Autor Wątek: [FreeFalcon] Brak postępu w kampanii ...  (Przeczytany 2503 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[FreeFalcon] Brak postępu w kampanii ...
« dnia: Lutego 06, 2006, 13:42:17 »
Na początku chciałbym się przywitać, ponieważ to mój pierwszy post tutaj  :020:
Mój problem polega na tym, że w kampanii Korea (ta w której są F-16A tylko z Sidewinderami  :002:)
zniszczone zostały wszystkie mosty, a jednostki inżynieryjne naprawiają jakieś pierdoły w Seulu :008:.
Uniemożliwia to dalsze posuwanie się moich jednostek naziemnych, a tym samym zdobycie Phenianu czy choćby Wonsanu  :005:.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam , R@V .

Miszon

• Gość
Odp: [FreeFalcon] Brak postępu w kampanii ...
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2006, 14:48:53 »
Witaj,

jednostki inżynieryjne możesz skierować w stronę zniszczonego obiektu, który ma zostać naprawiony, mosty chyba też się do nich zaliczają.

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 06, 2006, 15:00:39 »
to wlasnie spotkales sie z jedna z najwiekszych zagadek Falcona, nie rozgryziona przez przeszlo pol dziesieciolecia ;) - dlaczego komputer, we wlasciwie wygranych kampaniach, niszczy mosty uniemozliwiajac swoim wojskom zdobycie pewnych kluczowych punktow w Korei :)

odpowiedz- tego nikt nie wie dlaczego tak sie dzieje :) Po prostu skieruj recznie swoje jednostki inzynieryjne na te mosty bo innej drogi nie ma. Niestety cos takiego jak tymczasowe przeprawy w falconie nie istnieje

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 06, 2006, 15:07:51 »
Witam,
no właśnie chodzi o to, że jednostkom tym nie bardzo da się wydać inny rozkaz (w przeciwieństwie do np. batalionu czołgów). Czytałem, że w AF ,można bez problemu "wydać" rozkazy jednostkom inżynieryjnym (poprostu niesłuchają  :005:), natomiast w FF3.1.1 + CobraOne chyba nie jest to możliwe, więc właśnie chciałbym się dowiedzieć czy się wogóle da .......
PS:
Dzięki za odp.  :002:

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 06, 2006, 15:53:01 »
Ja niestety nie powiem, bo nie mam FF na dysku, ale biorąc pod uwagę, że generalnie kampania we FF jest lepiej przemyślana niż w AF to pewnie się da. Kilka osób tu lata na FF więc poczekaj jakiś czas a pewnie ktoś odpowie. Pozdrawiam.

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 06, 2006, 15:57:45 »
Jezeli w FF jest tak samo jak w zwyklym falconie+sp4 - a pewnie tak wlasnie jest - to musisz wskazac jednostkom punkt docelowy czasem pare razy bo za pierwszym nie posluchaja. Jezeli jednostki sa oddalone od punktu docelowego to rob to odcinkami bo czesto komputer sie gubi. Sprawdz tez czy dana jednostka moze w ogole dotrzec do punktu docelowego i czy np czasem dany odcinek nie jest odciety, bo nasz wspanialy komp zniszczyl generowanymi misjami strike mosty :) Wtedy trzeba najpierw naprawic ten pierwszy most a potem wskazac ten drugi most do naprawy ;)

« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 06, 2006, 21:24:34 »
Dzięki serdeczne :002:, popróbuje jeszcze (dotychczas poprzestawałem na 2 próbach wydania rozkazu :008:). O rezultatach postaram się napisać, żeby dla innych zostało  :020:.
 Pozdrawiam, R@V.

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 07, 2006, 13:23:32 »
W FF nie jest jak w 'zwykłym' sp4.2. To o czym pisze kolega to jakaś absolutna dla mnie nowość, gram w FF od zawsze, skończyłem tam wiele kampani, nigdy komputer nie miał problemów z mostami. Zawsze chwale FF ponad AF w tym względzie, jeśli trzeba zamieszczę na forum przebieg takiej kampanii. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego komp zniszczył wszystkie mosty, być może nie było innego sposobu aby zatrzymać czerwonych... Musisz pamiętać że wynik Twoich misji ma wpływ na wojnę, jeśli zawalisz kilka misji np BAI to komputerowi nie pozostanie nic innego jak rozwalić most na drodze czołgów itd. Jeśli już musisz podesłać jednostki inżynieryjne to posłuchają od razu, wysyłałem czasami do naprawy lotnisk i działało natychmiast. Powtórzę na koniec, kampania z Sp4.2 i z AF nie dorasta nawet do pięt tej w FF, kto chce niech sprawdzi. W ostatniej kampani (bodajże Korea 2005, to ta z udziałem Rosji po dobrej stronie szmocy) miałem 3 misje przeciw mostom, kampania trwała 9 dni. Jak mawiał mistrz Yoda "dziwne to jest, medytować nad tym będę"

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 07, 2006, 16:43:26 »
Boba, a latales roznymi eskadrami i roznymi maszynami? Bo jezeli nie to obawiam sie, ze mozesz odkryc ciemna strone mocy, bo byc moze twoja eskadra wykonala 3 misje a komputer wygenerowal ich 1000. A tak na marginesie wg mnie najlepsza kampania byla w RP5. Modyfikowane Iron Fortress to byla potega i dzialala rozsadnie nawet wtedy, kiedy dzialo sie na ziemi naprawde duzo. FF nie dorasta jej do piet.

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 07, 2006, 22:28:55 »
Ok, jutro ruszę z nową kampanią, na tacy dostaniesz zapisy jej przebiegu, obejżysz ocenisz, jeśli piszę że wojska nie stały a kampania kończyła się tak jak miała to chyba wiem co mówię prawda ? Jak miały być wygenerowane tysiące nalotów na mosty skoro wojska poszły ??. RP5 ? nie rozbawiaj mnie, to tam czerwoni bombardują pasy bombami HE ? Suuuper. Widzisz, ja nie muszę modyfikować nic w kampani FF żeby była udana.

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 07, 2006, 22:48:34 »
Boba, nie chce kampanii bo i tak nie zainstaluje ff zeby ja przegladnac bo i tak mi nie ruszy a singla nie gram praktycznie w ogole. Zreszta dla mnie kampanie sa ciekawe jak jeszcze jest do czego strzelac i jest trudno. Sam zmusilem sie do skonczenia bodajze 3. Po pierwszym dniu zalaczam nowa by uuzyskac maksymalnie trudne misje. Inne mnie nie bawia.
Natomiast R@V zglosil realny problem odnosnie swojej kampanii w ff, wiec zamiast udawadniac mi, jak dobra jest kampania w ff (ja tam uwazam ze to po prostu poprawnie dzialajaca kampania ktora powinna w takiej formie byc w falconie od poczatku), moze mu pomoz. Chyba nie sciemnia mowiac o tym ze uzywa ff, a moze jednak kampania w ff ma braki i on sie na nie natknal? Chlopak nie moze zdobyc Fenianu bo mu mosty poniszczyli. Jednostki sie nie przemieszczaja wiec.... On czeka.

Jezeli chodzi o RP5 to mowie o modyfikowanych kampaniach. Juz nie pamietam kto je wykonal ale byly genialne i wg mnie najlepsze w historii F4.0. Zreszta kampanie w ff tez nie sa standardowe tylko modyfikowane. Zapusc standard z F4.0 na ff i wtedy porownuj.

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 07, 2006, 22:59:51 »
Masz racje, przepraszam, zboczyliśmy z tematu udowadniając sobie jakieś racje  :005:
Jeśli chodzi o problem, jak pisałem , to dla mnie absolutna nowość. Zróbmy tak, R@V, podeślij mi proszę sejwa swojej kampanii, obejże, zobaczę co da się zrobić i postaram się pomóc. Tak na sucho może być ciężko ;)

« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 08, 2006, 10:25:12 »
No widzę, że wywołalem pewne poruszenie  :021:
Jeśli chodzi o save'a z kampanii to raczej nie da rady bo przepadł (wirusiki :\).
Możliwe, że źle się wyraziłem, ale chodziło mi głównie o to, czy takie coś może się zdarzyć, czy to na przykład tylko jakiś przejściowy "błąd". Narazie jestem na feriach poza domem, ale jak wrócę to będe musiał spróbować od nowa.
Przepraszam za ewentualne niejasności :008: i dzięki za pomoc  :002:
Edit:
Jeśli o misje chodzi to nie chwaląc się to większość zaliczona tzn. "Success" lub "Partial Success"  :004:,
a jednostki naziemne DRPK wyniszczone daleko poza linią frontu. :020:
Pozdrawiam, R@V .