Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 274836 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #705 dnia: Kwietnia 06, 2009, 15:34:52 »
OK. Problem z AGM-88 zakończony. Pytam teraz o misje BDA, czyli rozpoznanie i udokumentowanie zniszczeń po przeprowadzonym ataku bombowym na określony cel.

Do tego celu używam Low-Alt-Camera.
Jako, że w manualu nie znalazłem cennych info o tym zasobniku, to pytam Was:

Wiem, jak uruchomić, i na panelu HUD pojawia mi się obraz z kamery, który używa noktowizora.
Pytanie, jak zrobić zdjęcia ?

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #706 dnia: Kwietnia 06, 2009, 19:58:21 »
Jak to z każdym aparatem - trzeba "strzelić" fotkę :D A że w viperze najlepiej strzela się klawiszem pickle...

« Odpowiedź #707 dnia: Kwietnia 06, 2009, 21:25:20 »
A w AF ?

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #708 dnia: Kwietnia 06, 2009, 23:11:46 »
(...) A że w viperze najlepiej strzela się klawiszem pickle...

hmm a jak Ci się wydaje :P

http://forums.frugalsworld.com/vbb/showthread.php?t=111725
Tu masz kilka wskazówek

« Odpowiedź #709 dnia: Kwietnia 07, 2009, 14:31:21 »
No tak, podobnie jak wiele innych czynności w AF, spacja znowu się przydaje xP

« Odpowiedź #710 dnia: Kwietnia 07, 2009, 15:07:38 »
Samo wciśnięcie spacji wystarcza ? Zdjęć mogę robić ile mi się podoba ? Zdarzyło mi się, że leciałem z trybem AA i zamiast zrobić fotki odpaliłem AMRAAM'a :D

« Odpowiedź #711 dnia: Kwietnia 09, 2009, 15:01:02 »
Szkoda, że nie mogę modyfikować poprzedniego postu, bo robię syf, ale Low Alt Camera to już nie problem ;] Na razie to wszystkie moje pytania.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #712 dnia: Kwietnia 09, 2009, 17:34:45 »
Pamiętaj, że na 95% pytań znajdziesz odpowiedź w manualu ;)
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

balstyrko

• Gość
« Odpowiedź #713 dnia: Kwietnia 19, 2009, 00:33:29 »
Witam wszystkich pilotów i innych zainteresowanych tematyką lotniczą.
W poszukiwaniu gry która miała by siłę choc chwilowego wciągnięcia mnie w arkany komputerowej rozrywki natknęłęm się na Falcona właśnie i myślę że  to było by to. Podoba mi się możliwośc superrelistycznego choc wirtualnego pilotażu jednej z najwspanialszych maszyn zbudowanych przez człowieka. Jest jedynie mały szkopuł w tym wszystkim, a mianowicie nie mam nic a nic pojęcia o pilotażu tego technice. Zdaję sobie sprawę iż w tym momencie mogę zostac absolutnie wyśmiany przez asów tej gry, jej weteranów, którzy mogą uznac mnie za jakiegoś śmiesznego typa, ale  ja śmiem prosic o jakiekolwiek naprawdę beginnerskie wskazówki dotyczące odpalenia maszyny, technik pierwszego lotu itp. Oczywiście przeszukałem w tego poszukiwaniu cały dostępny polskojęzyczny materiał internetowy, wszystkie  "youtuby" z tutorialami, jednak nadal nic konkretnego nie wiem. Chciałbym prosic jakichś tutejszych bardziej obeznanych w tym temacie ludzi o jakiegoś typu walktrough w tym świecie. Marzeniem byłby polskojęzyczny materiał video z objaśnieniami co i jak na początku. Naprawdę chciałbym poczuc tą wychwalaną przez wszystikch magię Falcona, więc mam nadzieję że nie bede zmieszany z błotem za ten nooberski temat.
Pozdrawiam asów przestworzy!

« Odpowiedź #714 dnia: Kwietnia 19, 2009, 03:02:54 »
Najpierw AF + jakiś HOTAS + manual ANG + dużo samozaparcia  :021: Poradnik odpalania Falcona był gdzieś podany , chyba animacja we flash.

Kosmo

• Gość
« Odpowiedź #715 dnia: Kwietnia 19, 2009, 09:55:32 »
Czytałeś już "pomoc dla początkujących" ? Jeżeli nie to poczytaj, bo ten temat zostanie prawdopodobnie wrzucony do kibelka.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #716 dnia: Kwietnia 19, 2009, 10:44:19 »
Naprawdę radzę najpierw przeczytać wątki przyklejone w tym dziale. I o podstawy pytać tam.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #717 dnia: Kwietnia 19, 2009, 21:29:57 »
przeszukałem w tego poszukiwaniu cały dostępny polskojęzyczny materiał internetowy
Znaczy się to forum? Innych polskojęzycznych materiałów nie znajdziesz. Bez znajomości angielskiego ani rusz. Poza tym procedura ramp startu jest omówiona w elektronicznym manualu do Allied Force na stronie 19!
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

balstyrko

• Gość
« Odpowiedź #718 dnia: Kwietnia 20, 2009, 15:42:06 »
Siema wszystkim. Zaleciłem się do waszych porad i podjęłem nierówną walkę z manualem. Przetłumaczyłem sobię na nasz język instrukcje dotyczące odpalania  silnika, a dla lepszej nawigacji po kokpicie rozrysowałem sobie jego części składowe ( A,B,C,D,F,G,H ). Do tego momentu wszystko jest git, rozumiem (tak mi się zdaje) poszczególne procedury, jednak problemy zaczynają się w grze, kiedy jestem w samolocie. Mianowicie nie mogę znalezc przycisków (master switch, emergency power unit itp) choc wiem w których częściach panelu mam ich szukac. Pozdrawiam.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #719 dnia: Kwietnia 20, 2009, 16:01:16 »
http://www.meriweather.com/16/16-fd.html#

Tutaj wybierasz Left Console i Master Fuel oraz EPU to te przełączniki pod czerwonymi psztyczkami.

Pozdrawiam