Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 275409 razy)

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #855 dnia: Sierpnia 16, 2009, 17:02:01 »
Polecam manual, Chapter 23: Radio Commands oraz poszukaj sobie w necie brevity codes.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

wilczek

• Gość
« Odpowiedź #856 dnia: Sierpnia 16, 2009, 17:23:09 »
O, dzięki. Właśnie jeszcze tam nie doszedłem w manualu, ale w takim układzie poczytam teraz.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #857 dnia: Sierpnia 16, 2009, 20:29:12 »
O, dzięki. Właśnie jeszcze tam nie doszedłem w manualu, ale w takim układzie poczytam teraz.

Ło, chłopie jak jeszcze nie doszedłeś do tego w manualu to na jaki grzyb zadajesz tu pytania zamiast samemu poszukać?

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #858 dnia: Sierpnia 16, 2009, 21:44:38 »
Mi również zdarzały się podobne sytuacje, ale w OF. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Może wyciekające opary paliwa eksplodują? :D

Nie, nie to nie tak. Ja myślę, że to przypadkowe pierdnięcie a w bogatej w tlen atmosferze kokpitu no to wiadomo :D Nie no szkoda, że to jednak nie kałachy...takie byłoby zgrabne wytłumaczenie zagadki.

« Odpowiedź #859 dnia: Sierpnia 21, 2009, 23:29:20 »
Panowie w czym może być problem nie działa mi trochę funkcji hotas na joyu (x52pro) w OF, jak testuje w konfiguracji wszytko jest ok, po uruchomieniu np misji treningowej pewne funkcje nie działają, zarówno wywoływane z poziomu joya jak i klawiatury. W AF i FF nie mam z tym problemu wszystko jest ok.

OF to 4.5 + patch 4.7.
JID: kajko@jabberpl.org

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #860 dnia: Sierpnia 22, 2009, 00:34:51 »
Nie przejmuj się - nic się nie zepsuło to tylko awaria...

OF ma faktycznie kilka innych skrótów klawiatury, szczególnie obsługi trybów FCR - szczegóły w instrukcji ;)

« Odpowiedź #861 dnia: Sierpnia 22, 2009, 09:34:45 »
Widzę ze trochę mało jasno się wyraziłem. Zauważyłem że standardowe mapowania klawiszy różnią się miedzy AF a OF.
No ale potrafię sobie wyklikać to co potrzebuje na MFD lub z klawiatury.  :004: Ale używam profilu do joya i klawiatury od Gunslinger'a, tak wiec jeśli mam załadowany profil klawiatury w AF i OF ten sam to raczej nie powinno być różnic w obsłudze, to samo dotyczy joya. A tu mam takie kwiatki w OF ze np.  pov2 zaprogramowany jako TMS nie działa mi wg (tego co napisane na 308 stronie manuala AF). A w AF i FF nie ma żadnych problemów. Na przykład bedąc w setupie OF i klikając pov2 - right dostaje zwrotny komunikat TMS Right, a np w powietrzu już niestety radar nie przełancza się z RWS na TWS.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #862 dnia: Sierpnia 22, 2009, 10:24:55 »
Wejdź do setup w grze, zakładka keys (czy jakoś tak) i tam sprawdź mapowanie klawiszy.
Jeśli tam będziesz miał różnice między tym co w Falconie i w tym co w mapperze tzn Twój profil nie pasuje i tu i tu. Bo nie powinien zresztą :P

« Odpowiedź #863 dnia: Sierpnia 22, 2009, 11:04:30 »
W AF mam wszystko ok ( tam jest zakładka keys wiec wnioskuje ze piszesz o tym), problem dotyczy OF. Mapowania sa na 100% dobre sprawdzałem wielokrotnie. Tak jak już pisałem sprawdzałem w setupie joya, funkcje wywoływane z poziomu joya były poprawnie wywoływane (w powietrzu już niestety nie). Problem joya bodz profilu to raczej nie jest bo w FF i AF działa. Robiłem już reinstalacje, na OF 4.5 tez nie działa.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #864 dnia: Sierpnia 22, 2009, 12:49:10 »
Pliki *.key nie są zamienne w AF-OF! W OF jest część funkcji których nie ma w AF. Też kiedyś tego próbowałem i doprowadziło to do crasha AF.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #865 dnia: Sierpnia 22, 2009, 14:32:38 »
To jeszcze jedno pytanie czy w OF funkcje HOTAS TMS Right/Left są zaimplementowane. Jeśli tak to czy działa to jak opisano na 308 stronie manuala AF, a jeśli inaczej to gdzie ewentualnie znajdę opis tego. Bo jeśli robię to jak w manualu do AF ( w oryginalnym do F4.0 tego nie znalazłem) to niestety nie działa, próbuję zarówno z klawiatury (CTRL -> lub CTRL <-) jak i joyem i niestety. A może ktoś wystawi jakiś swój profil do x52pro.

« Odpowiedź #866 dnia: Sierpnia 23, 2009, 08:18:22 »
Temat uważam za zamknięty, opanowałem to, Dziaka to trochę inaczej niż w AF czy FF, ale grunt ze działa.
Mam natomiast inne pytanie. Mianowicie ,czy fonty na kokpicie 2D są u wszystkich tak nieczytelne? Jeśli nie, to jak to naprawić? OF uruchamiam na laptopie,matryca 1920x1200, próbowałem uruchamiać w innych rozdzielczościach niestety nie było poprawy.

« Odpowiedź #867 dnia: Sierpnia 23, 2009, 08:55:06 »
Fonty naprawione, podczas reinstalacji "odznaczyła" się opcja Texel bias Fix  :002:. Teraz już wszystko ok.

markoso23

• Gość
« Odpowiedź #868 dnia: Września 01, 2009, 15:10:52 »
Witam was wszystkich, jestem tu nowy jak jasna chol....:)prosilbym was koledzy wyjasnienie mi tych wszystkich skrótów..zwiazanych z radarem i bombami...prosba bardzo ogolna. dziekuje z góry

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #869 dnia: Września 01, 2009, 15:34:56 »
A zadałeś sobie choćby te minimum trudu i zajrzałeś do Glossary, które znajduje się na stronie 509 manuala do AF?
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."