic nie znaleziono

Strony: [1]
Forum miłośników symulatorów lotniczych serii IL-2 Szturmovik - Lock-On - Falcon 4.0 » Szukaj » Pokaż wyniki

Zaznczam że nie jestem moderatorem, nie od dziś wiadomo że nasza wyszukiwarka nie jest doskonała  :020:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM