Autor Wątek: Nie przegap w TV  (Przeczytany 143070 razy)

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
Odp: nie przegap w TV
« Odpowiedź #270 dnia: Sierpnia 27, 2009, 17:36:59 »
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #271 dnia: Września 09, 2009, 18:39:29 »
Dzisiaj na TV7 o godz. 20. "Ślicznotka z Memphis"
Mimo reklam chyba sobie obejrzę :-)
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #272 dnia: Września 14, 2009, 18:33:52 »
Dzisiaj na Planete 22:45 "Samoloty wojskowe na świecie"
JID: kajko@jabberpl.org

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #273 dnia: Września 14, 2009, 22:18:38 »
Dzisiaj na Planete 22:45 "Samoloty wojskowe na świecie"

Odcinek 15/17  :005:

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #274 dnia: Września 15, 2009, 09:58:44 »
W Planete praktyczne zawsze coś jest. Zwykle właśnie w niedzielny wieczór, wydaje mi się że jest "z zasady" przeznaczony na tematykę lotniczą. Trzeba więc regularnie śledzić programy telewizyjne, to i się znajdzie. Wspomnę jeszcze że większość dokumentów jest trochę stara, ale zdjęć i ujęć to nie przekreśla.
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

Odp: Nie przegap w TV
« Odpowiedź #275 dnia: Września 20, 2009, 03:38:24 »
Witam szanownych forumowiczów.
Uznałem, że sprawa zbyt ważne by chociaż o niej nie wspomnieć, w końcu niedawno był 17 września. Mało wspólnego z lotnictwem ale myśle, że też bardzo ważne. Na początek film dok. stricte o 17 września:
http://www.onet.tv/cios-w-plecy,5490289,5,klip.html#
Następny idzie o wiele dalej:
http://www.tvp.pl/historia/rocznice-i-wydarzenia/ii-wojna-swiatowa/wideo/fakty/marsz-wyzwolicieli-film-dok
Wrażenie robią dzieci w muzeum...

« Odpowiedź #276 dnia: Września 20, 2009, 19:11:07 »
Następny idzie o wiele dalej:
http://www.tvp.pl/historia/rocznice-i-wydarzenia/ii-wojna-swiatowa/wideo/fakty/marsz-wyzwolicieli-film-dok
Wrażenie robią dzieci w muzeum...

Ten oglądałem w TV, niepokojący film.

« Odpowiedź #277 dnia: Września 21, 2009, 02:20:57 »
Ja też oglądałem, tam nic się nie zmienia.

Za Lenina za Stalina za Rodinu i ch..

Pozdrawiam

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #278 dnia: Września 21, 2009, 13:53:35 »
Panowie proszę skończyć OT, który nic nie wnosi do tematu "Nie przegap..". Recenzje z oglądanych filmów, a następnie dyskusję, można pisać i prowadzić w osobnym wątku.

Tako rzecze Zaratustra

Dzigi

• Gość
« Odpowiedź #279 dnia: Października 16, 2009, 17:45:57 »
Polecam w każdą Środę o 19:00 na kanale National Geographic program pod tytulem ,, Samoloty Wojskowe ". Program przedstawia rozwój samolotów I wojny światowej, II wojny światowej użycie ich, zastosowanie oraz asów lotniczych ;] Polecam w poprzednia środę było o Bombowca B-17, B-29 ( więcej nie umiem powiedziec bo oglądałem ostatnie 20 minut ;p zanim się polapalem ze leci właśnie ten program )

« Odpowiedź #280 dnia: Listopada 20, 2009, 16:54:07 »
Sobota TVP 2 , godz. 20:50 hiighhhwaayyy too theee...
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #281 dnia: Listopada 22, 2009, 23:39:05 »
TVP 1 – 23:05, 22.11.2009, Upadek (Der Untergang). Wiem że już trwa, ale może ktoś się skusi  :001:

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #282 dnia: Listopada 23, 2009, 12:39:51 »
National Geographic Channel
Wojna Śmigłowców seria 1:

23 listopada o godz. 22:00 "Pojedynek na pustyni"
Podczas swojej pierwszej misji pilot śmigłowca Lynx wdał się w bitwę z irackim czołgiem w Basrze. Kto wygrał to starcie?

12 grudnia o godz. 16:00 "Wspomnienia z Wietnamu"
Trzech byłych pilotów śmigłowców powraca do Wietnamu, gdzie jako dwudziestoparoletni żołnierze brali udział w niebezpiecznej misji.

12 grudnia o godz. 17:00 "SAS na Falklandach"
Kulisy niebezpiecznej misji SAS w 1982 roku, której celem było uratowanie załogi dwóch śmigłowców. Maszyny rozbiły się podczas śnieżycy.

12 grudnia o godz. 18:00 "W pułapce Talibów"
Z zasadzki zastawionej przez afgańskich Talibów uratował się tylko jeden człowiek. Czy Amerykanie uratują go, zanim wpadnie w ręce wroga?
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #283 dnia: Grudnia 26, 2009, 16:05:06 »
Dziś zupełnym przypadkiem trafiłem na TVP INFO o 15:00 na program "Było... nie minęło". Jest to program o grupie poszukiwaczy, którzy starają się odnajdywać i ratować polską historię. Cytat ze strony TVP:
Fascynujący cykl śledzący wątki naszej narodowej historii, celowo zacierane w minionych latach. Najwięcej jest ich w dziejach polskiego Września, podziemia niepodległościowego i odległego już Powstania Styczniowego.  Peerelowska historiografia nie zajmowała się badaniem dziejów, spełniała zadania polityczne. Miała namalować możliwie czarny obraz II Rzeczpospolitej, zamienić to co godne chwały w żenującą karykaturę. Taki los spotkał przede wszystkim Wojsko Polskie czy przemysł zbrojeniowy – mówią autorzy programu.

Niemal każdy z odcinków cyklu ma charakter wyprawy poszukiwawczej. Akcja biegnie dwutorowo; ekipa przeszukuje georadarem miejsca wydarzeń i katastrof sprzed lat, bada jeziora, rzeki i bagna, szpera w złomowiskach, przeszukuje stare kuźnie w poszukiwaniu części polskich wrześniowych czołgów. Równolegle przedstawia dokumentalną opowieść o ludziach zaangażowanych w wydarzenia, opowiada o polskim przemyśle zbrojeniowym i utalentowanych konstruktorach sprzed lat.

Efekty tych działań są zaskakujące: namacalne fragmenty historii, ślady sprzętu, który uznano za zaginiony. Znaleziska po konserwacji trafiają do lokalnych muzeów, uzupełnione - tam gdzie to możliwe - o fotografie załogi i opisy bitew. Najcenniejsze poddawane są rekonstrukcji, jak czołg 7TP, duma polskich konstruktorów, czy tankietka TK 3. Samoloty trafiają do Lapidarium, ostatniego hangaru dla szczątków maszyn bojowych. Mieści się ono w Jednostce samolotów F 16 w Łasku.

W miejscu, gdzie znaleziono szczątki, zostaje zwykle trwały znak w postaci pomnika.

Sobota godz.: 11:00 TVP Info

Dziś było o poszukiwaniu rozbitego Łosia. Chłopaki przeszukali wykrywaczami i przekopali trochę ziemi. Znaleźli jakieś części m.in. z Pe-2 i Me-52 (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałem). Potem było o konserwacji belki konstrukcyjnej z P-11, która obecnie służy za krzyż na grobie naszego lotnika.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #284 dnia: Stycznia 06, 2010, 20:10:43 »
Dzisiaj -> Planete:

Air Show Extreme

szczegóły (i daty powtórek) poniżej:
http://www.cyfraplus.pl/program/abo/?full/pokazy-lotnicze-fantazja-w-przestworzach_28891