Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 261418 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline B3rNO

• *
  • B3 all day
    • http://www.youtube.com/user/b3rno
Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #1155 dnia: Lipca 09, 2013, 16:37:39 »
O losie. dontadeo wybacz złośliwość ale jak czytam twoje posty to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera.
Skoro jesteś tak bardzo ''oczytanym'' użytkownikiem tego forum, zdążyłeś popytać starych wyjadaczy co w trawie piszczy, to odpowiedz mi po jaką (cenzura) kupowałeś Allied Forca ?
Nie chce mi się wierzyć w to, że po przeczytaniu stosów wpisów na tym forum nie zdążyłeś się połapać, że wszystkie znaki na niebie wskazują Ci jeden kierunek - BMS.  Tym bardziej nie uwierzę w to, że osoby, których pytałeś o radę zachęcały Cię do milowego kroku w tył, bo taka moim zdaniem dzieli przepaść oba projekty.
Wykazałeś się wielką ''inteligencją'', skoro pomimo całej twojej wiedzy, postanowiłeś zakupić symulator z 2005 roku, zamiast spróbować o wiele lepszej świeżynki z 2011 za darmo!
Wybacz, że będę kontynuował złośliwości, ale jak masz narzekać na oprawę graficzną to faktycznie lepiej będzie jak pozostaniesz przy swoich grach, a elitarny symulator pozostaw dla prawdziwych pasjonatów.

Coś tu ostatnio poziom pisowni spadł na forum. To nic, poradzimy. :evil: Mekki.
« Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2013, 20:30:12 wysłana przez Mekki »

« Odpowiedź #1156 dnia: Lipca 09, 2013, 17:15:54 »
Pobawię się w adwokata :).
B3rNO jakie gry masz na myśli? Oby nie DCS i FSX (o nich wspomniał dontadeo) bo oba tytuły są na tym samym poziomie co Falcon jeśli chodzi o symulacje systemów samolotów. Śmiem nawet twierdzić, że A-10C i topowe modele do FSX'a przewyższają Falcona w tym temacie. Na pewno nie ma w nim nic elitarnego od kiedy pojawił się DCS na rynku.

« Odpowiedź #1157 dnia: Lipca 09, 2013, 17:31:57 »
Pobawię się w adwokata :).
... bo oba tytuły są na tym samym poziomie co Falcon jeśli chodzi o symulacje systemów samolotów. Śmiem nawet twierdzić, że A-10C i topowe modele do FSX'a przewyższają Falcona w tym temacie...
Pobawię się w oskarżyciela posiłkowego  :)

- I trzeba było prawie 20 lat aby do poziomu Falcona dopełzły  :P

Co nie zmienia faktu że oba tytuły są miodne. Ale Falcon to Falcon i już.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

_michal

• Gość
« Odpowiedź #1158 dnia: Lipca 09, 2013, 17:36:01 »
- I trzeba było prawie 20 lat aby do poziomu Falcona dopełzły  :P

Dwadzieścia lat temu Falcon to był arcade wg dzisiejszych standardów. ;)

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #1159 dnia: Lipca 09, 2013, 18:05:07 »
Eee tam arcade.. po prostu miał kupę ukrytych "ficzerów" , bo społeczność falconowa musiała dojrzeć, aby tego grala w pełnej odsłonie otrzymać :)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline dontadeo

