Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 261685 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #1140 dnia: Stycznia 29, 2012, 16:36:46 »
Czesc, moj problem polega na tym, ze gdy ruszam i chce zahamowac, parking brake sie zacina i nie moge zahamowac. Musze sie ratowac blokowaniem kol. Mam cos takiego w AF i FF 5.5.5.

PS. Pisze na telefonie, dlatego bez znakow interpunkcyjnych.

Skoro kilka znaków udało się postawić, to znaczy, że można. Telefon, czy cokolwiek nie usprawiedliwiają niechlujstwa językowego.
Drobne poprawki naniósł: Zfrr
« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2012, 17:07:11 wysłana przez Zefirro »

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #1141 dnia: Stycznia 29, 2012, 17:58:57 »
Parking brake  to coś jak hamulec ręczny. Nie służy do hamowania podczas jazdy. Od tego jest zwykły hamulec pod orczykiem.

« Odpowiedź #1142 dnia: Stycznia 29, 2012, 19:04:16 »
Aha, no to sprawa już wyjaśniona, dzięki.

PS. Ze znakami doszedłem już do porządku, nie wiedziałem że mogę włączyć słownik T9 w mobilnej wersji przeglądarki :).

« Odpowiedź #1143 dnia: Marca 08, 2012, 20:30:27 »
Witam.
Nadal latam na Falcon 4.0AF, bo na BMS'a póki co mam za słabego kompa. Odnośnie AF mam kilka pytań:
1. Jaką komendę należy wydać wingmanowi, żeby lecieć z nim w tak ciasnej formacji i czy w ogóle  jest to możliwe: http://img19.imageshack.us/img19/3965/f16dskin.jpg (link do fotki z BMS'a)
2. Jak używać FLIR? Znalazłem na tym forum informacje, że jest to bardzo pomocne, jednak nie mogę tego rozgryźć.
3. To samo pytanie co wyżej odnośnie LAC.

Z góry dzięki za wszelkie info.

« Odpowiedź #1144 dnia: Czerwca 03, 2012, 22:53:46 »
Czy znacie jakieś filmiki z zastosowaniem AIM7 D. Nie mogę znaleźć.

Offline dontadeo

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #1145 dnia: Lipca 08, 2013, 18:01:07 »
Czy ktoś z kolegów wie jak można poprawić grafikę w Falconie 4.0 Allied Force Battlefield Operations? Wiem, że jest coś nowszego w postaci Benchmark Sims (BMS), ale wyczytałem gdzieś na forum, że BMS nie będzie działał z Falconem Allied F. W takim razie co należy zrobić aby poprawić jakoś tego symulatora, bo w takim stanie jakiego kupiłem to jest to nie do przyjęcia. Cała grafika to jedno wielkie dno. Zaznaczam, że sprzęt mam dobrej klasy. Z góry dziękuję.

Drobne poprawki. Syringe.
« Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2013, 10:40:11 wysłana przez Syringe »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #1146 dnia: Lipca 08, 2013, 18:22:25 »
BMS jest produktem samodzielnym, można pobrać i grać, jedyny myk to fakt, że do instalacji potrzeba mieć Falcona 4.0 (plik .exe ściślej mówiąc). Jeśli nie uda Ci się zdobyć, to jest jeszcze Freefalcon http://freefalcon.org/pages/downloads/

Offline dontadeo

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #1147 dnia: Lipca 08, 2013, 19:54:47 »
Dzięki, niepotrzebnie kupiłem w takim razie Falkona4.0 Allied Force, myślałem, że można w nim poprawić grafikę poprzez jakieś patche czy dodatki, bo tak to mi się nawet nie chce nim bawić, jest wręcz brzydki, w porównaniu do FC2 czy DCS World to nawet nie ma porównania!! Tyle się o nim naczytałem, że chciałem spróbować, ale żałuję że go kupiłem. Mam nadzieje, że ten co mi proponujesz to inna bajka.
« Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2013, 10:41:04 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #1148 dnia: Lipca 08, 2013, 20:04:46 »
Jak wolisz latanie dla widoczków od latania dla realizmu, to odpuść sobie BMS-a już teraz.

