Ponownie witam Was koledzy.
Manewry, o które pytałem mam już jako tako opanowane, za co Wam dziękuję. Jednak wykonuję dalsze misje i pojawiają się kolejne problemy. Otóż mam dwie pierwsze misje A-A. Pierwsza dotyczy Sidewinderów, a druga to Aim-120tki. W pierwszej, tak jak w manualu, jako totalny noob (

) od razu Freezuję stan, lockuję pierwszy bombowiec, i czekam na wejście w zasięg. W ty mmomencie na ogon siada mi Mig-29 i kiedy tylko uwolnię Aim-9 to w tym momencie słyszę, że mnie zalockował Mig i już nie jestem w stanie się od niego oderwać (mimo utrzymywania prędkości z velocity cornera). Po dwóch minutach szarpaniny mnie ściąga cannonem, jednocześnie uniemożliwiając mi dokończenie tej 'banalnej misji treningowej'. Tutaj moimi celami miały być dwa bombowce i ten Mig nieszczęsny.
Druga sprawa to kolejna misja dotycząca Aim-120tki. Otóż zaczynam znowu Freezując stan, ustawiam sobie wszytko, widzę na radarze cztery cele i już słyszę, że mnie jeden (najbliższy) zdążył zalockować. Ja oczywiście również biorę na cel pierwszego, ale w momencie, gdy wejdę w zasięg Aima 120 to już lecą do mnie ich rakiety i gdy tylko wypuszczę jednego to już mnie dopadają z dwie rakiety. Naprawdę nie mam pojęcia co tu robić. Czekam, az zacznie mi się countdown do "T" ale nawet nie potrafię zmienić zablokowanego celu. W controlsach mam ustawione "Radar Lock Next Target - PgUp", ja naciskam PageUp i nic. Dalej ten jeden zablokowany a nawet rakieta w niego nie trafia (mimo, że staram się go trzymać w środku tego wskaźnika na HUDzie. No i oczywiście zabawa się kończy na tym, że po wysłuchaniu minutowej dyskoteki w kokpicie lece jak kamień bez skrzydełek w dół.
Proszę spróbować mi powiedzieć, co robię źle, jeśli macie już jakiś pomysł.
Pozdrawiam