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #1160 dnia: Lipca 10, 2013, 08:39:03 »
Wiem że pisząc tak o FALCONIE  naraziłem się niektórym jego zwolennikom (_choćby koledze B3rNO) ale ja krytykę przyjmuję otwarcie, bo wyciągam wnioski, ale to nie oznacza że nie mam swojego zdania._Kolega pisze te niby '' złośliwości'' pod moim adresem, ale przecież sam dobrze wie że chociaż jesteście ; "zawodowcami'' to też macie nieraz różne poglądy i bardzo się różnicie w zdaniach. Bez względu na to co niektórzy z was myślą, mimo że nadal uważam się za amatora,_wiem jedno, że dla mnie dobry symulator to taki który spełnia przynajmniej takie kryteria jak; A-10C_, Black-Shark-2, czy FSX, no może jeszcze FC-3, którego jeszcze nie mam, narazie bawię się FC-2.Chciałem tylko przypomnieć takim kolegom jak B3rNO, że dlatego piszę te posty w dziale dla początkujących, bo mam w sobie trochę pokory i nie robię z siebie '' mistrza świata''.
« Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2013, 09:10:49 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #1161 dnia: Lipca 10, 2013, 09:41:35 »
Nikt z nikogo nie robi mistrzów świata. Niewątpliwym faktem jest że w chwili obecnej wydawanie opinii o "Falconie", którego pierwszorzędnym przedstawicielem w tym momencie jest BMS, mając doświadczenie jedynie z Allied Force, jest kompletnie nie trafione. Te produkty dzieli przepaść pod każdym względem.

Chyba że szukasz czegoś pokroju FC2. Wtedy spokojnie mogę Ci powiedzieć, żebyś się nie brał za Falcona, bo szukasz czegoś innego.

« Odpowiedź #1162 dnia: Lipca 10, 2013, 10:45:00 »
Swoją drogą to szkoda, że chłopaki i dziewczyny z GOG'a jeszcze nie wprowadzili do oferty Falcona 4.0. Podejrzewam, że kilka tysięcy chętnych do zakupu by się pewnie znalazło. Wiek ktoś może jaka firma odziedziczyła prawa do tego tytułu?

Może tego BMS-a jakbym z ciągnął to zdanie może bym zmienił? Ale nie mam podstawki. Może zciągnę tego Free Falcona?
Już ci wcześniej podano, że można sobie poradzić "tymczasowo" bez posiadania podstawki - nie jest to postępowanie godne pochwały, ale nie każdy może sobie pozwolić na wydanie 150+ zł na pudełko bez wcześniejszego przetestowania produktu.

« Odpowiedź #1163 dnia: Lipca 10, 2013, 11:03:21 »
Wiek ktoś może jaka firma odziedziczyła prawa do tego tytułu?
Zdaje się, że któreś z ostatnich wcieleń Atari.
Przy okazji znalazłem ciekawą grafikę pokazującą rozwój Falcona od wersji 1.0 z 1984 do ostatniego patcha BMS.
PDF

_michal

• Gość
« Odpowiedź #1164 dnia: Lipca 10, 2013, 11:12:07 »
Swoją drogą to szkoda, że chłopaki i dziewczyny z GOG'a jeszcze nie wprowadzili do oferty Falcona 4.0. Podejrzewam, że kilka tysięcy chętnych do zakupu by się pewnie znalazło. Wiek ktoś może jaka firma odziedziczyła prawa do tego tytułu?

Pisałem do nich kilka razy w tej sprawie, bez skutku niestety. :(

« Odpowiedź #1165 dnia: Lipca 10, 2013, 11:46:28 »
Zdaje się, że któreś z ostatnich wcieleń Atari.

Pisałem do nich kilka razy w tej sprawie, bez skutku niestety. :(

No to słabo. Wisi na "liście życzeń", ale pewnie będzie tak wisiało w nieskończoność, bo pewnie nikt już nie ustali do kogo w rzeczywistości należą prawa i opłata licencyjna.

Offline dontadeo

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #1166 dnia: Lipca 10, 2013, 12:26:30 »
Chyba jednak skuszę się na tego BMS-a, ze zwykłej ciekawości, skoro opinie o nim są takie dobre, o ile uda mi się to jakoś zainstalować...

« Odpowiedź #1167 dnia: Lipca 10, 2013, 12:32:44 »
Tutorial po angielsku
Ze zdobyciem oryginalnego CD lub pliku falcon.exe musisz sobie sam poradzić. W ostateczości wal na priv.

« Odpowiedź #1168 dnia: Lipca 10, 2013, 14:14:08 »
Ściślej mówiąc plik falcon4.exe

Offline dontadeo

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #1169 dnia: Lipca 10, 2013, 15:33:29 »
Wielkie dzięki panowie, rozumię że najpierw muszę zdobyć plik falcon4.exe, tylko czy z tym nie będzie problemu?