« Odpowiedź #1149 dnia: Lipca 08, 2013, 21:06:17 »
dontadeo. Nie napalaj się za bardzo na BMS bo nawet w nim grafika tyłka nie urywa. Moderzy dwoją się i troją, ale nie przeskoczą ograniczeń 15 letniego silnika. Nie próbuj nawet porównywać BMSa do DCS. Jedyną przewagą BMSa jest dynamiczna kampania i F16. Resztę znajdziesz w DCS A-10C i zapowiedzianym F/A-18.

Offline mj

• *
« Odpowiedź #1150 dnia: Lipca 08, 2013, 23:11:35 »
Może zacznij od filmików na YouTube, żeby się nie rozczarować.

« Odpowiedź #1151 dnia: Lipca 08, 2013, 23:39:26 »
Może zacznij od filmików na YouTube, żeby się nie rozczarować.
Polecam BMS I ten kanał na początek: http://www.youtube.com/user/tanit
Zrozumie, dlaczego piękna grafika @FSX/DCS nie jest istotna.

Offline dontadeo

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #1152 dnia: Lipca 09, 2013, 10:28:58 »
Kolega Shaitan chyba mi najlepiej to wyjaśnił, dlatego odpuszczę sobie wogóle Falkona, ponieważ dla mnie "realizm" to nie tylko latanie jak rozumie to kolega Pyro, ale również otoczenie tzn: gdzie latam, nad czym latam i do czego strzelam... Dlatego choć awionika Falcona jest urzekająca to jednak jest to za mało, aby mnie to zainteresowało. Tym bardziej było by mi się trudniej z tym pogodzić ponieważ już dość długo latam na DCS World czy na FSX., a jak sami twierdzicie, ( przynajmniej niektórzy z was) że nie ma co porównywać. Jeszcze raz dziękuję za uwagi.

Proszę dbać o pisownię. Syringe.
« Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2013, 12:24:42 wysłana przez Syringe »

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #1153 dnia: Lipca 09, 2013, 10:48:52 »
Napisałeś, że dużo czytałeś o AF przed jego zakupem- nie wydaje mi się. Falcon AF ma ponad 14 lat. Jeśli chcesz od niego wymagać (czy nawet od BMS) grafiki, którą doświadczyłeś w DCS to się przejechałeś z tym czytaniem.

Każe z tych simów mają swoje plusy i minusy. Zależy czego wymagamy od nich. Tak dla przykładu- AF (BMS) ma kampanię dynamiczną i Vipera. FC3 ma F-15 i super widoczki.

,, realizm;; to nie tylko latanie jak rozumie to kolega Pyro ale również otoczenie tzn; gdzie latam , nad czym latam i do czego strzelam...
I Falcon Twoim zdaniem tu odpada?  :o

Offline dontadeo

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #1154 dnia: Lipca 09, 2013, 12:01:45 »
Syringe, pewnie masz rację, dużo czytam- ale waszych postów; właśnie od niektórych z was się dużo nauczyłem.Niektóre wasze imiona, nazwy doskonale pamiętam bo często odpowiadacie na pytania takim amatorom jak ja..Niektórzy z was mają b. dużą wiedzę, aż czasami się zastanawiam jak to możliwe, bo jest przynajmniej kilka dobrych symulatorów na rynku a każdy z nich wymaga poświęcenia dużo czasu. Ja żeby nauczyć się lotu na  A-10C na poziomie ;dobrym; musiałem ćwiczyć kilka miesięcy..Falcona chciałem też opanować w stopniu dostatecznym, ale jakoś oprawa mi się nie podoba., choć jestem pod wrażeniem tego realizmu , awioniki itp;Może tego BMS-a jakbym z ciągnął to zdanie może bym zmienił? Ale nie mam podstawki. Może zciągnę tego Free Falcona?
« Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2013, 12:50:19 wysłana przez KosiMazaki »